koji operativni sistem koristite?

Pogledaj alternative na ovom sajtu... Neke su sasvim kvalitetne, neke malo manje kvalitetne, ali bitno je da postoje programi.

http://www.linuxalt.com/

angel of death 333
Kako to misliš da skidaš os preko Nero Burning Rom-a?
Otidi firefoxom na stranu odakle ćeš skinuti OS, desni taster na link i Save target as..
OS će ti biti skinut kao .iso image fajl, koji se po defaultu otvara uz pomoć WinRAR-a ili Nero-a (i ima ikonicu jednog od ta dva programa, najčešće). A taj iso trebaš da narežeš uz pomoć Nera kad završi skidanje.

nece.....j.b.t.

samo mi se skida preko nero burning rom-a....ja ne mislim tako da skinem ali nece da se ukine taj prokleti burning.....

i fairefox ne koristim.......browser je pun virusa....

A ti to sve imaš? Koliko si platio? :) Vidim da je ovo bogata država. Svi na svojim računarima koji koštaju manje od 500e imaju softver vredan preko 2000e. :hahaha:

Btw, Inkscape je kvalitetna zamena za Illustrator. Scribus je ok zamena za InDesign. Audacity je sasvim solidan audio editor, mada istina ne na nivou kao Cubase ili Wavelab. Ali s obzirom za šta većina korisnika računara kod nas koristi svoje računare nisu im ni potrebni. Ono što se kod nas ne kapira da je to visoko specijalizovan softver. Ne softver za kućne računare. Ni Photoshop nije za kućne računare. Uostalom zato mu je i cena takva kakva jeste. A zato i postoji Elements.

Pa recimo imam dva originalna Win XP pro i Visual Studio 6. Photoshop Elements ne može da obrađuje CMYK slike. Za bilo kakav prelom nemam nameru da koristim bilo šta osim InDesign ili Quark. I tako dalje...

Pa recimo imam dva originalna Win XP pro i Visual Studio 6. Photoshop Elements ne može da obrađuje CMYK slike. Za bilo kakav prelom nemam nameru da koristim bilo šta osim InDesign ili Quark. I tako dalje...

Da te pitam nešto? A šta će ti sav taj softver? Imaš firmu koja se bavi pripremom za štampu, grafičkim dizajnom i razvojem softvera? Ili to sve radiš onako na svoju ruku? Mislim, ok je ako se snalaziš da zaradiš koji dinar. Znamo kakva je situacija u Srbiji. Ali pitanje koliko će još dugo moći da se orbitira u toj sivo-crnoj zoni. Kad-tad će i kod nas poćeti legalizacija na tom planu.

Da te pitam nešto? A šta će ti sav taj softver? Imaš firmu koja se bavi pripremom za štampu, grafičkim dizajnom i razvojem softvera? Ili to sve radiš onako na svoju ruku? Mislim, ok je ako se snalaziš da zaradiš koji dinar. Znamo kakva je situacija u Srbiji. Ali pitanje koliko će još dugo moći da se orbitira u toj sivo-crnoj zoni. Kad-tad će i kod nas poćeti legalizacija na tom planu.

Nemam firmu ali radio sam ranije pripremu za štampu. Letos sam sâm uradio prelom za knjigu koju sam štampao. Pravio sam i neke programčiće sebi i prijateljima. Više se ne bavim time. I vozim divlji XP iako imam originale. Posle desetak instaliranja počeli su da me drkaju iz MS da ih cimam za nekakav novi broj. Platiš i opet te drkaju..

screenshotgl.png

Iiznenadilo me je ovih 4,5% :lol:

Edit:

Anketa je sa foruma: http://www3.serbiancafe.com/lat/matica/

Poslednja izmena:
Ево анкете за коју мислим да мнооого реалније приказује стање ствари

Jeste dosta je realnija i ima veliki broj ispitanika,ali mi i dalje nije jasno odakle toliko Mac korisnika,ja neznam nikog da ga ima
Ovako stoje stvari kod nas,samo mali broj ljudi je ucestvovalo,pa ajde da se malo zalozimo za obimniji i verodostojniji rezultat ,7-ica jeste u ekspanziji ali definitivno nije premasila jos xp (ja imam oba )

10s6sd5-1.jpg

mene iznenadjuje ovih 28.7% :eek:

Pa to ti sa serbiancafe-a..a tamo ti uglavno gastosi dolaze i to dosta iz USA i Kanade...samim tim i takvi rezultati....i toliki udeo Viste i Win7 posto to tamo kak pazaris komp dobijes instalirano u paketu..po tome se cak moze i videti kad su kupovali masine....ovi sa Vistom u zadnje2-3 godine a ovi sa Win7 su se ponovili u zadnjih godinu dana :D A ovi sto ne znaju su vec prilicno amerikanizovani

nov os
ubuntu 10.4 uskoro cu koristiti a za sad 9.10

koristim ubuntu 3 meseca i dovoljno da se naviknem
softvera ima onoliko koliko i na windowsu samo treba znati gde naci
sto se tice bezbednosti tu je linux u velikoj prednosti

izgleda da ce win tek za 5 godina biti kao danasnji linux a tad ce linux biti najbolji i svi ce ga koristiti a win ce propasti
mislim necu da proricem sudbinu ali pogledajte koliko samo korisnika prelazi sa win na linux
pre 3 meseca svi u kuci smo koristili win a sada svi linux

...izgleda da ce win tek za 5 godina biti kao danasnji linux a tad ce linux biti najbolji i svi ce ga koristiti a win ce propasti
mislim necu da proricem sudbinu
ali pogledajte koliko samo korisnika prelazi sa win na linux pre 3 meseca svi u kuci smo koristili win a sada svi linux
Џабе вам све то, 2012 општи смак света.... и онда све опет испочетка. ;)

Back