Windows XP SP3
Ubuntu 9.04
Ubuntu 9.04
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pozzz ljudi ....sta ima?
hteo bih da vas pitam nesto...
razmisljao sam se za ubuntu linux 9.04.....ali nisam znao gde da ga nadjem i ne znam da li on ima virtuelnu kocku( koja mi je jako potrebna).........
da li na njemu mogu da se igraju igirce koje su napravljene za xp?
sad se razmisljam da predjem sa xp-a na vistu home.....
dakle koji je odavde najbolji za igrice,muziku,film,ove i ostale oblike zabave
vista,xp ili ubuntu linux 9.04?
virtualana kocka? Mislis na virtual box tj. virtualnu masinu?
Sto se tice ubuntu-a najnoviji je 9.10 i mozes da ga skines sa: http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
Ako nemas brz net, onda mozes da ga narucis i sticice ti za max 2 nedlje (provereno). Mozes da narucis ovde:
https://shipit.ubuntu.com/
Veci deo igrica koje su napisane za windows ne moze da radi na ubuntu ili bilo kom drugom linuxu. Sto se tice muzike i filmova potpuno je sve jedno sta izaberes jer za sve sisteme postoje kodeci i dobri plejeri. A sto se tice neta, najbolji je ubutnu jer ne moras da razmisljas o virusima.
ok......ali nista mi ne vredi ako ne mogu da igram igrice na njemu......da li na njemu
uopste moze neka igrica da radi....
Mogu da rade neke. Npr. ja sam igrao Kanter, Frozen Trone, Strong Hold..., ali bez obzira sto one mogu nekih 80-90% ne moze. Tako da ti ne preporucujem da prelazis na linux ako ti treba komp zbog igrica. Ako zelis da imas i ubuntu zbog svoje bezbednosti i drugih prednosti, mozes da instaliras i njega pored windows-a tako da kada zelis da igras igrice, restartujes PC i startujes windows. Tako ja radim.
hvala na savetu.....ali nemam masinu od 5000 evra da bih to smeo da radim i da se zezam...
pazi brate masina ce da ti crkne 100% ako tako nastavis....ili xp ili ubuntu.....
Kako i ko te to slagao?![]()
servisi i prodavnice....nisu lagali.....veruj mi......propasce ti masina 100%...
e skinuo sa nekog sajta aliengus...valda ...i znas kako su mocne teme...znaci razvaljuju....xenomorph!!!!!!!!!!!
sajt je:www.alienware.com/community/.../theme-manager.aspx
Potpuno je sve jedno da li imas linux, windows ili vise njih instaliranih na racunaru. Ti u jednom trenutku koristis samo jedna sistem. Mozes i dva, ali onda jedan mora da radi preko virtualne masine. Tako recimo rade racunari u centru za odrzavanje racunara pri PTT-u. A i slicno sam video i na svom fakultetu.
Ne valja samo da non stop prelazis iz jednog sistema u drugi, jer onda stalno restartujes racunar. Ali ovako, ako jednom ili dva puta predjes u toku dana ne moze da nasteti racunaru.
Verovatno su ti rekali u servisu da i linux ne valja i moze da ti izgori hard disk ako ga imas na racunaruIli da je previse tezak za obicne korisnike i pocetnike.
![]()
ok...ok...
el si pogledao sajt koji sam ti napisao.....extra je....!!!
tema za xp mi je XENOMORPH!!!...........![]()
VISTU SP2
ali nisam nesto zadovoljan pa nameravam da predjem na kombinaciju Win7+Linux
e sad pitanje je ,koji linux(samo za net)
i gde naci dobru sedmicu(cracked,no beta)
hvala falco za linkove,al sad si me bacio u razmisljanje. imao sam dodira sa linux-om i smatram da moze samo da bude bolji od windowsa,nikako losiji.Koji bi mi preporucio,posto sigurno imas vise iskustva sa njima,vidim koristis jedan. Da napomenem koristio bih ga iskljucivo za net,mozda muziku i to je to. Vista mi je pukla,vratio sam se na XP Sp3
Sto se tice linuxa mozes ubuntu 9.10(download),kubuntu 9.10(download), fedoru 12(download), mint 7 Gloria(download)
Zabranjeno je sirenje piraterije na forumu krstarice, tako da ne verujem da ce ti neko dati odgovor na ovo pitanje.