koji operativni sistem koristite?

Besplatano je i skidanje sa neta kao i narucivanje diskova (stizu u roku od 2 nedelje). Mozes da ga kopiras i da ga siris bez problema.
Ako ne mozes da skines sa neta, ili ako zelis da imas originalne diskove, mozes naruciti na sledecoj adresi:

https://shipit.ubuntu.com/

pa *** mislim ako je besplatan kakav mi je to os.......

dobar os ne kosta ispod 80 eur.

pa *** mislim ako je besplatan kakav mi je to os.......

dobar os ne kosta ispod 80 eur.

Dok ne probas ne mozes da znas. Mozes da probas ubuntu i bez instalacije. Postoji live mod. A i za zauzimanje trzista potrebno je da budes povoljniji od konkurencije. Za razliku od MS na razvoju linuxa radi veliki broj slobodnih programera kao i timova sa raznih fakulteta i zbog toga je besplatan. Evo kako izgleda ubutnu kod mene.

Edit:

Vise na: http://forum.krstarica.com/threads/283885 , 9. poruka

Po ovom uputstvu se instaliraju i novije verzije. Najbolje je da ovako probas linux, pa ako ti odgovara, lako ces snimiti na "regularan" nacin. Na ovaj nacin, ubuntu moze da se snimi i pored windowsa na istoj particiji.

Poslednja izmena:
a el ce mi kociti komp posle toga......msm imacu 2 os........i kako bih usao u ubuntu nakon instalacije u windowsu...???.....kliknem na ikonicu na desktopu i otvori se???:lol:

Nece. Jer u isto vreme ne koristis oba sistema vec samo jedan. Prelazak iz jednog u drugi je opisan u prethodnom postu. Sve u svemu, restartuje se PC i odabere se OS.

Poslednja izmena:
Koristim XP SP3. Džaba ti besplatan OS kad nema softvera. Drugo, Windows nije bezbedan ako ga samo instaliraš i tako ga ostaviš. Kada ga malo čačneš OK je.

Postoji veliki izbor programa tako da za sve programe koje koristis na windowsu mozes da nadjes kvalitetnu zamenu za linux.

e brate....falco....ja pokusao da skinem os ubuntu 9.10 ali skida mi se u jebenom NERO BURNING ROM-U koji mi ne radi.......a ne znam ni zasto mi ne radi kad mi radi i nero smart i nero express.....

Verovatno postoji opcija za iskljucivanje skidanja preko nera.

Original postavio angel of death 333
e brate....falco....ja pokusao da skinem os ubuntu 9.10 ali skida mi se u jebenom NERO BURNING ROM-U koji mi ne radi.......a ne znam ni zasto mi ne radi kad mi radi i nero smart i nero express.....

el zna neko kako mogu da prekinem opciju skidanja operativnih sistema preko NERO BURNING ROM-A?

Pogledaj alternative na ovom sajtu... Neke su sasvim kvalitetne, neke malo manje kvalitetne, ali bitno je da postoje programi.

http://www.linuxalt.com/

angel of death 333
Kako to misliš da skidaš os preko Nero Burning Rom-a?
Otidi firefoxom na stranu odakle ćeš skinuti OS, desni taster na link i Save target as..
OS će ti biti skinut kao .iso image fajl, koji se po defaultu otvara uz pomoć WinRAR-a ili Nero-a (i ima ikonicu jednog od ta dva programa, najčešće). A taj iso trebaš da narežeš uz pomoć Nera kad završi skidanje.

Poslednja izmena:
Onda mi kaži koja je zamena za npr. Illustrator, InDesign, Wavelab, Cubase???

A ti to sve imaš? Koliko si platio? :) Vidim da je ovo bogata država. Svi na svojim računarima koji koštaju manje od 500e imaju softver vredan preko 2000e. :hahaha:

Btw, Inkscape je kvalitetna zamena za Illustrator. Scribus je ok zamena za InDesign. Audacity je sasvim solidan audio editor, mada istina ne na nivou kao Cubase ili Wavelab. Ali s obzirom za šta većina korisnika računara kod nas koristi svoje računare nisu im ni potrebni. Ono što se kod nas ne kapira da je to visoko specijalizovan softver. Ne softver za kućne računare. Ni Photoshop nije za kućne računare. Uostalom zato mu je i cena takva kakva jeste. A zato i postoji Elements.

Back