А сви су се клели да неће да напусте виндовс икс пе да је најбољи виндовс икада да неће да пређу на ону висту и тако су галамили и сви прешли на висту после тога су је испеглали да све ради како треба и на крају су је заборавили онда је дошла седмица па она таблетоидна осмица па десетка
Sa XP-a se moralo preći kada su proizvodjači browsera (Firefox, Opera itd) prestali sa podrškom 32bitne verzije a Microsoft pogasio sve svoje servise vezane za XP a na kraju i Google malo umešao prste te je "korisničko intenet iskustvo" bilo svedeno na - gotovo ništa.
To naravno ne znači da se XP danas ne koristi u svetu jer je najzahvalniji za admine.
Vista je ostala upamćena po Thinker-u, Windows 7 po Purble Place...
Na lakat sam našao potrebne xbox *.dll-ove
Čak sam našao i RAT POKER u okviru Microsoft Puzzle za Win98
Sad svi lepo rade na Windows 11
Plus bekapovano na sve metode i na više mesta
Treba mi za unuke
Ostale stare legendarne igrice ili su prepravili na 64bit (Warcraft II, Starcraft Broodwar, Diablo II, Majesty HD, Red Alert) ili su prepakovali da rade automatski u DOS-Box-u (Wolfenstein 3D, Wolfenstein Spear of Destiny, Populous) samo ti trebaju aplikacije za battle.net, EA App, Steam, EPIC (i platna kartica za igrice koje naplaćuju, sačekaš popuste)...
hint: postoje sajtovi koji ti u browseru učitaju i pokrenu DOS igrice (npr. Dune - Battle for Arakis) besplatno naravno ali zaboravi na snimanje pozicije, čisto petominutno osveženje...
Na kraju krajeva i američka vojska je čuvala code za nuklearni napad na 5.25" disketi do 2019-te