koji je najinteligentniji znak?

Meгkur u Skorpionu moze dati sklonost ka krimi romanima,nesto poput Agate Kristi.I citanja literature nocu.

Egzaltacija Meгkura je na 15 Device.

Iz mojeg ličnog iskustva sa ljudima koji imaju Merkura u Škorpiji, jedino pozitivno, je samo brzina mišljena i donošenja odluka. Sve drugo je uglavnom bilo: oštrina reči, do u preciznost milimetra, "ubadaju" tamo gde ste najslabiji, kao da imaju skener u glavi, šta bi Vas i na koji način zabolelo najviše. Reči im tako bole, kao da su od stakla ali pamtite čitav Život tu silinu. Jednom rečju, pogan jezik, do zla Boga. bez ikakkvog preterivanja, sve Ljude koje znam, a koji imaju taj Merkur u Škorpijama, povređuju na neki način Ljude, uglavnom poganštinama od reči. Užasnim vređanjima. Mračan je to ipak negde Um, iako bi im svako, ali svako pozavideo na oštrini koju imaju u sagledavanju trenutačnih situacija, brzom reagovanju i preduzimanju koraka u svom bitisanju. Ne osvrću se, nikada. Šta god uradili. Šta god rekli. Kod njih nema kočnica niti ručne, kada krenu u svoju "misiju". Tu je princip: "Do uništenja". Skloni Osveti i kao kakvi "kriminalci" - "udare" kada se najmanje nadate, sa takvom preciznošću, da požalite što ste se rodili.

Хехех, ја сам говорио раније о тој продорности (не поганости) Me Sc. Изразио сам и поштовање према неким сусретима са истим (ван форума).

Такође сам изнео моје искуство. Када их опалиш у право место, изненађујуће брзо се повлаче. "Право место" дефиниши као: оно што је потребно да схвате да нису у праву. Неки људи то могу интуитивно, али моја позиција је тражила/омогућила и да се то научи. Ја сам временом зарадио привилегију да то знам да урадим, ограничено на људе којима је заиста циљ да се нешто корисно постигне (сарадници, студенти, ђаци). Са осталима могу само да се наддркавам док некоме не досади. А ја волим речима да се играм. :ceka:

Са осталима могу само да се наддркавам док некоме не досади. А ја волим речима да се играм. :ceka:

sto bi rekli "verbalna masturbacija"

dodala bih da skrsen Merkur isto daje vanredno inteligentne ljude....sto vise i sto jacim konjunkcijama , kvadratima.....izgonima...koliko samo sjajnih naucnika ima Merkur u ribama

vrlo bitno ...osobe kod kojih su naglasene zivotinje...odnosno zivotinjski znaci u trisu, licne planete...itd nisu nesto narocito naklonjene razvijanju i radu na sopstvenoj inteligenciji

ima jedna zanimljiva kombinacija vodolija/devica uvek su neki pametnjakovici:D

sto bi rekli "verbalna masturbacija"
На осредње апстрактном нивоу би вербално мастурбантне биле особе које су сексуално спутане, па траже друге вентиле за настали напон. :lol: Има их, али није једина варијанта.

На потпуно апстрактном нивоу, коришћење таквог израза се своди на вулгарност аутора и нема везе са суштином.

De de, makar ti nije u raku.
Strelac deluje kao sasvim dobro mesto za Merkura:D
Ја сигурно нећу да будем фан рачномеркуровског домена :p али још мање сам фан јовијанских позиција.

У мојој ситуацији, са меркуром нисам могао да прођем много боље. Евентуално би било кул ако бих имао Me Aq, подаље од So. То би га довело у резонанцу са Mo. Ал` и овако функционишем... :lol: Срећа у мањој срећи је Me Q Sa.

inteligentan, je dobar merkur
istaknut UR, kao npr ugaoni
vladar 3. polja dobro polozen
planete u 3. polju
vazdusni, devica, Ju tj strelac zbog sirine (ali do oderedjene granice)
itd...

Ne mora da znaci. Meni su So i Me u Aq (ali ne i u konjukciji) pri cemu je Me u pozitivnom apsektu sa Ur u Sag koji je ugaon i u egzaktnoj konjukciji sa vladarom Ju u istoj kuci.
Trebalo bi da sam bistra a nisam posebno, obican prosek koji zapravo ima kupus salatu u glavi, milion misli vrsi desant na mali mozak :lol:, fokus retko postizem, volela bih da radim jedno po jedno ali kad krenem polako smorim se pa ne uradim nikako...

Ја сигурно нећу да будем фан рачномеркуровског домена :p али још мање сам фан јовијанских позиција.

У мојој ситуацији, са меркуром нисам могао да прођем много боље. Евентуално би било кул ако бих имао Me Aq, подаље од So. То би га довело у резонанцу са Mo. Ал` и овако функционишем... :lol: Срећа у мањој срећи је Me Q Sa.

Pa ne krivim te, ko bi i bio fan tog čuda:lol:
Em je u raku, em je u opoziciji sa Neptunom:roll:
Neugodno je..umem zaista sebi da iskrivim sliku u glavi..pogotovo sam sklona da iracionalno umišljam zaista ludačke scenarije( pogotovo ako sam uplašena)..pa ako još dodaš tome da je Merkur u vodenom znaku i u 8 polju...
Možda bi bilo bolje da lažem druge...ovako lažem sebe..
Mada , možda grešim, ali verujem da mi pomaže što je Neptun u Jarcu....nekako se uvek dozovem pameti. Brzo skliznem u paranoju ali umem da se sredim kad mi se da malo više vremena.

Back