Koji je dobar razlog da se ulaže u IT industriju?

Oboj me u skeptičnu boju da to uopće postoji. Mislim da strani kriminalni elementi Peru Pare tako što ih daju ovde nekom zgubidanu da im tobože "dizajnira logo," i onda vrati većinu sredstava.

Држава се хвали да од ајтија годишње имамо око три милијарде еврова.
Уопште се не разумем, нисам у току ...

Како то ?
Ја мислим сви дигитално неупотребљиви као ја. (мада умем да куцам поруке).

Можеш ли да објасниш, делује као да се разумеш ?
Одакле си, из Хрватијанске ?

Država pokušava da promoviše one koji legalno rade u nekim segmentima te industrije, ali ne uspeva jer bukvalno velika većina ne radi legalno, probali da ih uvedu u tokove dajući im poslove, ali nema ko da odradi, pa se firme kao ugase.
Možeš da zamisliš da državna firma koja ima 20, pa do 100 IT stručnjaka kupuje ili iznajmljuje programe za banalna uklapanja u neki sistem, a njih prave tri čoveka u recimo češkoj republici? Verovatno naših koji nisu dobili posao u Srbiji....

Poslednja izmena:
Autorska,
Osim uvodjenja u legalne finansijske tokove, Srbija nema IT intelegenciju da bi bila konkurentna na tržištu,
izuzeci potvrdjuju pravilo, Naročito je to vidljivo u državnim institucijama za koje je bolje, a to se i radi, plaćaju se strani programi, jer nema sposobnosti da se porede.

Nema dobar razlog za ulaganje, IT je idealan za pranje para u Srbiji.

Podrzavam svakog ko zeli da ulaze......mrzim to sto se drzava uvek umesa da spreci ulaganje....
nije bas tako, postoje drzavni razvojni programi za finansiranje, medjutim tacno je, malo je ponude, jer smo mi pljackaska drzava osim ako neko nije iz tog sveta.

Da nam je poslovna atmosfera drugacija sigurno bi bilo vise ponude.
Ili zasto da pokrecem biznis u Srbiji kad mogu na primer u Holandiji pod mnogo boljim uslovima. I na jos nekim mestima...

nije bas tako, postoje drzavni razvojni programi za finansiranje, medjutim tacno je, malo je ponude, jer smo mi pljackaska drzava osim ako neko nije iz tog sveta.

Da nam je poslovna atmosfera drugacija sigurno bi bilo vise ponude.
Ili zasto da pokrecem biznis u Srbiji kad mogu na primer u Holandiji pod mnogo boljim uslovima. I na jos nekim mestima...
eto meni na mail, koji nisam uopste u tim vodama stigla ponuda od firme iz USA da otvorim it kompaniju , kao strani drzavljanin ne placam porez a imam firmu u usa i oni mi sredjuju godisnji porez i papire da ne moram da placam porez na profit....doduse, nisam siguran da precute, tako da ce ovi nasi da me zveknu sa svojim porezom....a to je gore..

eto meni na mail, koji nisam uopste u tim vodama stigla ponuda od firme iz USA da otvorim it kompaniju , kao strani drzavljanin ne placam porez a imam firmu u usa i oni mi sredjuju godisnji porez i papire da ne moram da placam porez na profit....doduse, nisam siguran da precute, tako da ce ovi nasi da me zveknu sa svojim porezom....a to je gore..

treba da proveris ali u tim slucajevima je double-taxation (ako negde placas porez, ne placas na drugom mestu)

Ma necu da se petljam dok sam fizicki u Srbiji , ja sam vec imao tri cetiri vrlo ruzne situacije, a najgora je prva, kad sam jos bio student i obezbedim sredstva za projekat, taman da u praksi dobijem krila i bilo legle pare bas 2 meseca pred izbore , mi zavrsavamo pripreme i skinu nam sve pare sa racuna...
Kako moze, eto moze, sudska odluka, procenili da ce nam godisnji prihod ili porez biti toliko koliko ima na racunu i skinuli nam pare koje su uplacene da bi poceli biznis.....unapred skinuli pare sudskom odlukom....

Sve moze u Srbiji , a ti se kozi sa njima..
Malo pre toga godinu dana pre, imam priznanicu , 300DM uplaceno u postansku stedionicu, tacan broj ziro racuna , zena koja je kucala salterusa pogresila jedan broj , te pare nikad video nisam, bunio se nista, trazio seficu , izasla i rekla nema nista od toga...ako hoces tuzi , ako neces nema nista od toga..

Tako da Srbija je Srbija uvek bila i ostala...

Ma necu da se petljam dok sam fizicki u Srbiji , ja sam vec imao tri cetiri vrlo ruzne situacije, a najgora je prva, kad sam jos bio student i obezbedim sredstva za projekat, taman da u praksi dobijem krila i bilo legle pare bas 2 meseca pred izbore , mi zavrsavamo pripreme i skinu nam sve pare sa racuna...
Kako moze, eto moze, sudska odluka, procenili da ce nam godisnji prihod ili porez biti toliko koliko ima na racunu i skinuli nam pare koje su uplacene da bi poceli biznis.....unapred skinuli pare sudskom odlukom....

Sve moze u Srbiji , a ti se kozi sa njima..
Malo pre toga godinu dana pre, imam priznanicu , 300DM uplaceno u postansku stedionicu, tacan broj ziro racuna , zena koja je kucala salterusa pogresila jedan broj , te pare nikad video nisam, bunio se nista, trazio seficu , izasla i rekla nema nista od toga...ako hoces tuzi , ako neces nema nista od toga..

Tako da Srbija je Srbija uvek bila i ostala...

Potpuno znam o cemu pricas, imam slicne dogodovstine. Zbog njih skoro 30 godina nisam bio u Srbiji. Ali naravno ni to nije garancija da nece dogodovstine da se dese i negde drugde ;) mozda razlicite ;)

Potpuno znam o cemu pricas, imam slicne dogodovstine. Zbog njih skoro 30 godina nisam bio u Srbiji. Ali naravno ni to nije garancija da nece dogodovstine da se dese i negde drugde ;) mozda razlicite ;)
Srbija je za ljude koji mnogo ne razmisljaju o moralu , tacno bi i meni bilo dobro da sam kad naleti neka pljacka uzmem 800 000e , posle me osakate za projekat 50 000e , i tako guras ceo zivot...

Ali ja ne uplivavam u kriminalne vode i ne uzimam tih 800 000e , cisto , za neku jednostavnu mutljavinu, jedan potpis gde cak ne mogu da robijam osim svih 4, 5 od kojih je 3 iz vlasti....sto za srpske uslove znaci teflon...

Ali to je prica svih u Srbiji , ne obracaju paznju na oderotine jer su pre toga maznuli masno negde i tako ovde si minus, tamo plus i zivi se...takvi su svi...
Cak i oni koji kazu da nisu...daj mi pet minuta sa njima i naci cu im po nacinu razmisljanja gde su uzimali ...

Cela Srbija je takva...

Back