Koji je borilački sport najbolji da se trenira?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sve zavisi. Mnogo toga zavisi od fizičkih sposobnosti, koliko je neko visok, da li je tip sa više ili manje mišićne mase, psihologije itd, ali najčešći razlozi treniranja nekog sporta su van sporta, da li se nekom dopada društvo koje ide na trening da li je to trenirao stariji brat ili sestra ili možda čak i ćale, kako trener komunicira sa učenikom, dostupnost itd

Ne postoji neka apsolutna borilačka veština, dobro je trenirati bilo što. Najvažnije je steći taj borilački mentalitet i fizičku formu.

Mene je fasciniralo takozvano "borenje" koje se uci u slecijalnim vojnim jedinicama.
To je kombinacija udaranja, aikidoa i dzudoa.
Cilj je da te osposobi da zadas udarac, da se odbranis i upotrebis snagu protivnika protiv njega (aikido elementi), i da se snadjes ako padnes (dzudo - dziu dzica - rvanje).
Ja treniram japansku dziu dzicu tu ima dzudo bacanja,parter dziu dzica i karate s tim da karate ne verujem da bih ikad koristio na ulici bolje kik boks ili boks, jedina dobro kod karate su nozni udarci

Nije garant da ako neko zna boks da ce ga to zastiti na ulici pogotovu od nekog iskusnog sto se bije na ulici,ali opet moze da pomogne dobro je za samopouzdanje
Nista nije garant. Dzaba meni 30+ godina iskustva u boksu, ako mi pridje ludi klinac iza ledja i izbode me nozem.
Danas je najbolje izbegavati konflikt.
Ferka vise ne postoji.

Nista nije garant. Dzaba meni 30+ godina iskustva u boksu, ako mi pridje ludi klinac iza ledja i izbode me nozem.
Danas je najbolje izbegavati konflikt.
Ferka vise ne postoji.
Ja mislim da ferka nikad nije ni postojala prvo nije fer da se biju covek od 100 kg i covek od 70kg, nije fer da se mma borac tuce s nekim covek koji ne trenira nista,ali eto
A najgore od svega sto mnogi idu na borilacke sportove ne zato sto vole vec da bi se kurcili i maltretirali one koji se ne znaju tuci itd

A najgore od svega sto mnogi idu na borilacke sportove ne zato sto vole vec da bi se kurcili i maltretirali one koji se ne znaju tuci itd

To je tuzno. Takvo je neko, debilno vreme. Mi smo se tukli, ali posle toga bismo se rukovali.
Ovo danas je uzas....
Ma dobro, ali npr ako mi sutra neko napadne zenu,dete sigurno necu gledati da se bijem na fer
Naravno.

Kombinacija ta dva.
Dobar je i karate sa dziu dzicom, jer i karate, i te kako, uci da lepo udaras, a dziu dzica da se snadjes kad si na zemlji.
Većina borilačkih veština je kreirana sa praktičnom namerom da ti sačuva glavu na ramenima. Kasnije su prešle u sportske varijante koje su uglavnom praktične samo pod pravilima. Ili samo lepo izgledaju.

Back