- Poruka
- 381.540
Koji je po vama borilački sport najbolji za muškarce da ih treniraju
a i za žene, koje hoce i žele da treniraju neki od tih sportova i zašto
a i za žene, koje hoce i žele da treniraju neki od tih sportova i zašto
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ako hoćeš u UFC, Pride...Tajlandski boks od udarackih i brazliski dziu dzicu od rvackih.
prakticni su i za samoodbranuAko hoćeš u UFC, Pride...
Zavisi.prakticni su i za samoodbranu
Ne praktični nego realniprakticni su i za samoodbranu
pa valjda je to toNe praktični nego realni
Jbmliga mislio sam ima razlike izmedju toga. Ali nema veze razumeli smo sepa valjda je to to![]()
Kombinacija ta dva.Tajlandski boks od udarackih i brazliski dziu dzicu od rvackih.
Nije garant da ako neko zna boks da ce ga to zastiti na ulici pogotovu od nekog iskusnog sto se bije na ulici,ali opet moze da pomogne dobro je za samopouzdanjeNe praktični nego realni
Ja treniram japansku dziu dzicu tu ima dzudo bacanja,parter dziu dzica i karate s tim da karate ne verujem da bih ikad koristio na ulici bolje kik boks ili boks, jedina dobro kod karate su nozni udarciMene je fasciniralo takozvano "borenje" koje se uci u slecijalnim vojnim jedinicama.
To je kombinacija udaranja, aikidoa i dzudoa.
Cilj je da te osposobi da zadas udarac, da se odbranis i upotrebis snagu protivnika protiv njega (aikido elementi), i da se snadjes ako padnes (dzudo - dziu dzica - rvanje).
Nista nije garant. Dzaba meni 30+ godina iskustva u boksu, ako mi pridje ludi klinac iza ledja i izbode me nozem.Nije garant da ako neko zna boks da ce ga to zastiti na ulici pogotovu od nekog iskusnog sto se bije na ulici,ali opet moze da pomogne dobro je za samopouzdanje
Ja mislim da ferka nikad nije ni postojala prvo nije fer da se biju covek od 100 kg i covek od 70kg, nije fer da se mma borac tuce s nekim covek koji ne trenira nista,ali etoNista nije garant. Dzaba meni 30+ godina iskustva u boksu, ako mi pridje ludi klinac iza ledja i izbode me nozem.
Danas je najbolje izbegavati konflikt.
Ferka vise ne postoji.
Ja mislim da ferka nikad nije ni postojala prvo nije fer da se biju covek od 100 kg i covek od 70kg, nije fer da se mma borac tuce s nekim covek koji ne trenira nista,ali eto
Ma dobro, ali npr ako mi sutra neko napadne zenu,dete sigurno necu gledati da se bijem na ferPostojala je u moje vreme.
A najgore od svega sto mnogi idu na borilacke sportove ne zato sto vole vec da bi se kurcili i maltretirali one koji se ne znaju tuci itd
Naravno.Ma dobro, ali npr ako mi sutra neko napadne zenu,dete sigurno necu gledati da se bijem na fer
Većina borilačkih veština je kreirana sa praktičnom namerom da ti sačuva glavu na ramenima. Kasnije su prešle u sportske varijante koje su uglavnom praktične samo pod pravilima. Ili samo lepo izgledaju.Kombinacija ta dva.
Dobar je i karate sa dziu dzicom, jer i karate, i te kako, uci da lepo udaras, a dziu dzica da se snadjes kad si na zemlji.