Koji je borilački sport najbolji da se trenira?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To je već druga priča. Zato BV i jesu u većini slučajeva prešle u sportske varijante. Realna obuka je nešto drugo. Mi danas nemamo ni puno motiva da vežbamo BV onako kako su zamišljene da se vežbaju i za njihovu pravu namenu. A to je ubi ili se odbrani od ubijanja. Mislim, odeš 3-4x nedeljno po sat i po na trening? To veze nema sa obukom. Kao što reče jedan sagovornik ranije na temi, ti si pre od malena živeo ratnički i trenirao svaki dan. I tek posle 10 god si mogao da kažeš da si relativno spreman. Ali tada si imao jak motiv za takav život. Glavu na ramenima.
Da li si čuo za pojam "paradoks randorija"
?
Ukoliko nisi proguglaj i pročitaj o tome.
To će ti pomoći da samom sebi demantuješ te priče o nekakvim opasnim potezima i slično.

Da li si čuo za pojam "paradoks randorija"
?
Ukoliko nisi proguglaj i pročitaj o tome.
To će ti pomoći da samom sebi demantuješ te priče o nekakvim opasnim potezima i slično.
Nisam čuo. Druže, ne treba ništa da mi se demantuje. Bavim se borilačkim veštinama bukvalno od malena. Bio u ringu, sparingovao... U zadnje vreme manje. Samo taichi praktikujem svaki dan. Tako da imam iskustva. Znam šta je sportska borba u ringu, a znam i razliku u odnosu na "life or death" borbu.

Nisam čuo. Druže, ne treba ništa da mi se demantuje. Bavim se borilačkim veštinama bukvalno od malena. Bio u ringu, sparingovao... U zadnje vreme manje. Samo taichi praktikujem svaki dan. Tako da imam iskustva.
Šta si sve trenirao? Upitno je koliko bi se Taichi mogao svrstati u borenje.
Pošto si bio u ringu trebalo bi da malo bolje shvataš neke stvari.

Boks i ručne tehnike iz boksa (ne mislim samo na udarce) su daleko daleko superiorniji, praktičniji i primenljiviji od wc...
Wc je lep za oko i dobar za koordinaciju i brzinu pokreta ali da bi se mnoge tehnike izvele uspešno, u situaciji gde protivnik pruža aktivan otpor i gde ne znaš kako će te napasti, mora dosta stvari da se poklopi odnosno da imaš mnogo mnogo sreće a to je jako jako retko u situacijama gde neko pruža aktivan otpor.

Što se kombinovanja tih veština tiče čisto sumnjam da se mogu uspešno ukombinovati a da to liči na nešto i da je praktično... Da je to izvodljivo neko bi to iz mma sveta do sada sigurno uradio takodje sam wc bi se progurao i bio rame uz rame sa boksom, tajlandskim boksom što se tiče ručnih tehnika u mma tiče a to nije slučaj.
Sve zavisi koji WC, WT...

Ti znas kod wc kako ce te napasti kod drugih vestina to ne znas.
Kod Wing Tsun to znas jer uvek dolazis u kontakt sa rukama protivnika.
A to je am kju formavi tehnila.
To je samo delic sekunde.
Ako tada nije napao onda si ti napao.
Naravno da boks udarce mozes da integriras i drugo.
Sama cam kju forma sadrzi neke boks udarce.
Ali ne radi se samo o boksu.
Tu je repertoar, raznih udaraca laktom, kolenom, glavom itd.
Borba pocinje na distancu i tu je neki karate udarac mozda wc udarac ili boks udarac.
Ako udjes u blisku borbu tu je WC pa i razna bacanja itd a i boks.

Mnogi mma borci zele brzo da postanu slavni a da bi trenirali wc za to ti treba vreme.
Wc majstor se ne postaje za gpdinu dve ili tri.

Poslednja izmena:
Šta si sve trenirao? Upitno je koliko bi se Taichi mogao svrstati u borenje.
Pošto si bio u ringu trebalo bi da malo bolje shvataš neke stvari.
Taichi ne vežbam zbog borbe već zdravlja. A i ovde je praktično nemoguće pronaći učitelja koji bi te učio borbenom taichiju. Svašta sam trenirao. Kad sam bio klinja u SFRJ si mogao vežbati samo džudo i karate tako da sam to vežbao. Zatim wing chun, kratko aikido, opet wing chun, sanda, nanquan, malo mu tai...
Što se tiče taichija njega praktikujem oko 23 godine i mogu da ti kažem da sam npr. kung fu, preciznije wing chun mnogo bolje shvatio tek kada sam TC naučio. Razvijanje ogromne količine energije udarca na jako kratkoj distanci.

Taichi ne vežbam zbog borbe već zdravlja. A i ovde je praktično nemoguće pronaći učitelja koji bi te učio borbenom taichiju. Svašta sam trenirao. Kad sam bio klinja u SFRJ si mogao vežbati samo džudo i karate tako da sam to vežbao. Zatim wing chun, kratko aikido, opet wing chun, sanda, nanchuan, malo mu tai...
Što se tiče taichija njega praktikujem oko 23 godine i mogu da ti kažem da sam npr. kung fu, preciznije wing chun mnogo bolje shvatio tek kada sam TC naučio. Razvijanje ogromne količine energije udarca na jako kratkoj distanci.
Zar taichi nije scam? Mislim za borbu

Zar taichi nije scam? Mislim za borbu
Pa ovo sto gledas po YT jeste. Međutim, za razvijanje chi energije nema veze sa scamom. A chi izuzetno doprinosi bilo čemu što radiš uključujući i BV. Bilo koju. Kao što već rekoh, wc sam shvatio i počeo da radim neuporedivo bolje tek kada sam shvatio taichi i počeo da osećam chi. Ali to je već skroz druga tema. Ne bavim se njime zbog borbe.

Back