DeMikelis
Ističe se
- Poruka
- 2.158
А која је разлика између антивирусних програма?Koja je razlika u Firewallovima? Pa valjda svi oni rade u dlaku isti posao?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
А која је разлика између антивирусних програма?Koja je razlika u Firewallovima? Pa valjda svi oni rade u dlaku isti posao?
U principu, svi firewall programi rade isti osnovni posao. Razlike su, recimo, u tome kako koji izgleda i u tome kakvu ima "komunikaciju" sa korisnikom. Neke firewall programe je dovoljno samo instalirati i kliknuti par puta Next, dok je kod drugih potrebno izvesno poznavanje mreža i moguće ga je podesiti u sitna crevca.
Takođe, današnji firewall programi u sebi imaju mnogo više od zaštitnog zida. Oni dolaze u paketu sa antivirusom, anti-spyware i drugim anti-ma za zaštitu od raznog malicioznog softvera. Da bi im proizvod bio što konkurentniji na tržištu, proizvođači softvera će u svoje Internet Security pakete napakovati trista čuda, thus tolika raznolikost![]()
Hmm.. Firewall, na primer, blokira portove koji su poznati da ih koriste određeni maliciozni programi, pa i ako se tvoj računar nekako zarazi, manje su šanse da se taj malware raširi ili da nekome otvori prolaz do tvog računara.
Ako koristiš firewall, verovatno si nekad primetila da iskače malo obaveštenje sa strane koje ti kazuje koji program pokušava da izađe na internet i preko kog porta, i ti imaš opciju da mu izlaz na internet dozvoliš ili zabraniš. To obaveštenje izlazi i kad maliciozni prog. pokuša nešto slično.
Ja ne koristim nikakav firewall i nemam ga namjeru koristiti....potpuno mi je nepotreban....![]()
Gresis,sinak,silno gresis.![]()
sinak.......ja, uz ovu zaštitu nemam nikakvih problema, firewall ne koristim i nikakvih problema još nisam imao zbog ne korištenja istog...
Eee,nikad nije kasno da se problemi pojave..![]()
Tvrdim neuništiv samJa ne koristim nikakav firewall i nemam ga namjeru koristiti....potpuno mi je nepotreban....![]()
Što se stidiš...Mora i to neko da radiAko misliš na mene , onda pričaš gluposti.![]()
Što se stidiš...Mora i to neko da radi![]()
Moraš koristiti firewall, j b t, ako nemaš firewall onda ti je kompjuter pun virusa.Vrati se ti na pdf "Politika" pa tamo pričaj gluposti.Taj tamo forum i jest osmišljen za tebe i tebi slične....![]()
Negoo ne bi htela ispasti paranoična ali zar nije malo riskantno davati
informacije o tome ko kakvu zaštitu ima, nemaju svi ljudi dobre nemere u vezi
sa time?!
Negoo ne bi htela ispasti paranoična ali zar nije malo riskantno davati
informacije o tome ko kakvu zaštitu ima, nemaju svi ljudi dobre nemere u vezi
sa time?!
Опреза никад довољно.
Odavno se nisam vise nasmijao....
Znam da si laik ali ovo zabrinjava....