koji bi posao mogli radiditi iz gusta ?

ravana2

Domaćin
Banovan
Poruka
4.865
danas vecina nas radi zbog novca poslove koje ne vole vec prosto da bi donjeli kruh na stol . ali kada bi se spojilo da radis posao koji volis a da on nije lose placen sta bi izabrali ? neko bi sigurno bio prodavac kestena a neko smetlar dok bi recimo rijetki zeljeli biti politicari ako tamo ne bi mogli krasti .

dakle koji je vas idealni posao koji bi radili iz zadovoljstva i sa ljubavlju ?:bye:

za mene, jedini 'posao' koji vredi raditi je umetnicko stvaralastvo
stvarati dela objektivne umetnicke vrednosti

samo, kad se zavrsi umetnicko delo i vrati se u realnost, ona se cini nekako.. velikom, pretecom i kao da ce da me pojede a ljudi izgledaju kao hodajuci mrtvaci ispražnjeni od duha i života

ako moje umetnicko delo ima svoje korene u duhu a duh je nemerljivo lepsi od realnosti, sta je realno?
i ako je realnost realna, zasto jedno umetnicko delo svojom lepotom moze da zaseni desetine ljudskih svakodnevnih egzistencija?

Uz svoju impresioniranost Selindžerovim likom Holdena moram dati isti odgovor kao on- mogao bih da budem lovac u raži (žitu). :lol:

Iskreno rečeno, malo šta mi prija na ovoj planeti, pogotovo ono što je vezano za ljude... Tako da bi to morao pre svega biti posao koji nije vezan za interakciju sa njima.

No, na stranu sve to, najdraži posao koji je iole realan mi je zapravo onaj kojim se i sad bavim- nauka.

Poslednja izmena:

Back