Koji auto

gost 197611

Aktivan član
Poruka
1.180
Preporucite mi neki mali gradski auto sa malo kubikazom (oko 1000 kubika) i malom potrosnjom do nekih 3300 evra. Sta mislite o korsi c 1.0 2004-5 godiste i o vw polu 2001 1.0 mpi? Koje je vase generalno misljenje o automobilima sa malom kubikazom, da li su pouzdani, kvarljivi, udobni? i pre svega kolika je njihova stvarna potrosnja? Zelja mi je da kupim takav neki auto i da ugradim u njega plin+hho i da se vozim do mile volje z:)

Ocigledno nisi cuo za corsin 1.0 sa tri cilindra da ga treba izbegavati.Radi kao kosacica,slabo vuce a odlika mu je da posle 100k km pocinje da trosi ulje.
Bolja je opcija 1.0 kod VW ali i tu ga majstori bas ne hvale.Ako hoces malu registraciju i potrosnju onda razmisli o Cliu 1,2 koji ima 1149 ccm i spada u najmanju kategoriju do 1150 kubika a registracija mu je 12400 dinara i posle odbijes jos cenu novih tablica i saobracajne tako da izadje oko 9000 produzenje.
Sa plinom svi gube jos za neki procenat snagu tako da u toj piksli nemoj ocekivati jurnjavu ali ako vozis normalno i ne ocekujes previse onda je to ok.
Cifra sa kojom raspolazes je korektna i naci ces auto za te pare bez problema.

Ja bih preporucio clio ali sa 1.5 DCI (85ks) sasvim solidno ide cak i dobro a potrosnja 3,5-4l prijatelj ima jacu verziju od 105ks kaze da nemoze da ga nacera da potrosnja predje 4,7l koliko god da se izivljava na njemu.

A kakvi su motori od 1000 kubika a cetiri cilindra jer vidjao sam po oglasima corse c 16v, a to valjda znaci da ima 4 cilindra. Takodje vidjao sam polo 2001 godiste 999 kubika 4 cilindra.

Skapiraj da u stvarnosti ne ide sto manji motor to manja potrosnja, nego posle neke granice ide obrnuto, sto manja kubikaza - veca potrosnja i vise ces zivaca da izgubis sa tom kantom.
Uzmi 1.5 dci u kliu i vozi se ko coek. manje ce da trosi od tih korsi za 1.0 motorima

Skapiraj da u stvarnosti ne ide sto manji motor to manja potrosnja, nego posle neke granice ide obrnuto, sto manja kubikaza - veca potrosnja i vise ces zivaca da izgubis sa tom kantom.
Uzmi 1.5 dci u kliu i vozi se ko coek. manje ce da trosi od tih korsi za 1.0 motorima

super je motor, nema na otpadu da se kupi ni jedan, toliko je dobar, a ne rikava mu ni turbina

Bas tako. . . Cim sednes u neki auto i vidis da se vuce, momentalno zaboravi na to da ce malo da trosi. . . Tako sam se i ja zaj. . . kad sam uzimao stari auto, mislio sam bolje manji motor od 3000 kubika nego onaj od 3500, manje ce tositi i sve, kad ono trt. . . Veci motor i bolje performanse dao i samim tim manje trosio. . . Samo ljudi to ponekad ne shvate dok ne sednu za volan i dok se sami ne uvere. . . Ja se mom tati upljuvao to objasnjavajuci i on idalje pita zasto hocu auto sa velikim motorem, zar nije bolje da uzmem onaj sa najmanjim jer ce on i najmanje da trosi. . .

A kakvi su motori od 1000 kubika a cetiri cilindra jer vidjao sam po oglasima corse c 16v, a to valjda znaci da ima 4 cilindra. Takodje vidjao sam polo 2001 godiste 999 kubika 4 cilindra.

To 16V je obicno oznaka za Corsu sa 1,2 motorom i to je ustvari mnogo bolji i samim tim i trazeniji motor koji ima 4 cilindra,75 ks,lanac umesto zupcastog kaisa i trosi kao taj od 1000 ccm. Ako bas hoces Corsu onda uzmi sa ovim motorom jer je izuzetno jeftin a odrzavanje i nema nekih problema.
A sto se tice 1,5 Dci motora to je mac sa dve ostrice jer ako uzmes auto sa malo km koji nije ganjan i kom je ulje menjano na vreme moze da te jako lepo posluzi.alki ako uzmes drtinu sa puno km a stoji na satuu 150k km moze da te sacekaju dizne i pumpa a onda si obrao bostan jer ce te igranka kostati preko 1000 eura. Ja vozim auto sa tim motorom i prezadovoljan sam ali je moj auto presao pravih 118k km i to je razlog zasto sam ga sebi ostavio pored toliko drugih kola.A da trosi malo trosi al ako te zakaci ovo sto sam napomenuo sve sto si ustedeo na potrosnji ode na popravku pa i vise.

To ti vazi za 1,9 Dci motor i na njima je problematicna turbina dok na 1,5 Dci su problem pumpa i dizne.
Bavim se uvozom i dosad jos nisam imao priliku da radim turbo na 1,5 Dci motorima ali zato na 1,9 Dci .........:zroll:

Moje mišljenje je da niti jedan od navedenih nije ni približno dobar Fordu Fiesti, pogotovo sa 1.4 TdCi motorom. Plin nije loš izbor, ali kada su u pitanju manje kubikaže mislim da je bolje i isplativije 1.4 dizel, nego 1.2 benzin pa ugradjivati plin. Fiesta daje vise prostora i od korse i od klija, izgled je stvar ukusa...završna obrada plastike u enterijeru je solidna, polozaj vozaca savrsen za tako mal auto itd.

Npr. Alfin 1.6 ts vise trosi od 1.8 ts, a negde je u rangu sa 2.0 ts po potrosnji. Nije neka velika razlika, ali trosi vise. kod starih motora, npr. audi jaje 2.3 trosi isto koliko i 1.8, eventualno pola litra vise.

Veliki je izbor tih malih automobila, tako da ti savetujem da biras pazljivo, jer za taj novac mozes da nadjes dobar mali auto.

ja imam fiestu 2004to, nije los auto, samo nije zavrsen proizvod, sklepali su ga, imali dobru platformu. a ovo ostalo i nije nesto, narocito prenosni odnosi. aj po ravnom i nekako al uzbrdo je lijenstina.
u pitanju je motor 1.25 16v. auto je i potezak, ima preko tone pa je i to uzrok...fiat to mnogo bolje podesi..

Back