acivi
Ističe se
- Poruka
- 2.749
Koju ti imaš?
Kakva je honda generalno i što se tiče dostupnosti delova izdržljivosti cene...Čuo sam da je dobra zato sam i stavio ali ne znam detalje...
Pa moja Honda je ta na slikama iz mog posta, a sto se tice iste, pa i drugih japanaca, nema sumnje da se retko kvare, to im je glavna prednost u odnosu na druga vozila. Ja moju stvarno odrzavam kako treba, i do sad sam vrlo zadovoljan onime sto pruza. Evo, za mesec dana opet idem sa njom na more, a auto je star 22 godine, pa ti vidi

Ako kupujes nov auto, nema sta da se mislis, uzmi japanca i ne sekiraj se. Mada, znam da Jazz nije jeftiniji za odrzavanje od Civic-a.
Ako merkas nekog polovnjaka, ja ti najiskrenije savetujem da uzmes Hondu Civic 1.6 benzinca, 110ks, (najbolje 2004-2005., ali i pre ristajlinga mogu da se nadju lepi primerci u sport paketu, 2002-2003.), trosi kao 1.4, a ide kao 1.8 (ako poredimo sa drugim proizvodjacima, uglavnom evropskim), takodje, jako je pouzdan i najprostraniji u svojoj klasi i odrzavanje je zaista pristupacno. Motor, menjac i mehanika uopste, jako su kvalitetni i dugovecni, a ako ti ne treba nesto od 110ks, mozes slobodno da uzmes i 1.4 od 90ks, za vecinu nezahtevnih vozaca i on zavrsava posao vrlo dobro.
Problem je samo sto kod nas nema mnogo polovnih. Recimo da isto moze dobra kupovina da bude Toyota Corolla 1.6, tu negde oko 2003. godista/ Slican kvalitet kao kod Honde, ali ih ima primetno vise polovnih kod nas.
Evo na sta mislim:
Civic:

Corolla: