Quantcast

Koji anime gledate?

Dakyorlando

Elita
Poruka
16.176
Maicching Machiko Sensei


Od pupoljka pa do cveta, ona je Mačiko! Je, je! :mrgreen:

Ovo je jedan od starijih ecchi animea; potiče s početka osamdesetih. Reč je o profesorki na koju se lože svi u školi u kojoj radi, od profesora do đaka. I često pokušavaju da joj strgnu poneki deo odeće, ili barem da stave ruke na njeno bujno poprsje.

Međutim, ne vrti se svaka epizoda oko toga. Mnoge epizode obrađuju aspekte života u školi i oko nje; kako se pripremiti za školsku predstavu, kako se brinuti o mlađoj braći dok su ti roditelji odsutni, kako se na miran način obračunati sa lokalnom bandom siledžija, itd. Naravno, zbog golotinje u seriji koja treba da je prilagođena i mlađima uzrastima je bilo nekih kontroverzi (mada, opet, Ameri bi tu sigurno digli mnogo veću frku), ali koga je još briga za to?

Znači: dođite zbog ecchi-ja, ostanite zbog lekcija o životu i zajedništvu. Nije loše, posebno ako volite starije animee i njihov stil.
 

Dakyorlando

Elita
Poruka
16.176
Pogledao sam pilot. Ona sekvenca o donošenju odluka kroz istoriju mi je bila interesantna, bilo je par neugodnih situacija sa glavnim likom i njegovim školskim drugaricama, koje su mi se dopale, ali ne mogu da kažem da sam pao u nesvest od oduševljenja. Ipak, dovoljno mi je leglo da nastavim da gledam.
 

Dakyorlando

Elita
Poruka
16.176
@Ненад
Pogledao sam i drugu epizodu Noucome. Ne znam zašto si mislio da nema teorije da mi se ne svidi. Mislim, nije mi katastrofa, okej mi je, i verovatno ću da pogledam do kraja (posebno što nema mnogo epizoda), ali daleko od toga da sam sad nešto oduševljen.
 

Dakyorlando

Elita
Poruka
16.176
Ako misliš na Chunny anime, ja sam pogledao obe sezone, druga sezona sasvim nepotrebna.
Je l' to ovo?

Слажем се. А да ли је неко гледао Nichijou, аниме на фазон као Azumanga Daioh...
Pogledao nešto malo i stavio na čekanje, pa sad tek ponekad pogledam neku epizodu. Ne dopada mi se nešto posebno i nije mi ni približno dobro kao Azumanga. Čudno i nerazumljivo, i pritom mi uopšte nije smešno.
 

Dakyorlando

Elita
Poruka
16.176
ReLIFE
Kaizaki Arata je momak od 27 godina koji je nezaposlen, iza sebe ima jako malo radnog iskustva i nikako ne uspeva da se pronađe u životu (kao sebe da opisujem :lol:). On se podvrgava programu po imenu ReLIFE koji je u stvari jedan misteriozni eksperiment. U okviru tog eksperimenta, naš junak će uzeti pilulu od koje će izgledati deset godina mlađe, i biće poslat u treći razred srednje škole (u Japanu su to maturanti). Slede njegovi pokušaji prilagođavanja na novu sredinu, od kojih su neki komični, a neki ozbiljniji. Naravno, u tom odeljenju će upoznati i neke zanimljive likove, a tu su i njegovi "supervizori", tj. ljudi koji su povezani sa projektom ReLIFE i koji prate i nadziru njegov progres.

Sve u svemu, moji prvi utisci su pozitivni. Priča deluje zanimljivo i ne "davi" nepotrebno razvučenim delovima, fino definisani likovi, zdrava mešavina komedije i drame, a i glavni lik sa kojim zaista mogu da se povežem.
 
Top