A sad ozbiljno-sto kvalitetnije ulje kupis duze ce ti trajati motor,naravno to zavisi i od drugih faktora.
Primer:drugar je imao Yugo 45 i od prvog dana sipao Optimu,vozio ga je ko po jajima i nikad nije presao 80 km/h i ja ga kupio jer je tako vozen i cuvan ali........na 64k km sam morao da radim generalku.
Drugi drugar je imao istog takvog Yuga 45 iz iste godine i od prvog dana mu je sipao Castrol GTX3 i peglao ga stalno i isao cesto i maksimalnom brzinom,presao 130k km i tako ga i prodao i sledeci vlasnik bio zadovoljan.
Ovo je dokaz koliko znaci dobro ulje u motoru.
I za sve forumase jedno obavestenje-sipajte u vasa vozila sto kvalitetnije ulje kao sto je Motul,jeste malo skuplje ali ce vase vozilo da radi mnogo lepse i tise i imace laksi start.
Cek,cek,cek...
Lako je pljuvati domace ulje,al pitanje je koju optimu je sipao drugar... za starije jugice je najbolje sipati Optima Long Life(cena
je oko 350 din/L,al si bar siguran da je to originalno ulje).A i ne vidim zasto nije dobro,moja 45-ica presla 100 000 na to ulje,a
ide na gas 3 godine(isao je motor i dalje,al je poceo da trosi ulje).Ulje menjam na 5000km,a servisi kazu da moze i 7-8000,mada ja to bas ne isprobavam.
Sad je motor 55-ica,prepakovan i ne trosi ulje.
Al ljudi,budite realni... koje god ulje da se sipa u juga,falice ga,uglavnom jer ti motori nisu dobro upakovani.Ok je da fali 0,5-0.7 L ulja
od menjanja do menjanja,na motoru tog godista i to uglavnom zato sto to ulje iscuri kroz dihtunge i semeringe...
Sipaj tu optimu i ne brini.