Koje ulje sipate u auto

• Začetnik teme Začetnik teme asuss
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ја као подржавалац Русије и Путина подупирем руску економијиу сипањем лукоиловог уља 15W-40, минерално наравно. И гориво сипам само на лукоилу.

Koliko sam cuo, Marly se u fabrici sipa u Alfe, ali samo u fabrici :) Posle ide Selenia, a ja se ne bih slozio da je najbolje ono sto fabrika preporucuje. Fabrika preporucuje ulje s cijim proizvodjacem ima ugovor, a vremenom se razvijaju i nova, kvalitetnijia ulja, pa mislim da je korisno da se predje na novije ulje.

Marly je bas skupo ulje i ne vidim poentu tako skupog ulja, osim ako non stop ne gazis auto, pa ti je bitan kvalitet ulja kako bi smanjio habanje motora.

Fabrika preporucuje ulje s cijim proizvodjacem ima ugovor, a vremenom se razvijaju i nova, kvalitetnijia ulja, pa mislim da je korisno da se predje na novije ulje.
Kao primer koji sam naveo. Preporučuje se šel, a ovl.sipa mobil.
Tu su samo pare obrću.
Kada bih imao auto koji nije u garanciji, npr Reno kome preporučuju Elf, nikada ga ne bih sipao, već kvalitetnije ulje.

Nikad nisam.čuo za to ulje.
Fabrika preporučuje Shell (ta nalepnica je ispod haube), sipan Mobil u ovl.servisu.

Moj pokojni stric je 60-tih i 70-tih vozio trke sa ovim uljem, čak i kad prokuva motor sa njim možeš bez rashladne tečnosti da pređeš 50-tak kilometara. Ukoliko si pri parama, jednom kad ga sipaš - samo njega sipaš. Nema reklama, nema sponzorstva, bogate gazde koje pod ovim imenom imaju gomilu brendova i što je najvažnije najbolje aditive imaju praksu da se u većim gradovima nalaze 2-3 garaže (da garaže) u kojima se sipa ovo ulje. Mineralno se menja na 10-12000 kilometra.
Imaju i neko ulje koje se nikad ne menja, samo se dolije malo na ko zna koliko kilometara, koriste ga majbah, ferari, lamborgini, sve što je skupo.
Lično za mog dizela koristim MARLY black gold sa grafitnom plazmom, kad sam ga prvi put nasuo - motor je totalno promenio zvuk..

Ma kakav Marly, ja sipam samo kitovo ulje. Nikad problem sa motorom, potrošnja smanjena a menja se na svake 2 godine.

Da ne pominjem da je auto potpuno promenio zvuk od kad sam krenuo da ga koristim. Čuje se više kao neki V6 benzinac kad je hladan, kad se zagreje, pri jačem gasu kao V8.

Toplo ga preporučujem.

Mislio si da HONDA proizvodi ulje? Zašto ne koristiš ENEOS?

Honda ne proizvodi svoje ulje tj skoro nijedan proizvodjac auta to ne radi vec sklapaju ugovore sa postojecim proizvodjacima ulja gde odredjeni brend model ulja brendiraju kao svoje ulje i prodaju naravno po visim cenama.

Honda ima takav dil sa Mobilom.

Honda Motor Oil koje Honda preporucuje za sipanje u svoje motore u sustini rebrendirano Mobil 1 ulje naravno po 50% visoj ceni.

Poslednja izmena:
Ja koristim vise tipova ulja u zavisnosti koji je auto.Za taksi ide Mobil jer to toce u servisu,u kompresora sipam Castroll jer to ima moj majstor sto mi radi servise na njemu.Na Range Roveru jos nisam menjao ulje jer je predhodni vlasnik uradio servis malo pre prodaje pa mu jos nije vreme,ali najverovatnije ce opet biti Castroll.

Back