Koje su to ružne reči koje vam smetaju da ih izgovarate ili čujete ?...

...u svakodnevnom životu, razgovoru, slušajući druge, čitajući neku literaturu, štampu, itd...

zbog čega ?

jednostavno, koje su to reči koje vam smetaju, narodski rečeno - 'paraju uši' ?

Partijske parole i obećanja.

Zato što mi pripadne muka od njih.
Ta je reakcija uslovljena imanjem mozga. Ko nema mozak, on nema tih problema.

KAKVO JE TO PITANJE,KOJE VAM RUZNE RECI,JAVNO IZGOVORENE,SMETAJU? PA KO GOD IZADJE NA ULICU,SEDNE U NEKI KAFE,U GRADSKOM SAOBRACAJU.STA CE CUTI PO STO PUTA PONOVLJENE RECI U OBICNOM NEOBAVEZNOM RAZGOVORU.TO SU :PICHA I BOLI ME K..AC.
TE DVE RECI,TOLIKO SE "TROSE" I TO KOD CELOPKUPNE POPULACIJE.NAROCITO JE RUZNO,KADA CUJETE DEVOJKE,KAKO U RAZGOVORU CESTO
UPOTREBLJAVAJU TO;BOLE ME K..AC.DA CUDO BUDE VECE,ONE GA CAK I NEMAJU...A OPET IH "BOLI".TO JE VEC JEDAN MEDICINSKI FENOMEN,
DA NEKOGA BOLI DEO TELA,KOJI ON,ODNOSNO ONA,UOPSTE NE POSEDUJE.

DA LI JE MOGUCE,DA JE NAS JEZIK,KOD MLADJE POPULACIJE,TOLIKO OSIROMASIO,DA BILO KOJI PROBLEM,DA BI SE "OBJASNIO",DOVOLJNO
JE RECI:BOLI ME K..AC.TIME JE SVE RECENO...A DA LI JE ???

Zanimljiva tema.

Zvučaće čudno, ali kad sam bio mali (jako mali, 4-5 godina), užasavao sam se reči "košulja". Toliko sam mrzeo taj odevni predmet da nisam mogao ni da izgovorim reč "košulja", odbijao sam da ih oblačim, pa čak je znalo da mi pokvari apetit kada bih jeo i npr. čitao neki strip u kome neko nosi košulju. Ne mogu da objasnim otkud ta pojava.

Danas, u svakodnevnom govoru, zna da mi smeta kada neko mnogo psuje. Nemam ništa protiv toga kad neko ponekad opsuje, ali kada neko ubacuje psovke u svaku drugu rečenicu, onda to zna da mi "para uši", odnosno jednostavno da mi smeta.

Kod čitanja štampe mi jako smeta kad novinar dâ sebi za pravo da neki događaj naziva "Bruka" ili nekim sličnim epitetima. Čoveče, tvoj je zadatak da preneseš vest sa objektivnog stanovišta, a ne da se stavljaš na nečiju stranu! Zaista ne podnosim senzacionalizam. Naravno da nikada ne kupujem takve novine, ali ih često nalazim u lokalima dok čekam, npr. da mi se ispeče pljeka. I šta ću, prelistam na brzinu i uglavnom mi se zgadi pa ostavim.

Ima još, pisaću ako se setim.

NAROCITO JE RUZNO,KADA CUJETE DEVOJKE,KAKO U RAZGOVORU CESTO
UPOTREBLJAVAJU TO;BOLE ME K..AC.DA CUDO BUDE VECE,ONE GA CAK I NEMAJU...A OPET IH "BOLI".TO JE VEC JEDAN MEDICINSKI FENOMEN,

Živimo u vremenima kada devojke boli k...c za sve, a muškarci u tuči dobiju po p...ki. :lol:

...u svakodnevnom životu, razgovoru, slušajući druge, čitajući neku literaturu, štampu, itd...

zbog čega ?

jednostavno, koje su to reči koje vam smetaju, narodski rečeno - 'paraju uši' ?

Осим неких огавних псовки сметају ми англизми који се све више устаљују у нашем ријечнику.

Мислим да ми највише пара уши ријеч - менаџер.

Ne postoje takve reči !
Ali, pod uslovom da nisu meni upućene.

Ako su gadne i na "moj atres", postajem uznemiren i opasan !

i sve to verovatno ako je u kombinaciji sa psovkom ?

- - - - - - - - - -

Partijske parole i obećanja.

Zato što mi pripadne muka od njih.
Ta je reakcija uslovljena imanjem mozga. Ko nema mozak, on nema tih problema.

a šta kažeš za ove novokompovane, ulični šatro žargon ?

- - - - - - - - - -

KAKVO JE TO PITANJE,KOJE VAM RUZNE RECI,JAVNO IZGOVORENE,SMETAJU? PA KO GOD IZADJE NA ULICU,SEDNE U NEKI KAFE,U GRADSKOM SAOBRACAJU.STA CE CUTI PO STO PUTA PONOVLJENE RECI U OBICNOM NEOBAVEZNOM RAZGOVORU.TO SU :PICHA I BOLI ME K..AC.
TE DVE RECI,TOLIKO SE "TROSE" I TO KOD CELOPKUPNE POPULACIJE.NAROCITO JE RUZNO,KADA CUJETE DEVOJKE,KAKO U RAZGOVORU CESTO

DA LI JE MOGUCE,DA JE NAS JEZIK,KOD MLADJE POPULACIJE,TOLIKO OSIROMASIO,DA BILO KOJI PROBLEM,DA BI SE "OBJASNIO",DOVOLJNO
JE RECI:BOLI ME K..AC.TIME JE SVE RECENO...A DA LI JE ???

da, stvarno interesantno umesto da upotrebe izraz shodno svom spolovilu :lol:

- - - - - - - - - -

Elektrika.

U poslednje vreme zvuči mi nekako kurvarski.

možda je bolja reč - pohotno ? :think:

- - - - - - - - - -

ne volim uopstebilo koje ruzne reci,ali desi se kad te neko istera iz takta,da mu posaljem dosta takvih reci,cime se ne dicim.

a vidi, ne mora da bude psovka ili neka reč koja na neki način označava uvredu,
jednostavno izraz, reč koja je mrska, kao što je recimo mrsko kad čujem reč - ker umesto pas

Осим неких огавних псовки сметају ми англизми који се све више устаљују у нашем ријечнику.

Мислим да ми највише пара уши ријеч - менаџер.

odlično što si ovo pomenula

anglizmi su tak odomaćeni da prosto bivaju neizbežni..od izraza u komunikaciji do raznoraznih misli i mudrosti
više je cooll na ingliš nego na svom

treba li to izbegavati ?

- - - - - - - - - -

svaka ruzna rec mi smeta a posebno kad je svaka druga ZNACI

priznajem, tu reč i ja upotrebljavam kad pišem na forumu i to obično na početku rečenice
pa se često osećam kao neki - zemunac :lol:

odlično što si ovo pomenula

anglizmi su tak odomaćeni da prosto bivaju neizbežni..od izraza u komunikaciji do raznoraznih misli i mudrosti
više je cooll na ingliš nego na svom

treba li to izbegavati ?

Управо то. Ем је као кул, ем као мисле људи да су паметнији ако умјесто нпр образовање кажу едукација а уствари само се затупљују.

Никакву мисаону слику не може да ти изазове англизам, само празан простор.

Наравно да треба избјегавати. Ја се трудим колико могу, мада и мени се често омакне.

Управо то. Ем је као кул, ем као мисле људи да су паметнији ако умјесто нпр образовање кажу едукација а уствари само се затупљују.

Никакву мисаону слику не може да ти изазове англизам, само празан простор.

Наравно да треба избјегавати. Ја се трудим колико могу, мада и мени се често омакне.

fenomen modernog doba, mislim da je teško to izbeći,
možda treba samo svesti na najmanju moguću meru...ne verujem da se ameri frljaju
sa balkanskim izrazima i da im je to nešto kuull, ali verovatno i ne zbog toga, već zbog očuvanja
svog jezika kao tradicionalnu vrednost

nije nenormalno da se omakne po koja reč engleskog, jer smo u svetu računara
koji zahteva taj jezik kao osnova počevši recimo od programskih jezika pa nadalje,
ali da bude prevashodan u svakodnevnoj prilici- to nikako

fenomen modernog doba, mislim da je teško to izbeći,
možda treba samo svesti na najmanju moguću meru...ne verujem da se ameri frljaju
sa balkanskim izrazima i da im je to nešto kuull, ali verovatno i ne zbog toga, već zbog očuvanja
svog jezika kao tradicionalnu vrednost

nije nenormalno da se omakne po koja reč engleskog, jer smo u svetu računara
koji zahteva taj jezik kao osnova počevši recimo od programskih jezika pa nadalje,
ali da bude prevashodan u svakodnevnoj prilici- to nikako

Тешко је избјећи али није немогуће. Ево ја сам мали примјер за то. :zkez:

Причам енглески, слушам њихову музику, гледам филмове, читам... али знам шта је њихово а шта је моје. :)

Тешко је избјећи али није немогуће. Ево ја сам мали примјер за то. :zkez:

Причам енглески, слушам њихову музику, гледам филмове, читам... али знам шта је њихово а шта је моје. :)

svaka čast, cenim to... dao bih ti još jednu reputaciju ali ne može jbg. :D

nisam baš neki poznavalac engleskog, snalazim se, manje-više, mogu čak i film da pogledam
bez prevoda pa da protumačim o čemu pričaju...zavisi, kako kad :neutral:

uglavnom vrši poso za snalaženje po internetu kada to zahteva engleski, a inače, treba znati što više jezika,
olakšava život :)

- - - - - - - - - -

Ja cesto volim da govorim: leglo pivo ko majka na mrtvo dete.
ugl me ljudi zgrozeno pogledaju :eek:

težak crnjak...što jes' jes' :neutral:

a ljudi moji, sad se baš domaćinski ismejah na ovo od Mr.Napokon i bRu zLi :hahaha:
zato što i ja tako slično reagujem na meni iritantne reči, naravno nisu svakom iste i nisu isti razlozi za nerviranje

nisam objasnio za fotku što me nervira

kad pročitam tu reč, odma mi pred očima neka starletica kako se prenemaže:

-"jeeeboOteee, škljocnula sam jednu fotku phonom, super ispala..jeeeboOoteee, phonić mi je strAava" :sad2:

a inače, jedan od razloga što retko kad idem na pdf- fotografija, je baš zbog te reči sa kojom se frljaju
ki deca sas petarde :lol:

Back