Koje stranke pomažu gradjane u ovoj situaciji a znaju da traže glasove?

Meni se čini da je i to prenaduvana priča, morali su da nađu nekog krivca i ovi i oni, a kud ćeš lakšeg od ovih nemoćnih koji ne mogu sami da se brane.
Interesantno mi je kod ovih koji sa toliko mržnje i gneva pogotovo ovih dana kidišu na sve penzionere i seire nad njihovim progonom , ko je takve rodio i odgojio, zar nemaju pa bar i na slici neku babu i dedu, roditelje ili su eto samonikli , bezgrešno začeti?!

To mi je zaista fenomen.
ljudi koji napadaju penzionere imaju sad puno pravo to da rade. ne znam koliko si bila napolju ali prva nedelja vandrednog stanja kad sam otisao do grada - najmanje mladih a najvise 70+ uprkos tome sto je receno da su oni najrizicnija grupa. ima i snimaka na internetu koliko hoces. otprilike samo oni sad i krse policijski cas, imas snimaka i slika koliko hoces. osilili su se da su Bogom dani i da su svi ljudi u srbiji u sluzbi njih. dok taj stav vlada kod nas srbija i ostaje bez mladih. pa nek se matori proseravaju medjusobno jedni drugima kad nece imati kom mladom.

Možda bi mladi više poštovali penzionere kad bi ovi prihvatili činjenicu da je njihovo vreme prošlo, da ne kažem da ih je vreme pregazilo, da njihovo mišljenje i stavovi zapravo nisu njihovi nego su im prisilno usađeni u mozgove putem televizije, i da treba da poslušaju te koji idu u korak s vremenom, obrazovaniji su, bolje razumeju situaciju i koji tek treba da žive i podižu svoju decu, a ne da stalno nešto gunđaju, teraju inat, pametuju i nadvikuju se, i maštaju da će jednog dana Tito da vaskrsne i omogući im da opet slave 29. novembar uz praseće pečenje u lokalnom domu kulture.
Mrzi me da se nadmudrujem, ovo sve što si nadrobio jako ružno zvuči ali mi opet nije jasno kako te takvi odnosno koje ti tako vidiš i doživljavaš, lično ugrožavaju ?

Evo ti sad prilike da uživaš njihovim progonom, niko ti ne gunđa i sve to što nadrobi, budi srećan ako sa tim stavom imaš mirnu savest.
Ja ne bih imala ali to sam ja.:)

Možda bi mladi više poštovali penzionere kad bi ovi prihvatili činjenicu da je njihovo vreme prošlo, da ne kažem da ih je vreme pregazilo, da njihovo mišljenje i stavovi zapravo nisu njihovi nego su im prisilno usađeni u mozgove putem televizije, i da treba da poslušaju te koji idu u korak s vremenom, obrazovaniji su, bolje razumeju situaciju i koji tek treba da žive i podižu svoju decu, a ne da stalno nešto gunđaju, teraju inat, pametuju i nadvikuju se, i maštaju da će jednog dana Tito da vaskrsne i omogući im da opet slave 29. novembar uz praseće pečenje u lokalnom domu kulture.
znaci ti bi hteo da objasnis tati kako se prave deca

Суштински, ако треба да се одржи та једна седница, онда треба да се одржи јер је Устав тако написао и Шизоје не може у нормалној земљи да буде јачи од Устава.

Следећа ствар, ово је тема која показује сву нашу наопакост.

Величанствени тражи да странке помажу грађане и тиме показују да не гледају своја дупета, него да мисле на грађане.

Цела поента једне уређене државе је да систем у држави буде уређен тако да се зна ко шта ради и онда они други немају потребе да раде посао првих, зато што га први не раде а да трећи узму да раде посао других, јер њихов посао нико не ради.

Стално се свуда у СРбији разна удружења или добровољци скупљају да очисте корита река, излетишта и сл.
И сви то поздрављају.
Не. То треба напљувати најстрашније. Није посао волонтера да очисте излетиште или корито реке, већ је то посао локалног комулалног предузећа. Ако комунално предузеће не чисти реку, не узимаш ти да је очистиш или да очистиш излетиште, јер то је једном у годину дана, већ утичеш (нпр. преко политичких структура на локалу) на комунално предузеће да уредно чисти и паркове и излетишта и улице и корита река а ако не може да постигне, онда треба видети шта је проблем? ДА ли цена услуга, да ли недовољан број радника, да ли менаџмент, да ли ...да ли... а не засучеш рукаве да очистиш суботом излетиште а онда слике са чишћења ставиш на ФЕјзбук и добијеш 142 лајка.

Потпуно је исти случај овде. Шта има странке и њихови млади павијани да ми доносе лебац и млеко на врата? Уз то, да се сликају и хвале како су то урадили. Посао државе или локалне самоуправе је да организује плаћене службе који ће обезбедити све којима је помоћ потребна, јер ако то раде волонтери, онда они однесу само некима, па кад им досади, оду кући и поставе слике на ФБ. А ако то држава или локалнса самоуправа организују (кад би умели), онда би до сваког грађанина стигла помоћ око хлеба и млека, а ти што доносе би били плаћени за свој рад, па би одговорно радили посао, по унапред предвиђеним списковима, а не да однесу баби из комшилука, сликају се и оду кући да објаве слике на друштвеним мрежама.

Дакле, посао странака није да волонтерски доносе лебац и млеко, као што посао ДАнице и Вука Драшковића није био да из камиона бацају бели лебац у масу на тргу.

Странке не треба да волонтерски доносе лебац и млеко никоме. Функција странака у друштву је сасвим друга. Ако неко хоће да волонтира, треба да се придружи организованом раду који би држава направила, па ко хоће, може да се укључи. А не да се хаотишно сваки добровољац по мало експонира и тако само баке са погодним станом за сликање буду опслужене.
Lepo samo previše idealistički.

Mrzi me da se nadmudrujem, ovo sve što si nadrobio jako ružno zvuči ali mi opet nije jasno kako te takvi odnosno koje ti tako vidiš i doživljavaš, lično ugrožavaju ?

Evo ti sad prilike da uživaš njihovim progonom, niko ti ne gunđa i sve to što nadrobi, budi srećan ako sa tim stavom imaš mirnu savest.
Ja ne bih imala ali to sam ja.:)

Ne budali, Sandrina, niko ne uživa ni u kakvom progonu koji i ne postoji. Moj odgovor je bio krajnje dobronameran.

Lepo samo previše idealistički.

Брт, то није ништа идеалистички. То ти је нормална, уређена држава и ништа више.

Ово што сам написао је минимум једне уређене државе са нормалним системом. Минимум.

Не тражим куле и градове какве има Дубаи или Шведски стандард. Него, само оно што би требало да буде нормално за једну нормалну државу.

ljudi koji napadaju penzionere imaju sad puno pravo to da rade. ne znam koliko si bila napolju ali prva nedelja vandrednog stanja kad sam otisao do grada - najmanje mladih a najvise 70+ uprkos tome sto je receno da su oni najrizicnija grupa. ima i snimaka na internetu koliko hoces. otprilike samo oni sad i krse policijski cas, imas snimaka i slika koliko hoces. osilili su se da su Bogom dani i da su svi ljudi u srbiji u sluzbi njih. dok taj stav vlada kod nas srbija i ostaje bez mladih. pa nek se matori proseravaju medjusobno jedni drugima kad nece imati kom mladom.
Išla sam i do grada i po gradu jer sam dobila godišnji tek od uvođenja vanrednog stanja , a kako imam bolesnu roditeljku u kući koja pored bolesti pripada ovoj grupi kužnih od 65+ na mene je pala i nabavka i sve što treba da se obavi.

Pune ulice, kafane i kafići , parkovi , staze i trgovi mladih i sredovečnih sa sitnom decom i ostalim im mobilijarom koji uglavnom i žive u domaćinstvima sa tim prokuženim penzionerima ne razmišljajući da će baš oni da im unesu zarazu , virus u domove i kuće , a kad se desi što je neminovno naći će se bar hiljadu moljčanih botova koji će pisati po mreži upravo ovo što si ti sad gore napisao.

Ne, ja lično uopšte nisam videla ni naišla na osobe 65+ koje nisu poštovale uvedena pravila ponašanja u vanrednoj situaciji.

Ne budali, Sandrina, niko ne uživa ni u kakvom progonu koji i ne postoji. Moj odgovor je bio krajnje dobronameran.
Kako ne postoji progon?

Kako bi se ti osećao da odjednom neko zabrani apsolutno kretanje svima od 30-40 godina ( ukoliko pripadaš toj populaciji ) iako bi se daleko bolje pridržavao saveta o zaštiti ( maska, rukavice i ostalo)?
Kada ne bi mogao do svog novca jer ne smeš da promoliš nos nigde napolje , a da te policija ne hapsi kao najgoreg kriminalca jer si prekršio zakon?

Kako bi se osećao da ti je ostalo jako malo vremena ovde , u životu ,kao što je ostalo mojpoj mami , a ne smem da je izvedem u park iza kuće jer će je uhapsiti , a pitanje da li će više videti taj park u životu iako joj je pred nosom ?

kako bi se osećao da neko drugi mora da te izdržava, kupuje namirnice i sve što ti treba iako imaš svoj novac ali do njega ne možeš?

ustvari mi je isuviše teško da više pišem o ovome.

jeste progon, sram ih bilo.

Kako ne postoji progon?

Kako bi se ti osećao da odjednom neko zabrani apsolutno kretanje svima od 30-40 godina ( ukoliko pripadaš toj populaciji ) iako bi se daleko bolje pridržavao saveta o zaštiti ( maska, rukavice i ostalo)?
Kada ne bi mogao do svog novca jer ne smeš da promoliš nos nigde napolje , a da te policija ne hapsi kao najgoreg kriminalca jer si prekršio zakon?

Kako bi se osećao da ti je ostalo jako malo vremena ovde , u životu ,kao što je ostalo mojpoj mami , a ne smem da je izvedem u park iza kuće jer će je uhapsiti , a pitanje da li će više videti taj park u životu iako joj je pred nosom ?

kako bi se osećao da neko drugi mora da te izdržava, kupuje namirnice i sve što ti treba iako imaš svoj novac ali do njega ne možeš?

ustvari mi je isuviše teško da više pišem o ovome.

jeste progon, sram ih bilo.

Prvo, žao mi je što ti je majka u teškom stanju.

Drugo, penzionerima je dozvoljeno da izlaze u jutarnjim časovima i tada mogu da uzmu novac, odu do prodavnice, prošetaju ljubimce...

Treće, mere su uvedene upravo da bi se usporilo širenje virusa i da bi bilo što manje žrtava, a bilo bi ih najviše među njima. A ne zato što neko mrzi penzionere i hoće da ih maltretira i proganja. Jer ako bude bilo više onih kojima trebaju respiratori nego što respiratora ima, lekari će morati da biraju ko će da živi a ko će da umre.

Na kraju, možemo samo da se nadamo da će ovo da traje što kraće.

Išla sam i do grada i po gradu jer sam dobila godišnji tek od uvođenja vanrednog stanja , a kako imam bolesnu roditeljku u kući koja pored bolesti pripada ovoj grupi kužnih od 65+ na mene je pala i nabavka i sve što treba da se obavi.

Pune ulice, kafane i kafići , parkovi , staze i trgovi mladih i sredovečnih sa sitnom decom i ostalim im mobilijarom koji uglavnom i žive u domaćinstvima sa tim prokuženim penzionerima ne razmišljajući da će baš oni da im unesu zarazu , virus u domove i kuće , a kad se desi što je neminovno naći će se bar hiljadu moljčanih botova koji će pisati po mreži upravo ovo što si ti sad gore napisao.

Ne, ja lično uopšte nisam videla ni naišla na osobe 65+ koje nisu poštovale uvedena pravila ponašanja u vanrednoj situaciji.
iz tvog odgovora mi "bije" ogorcenost oko ove situacije pa ne mogu da racunam da ces ovde razumeti ono sta sam hteo da kazem i da ces hteti da prihvatis drugacije misljenje. mozda zbog neke licne situacije i ne krivim te. ali izgleda da su nam ocigledno iskustva drugacija, jer ja sam video pune ulice starih koji nisu imali ni maske ni rukavice. a neki klinci nose maske. a sve i da su svi jednako podlozni mladji imaju ipak precu potrebu da izadju i obave nesto ili se vide sa nekim, starima nece nista pobeci imaju svo vreme sveta. naravno svako mora da ode do prodavnice do apoteke. ali ne da ja vidim babe od 70+ koje se bez ijedne brige setaju gradom i tako ih je na gomile. stavise vise sam ih vidjao sad nego kad je normalno stanje. a o tome koliko su samozivi govori to sto si rekla kako su sad oni "progonjeni". ko ih bre proganja, jel kolektivno penzioneri stvarno misle da su svima na radaru i da svi danonocno misle o njima? nego sto ce oni da se razbole a onda ce mesto da se zauzme mladima i sredovecnima, a ta lecenja (kao i inace zdravstvo i drzavne usluge) ce da placaju mladi radno sposobni.
samo tako nastavite da kinjite mlade, kao da smo mnogo razvijena zemlja pa je svima zelja da ostanu ovde. treba da molimo mlade da ostanu ovde i da im nudimo beneficije a mi ih kritikujemo za sve. dobro, ostace 3 miliona ljudi u srbiji sve matori pa kad su najpametniji nek mudruju i vode zemlju. to ce trajati max 10 godina jer ce jos toliko ziveti.

iz tvog odgovora mi "bije" ogorcenost oko ove situacije pa ne mogu da racunam da ces ovde razumeti ono sta sam hteo da kazem i da ces hteti da prihvatis drugacije misljenje. mozda zbog neke licne situacije i ne krivim te. ali izgleda da su nam ocigledno iskustva drugacija, jer ja sam video pune ulice starih koji nisu imali ni maske ni rukavice. a neki klinci nose maske. a sve i da su svi jednako podlozni mladji imaju ipak precu potrebu da izadju i obave nesto ili se vide sa nekim, starima nece nista pobeci imaju svo vreme sveta. naravno svako mora da ode do prodavnice do apoteke. ali ne da ja vidim babe od 70+ koje se bez ijedne brige setaju gradom i tako ih je na gomile. stavise vise sam ih vidjao sad nego kad je normalno stanje. a o tome koliko su samozivi govori to sto si rekla kako su sad oni "progonjeni". ko ih bre proganja, jel kolektivno penzioneri stvarno misle da su svima na radaru i da svi danonocno misle o njima? nego sto ce oni da se razbole a onda ce mesto da se zauzme mladima i sredovecnima, a ta lecenja (kao i inace zdravstvo i drzavne usluge) ce da placaju mladi radno sposobni.
samo tako nastavite da kinjite mlade, kao da smo mnogo razvijena zemlja pa je svima zelja da ostanu ovde. treba da molimo mlade da ostanu ovde i da im nudimo beneficije a mi ih kritikujemo za sve. dobro, ostace 3 miliona ljudi u srbiji sve matori pa kad su najpametniji nek mudruju i vode zemlju. to ce trajati max 10 godina jer ce jos toliko ziveti.
u njemacku ti je jos gore tko ce negovat starci u gerijatrijske ustanove kad se nasi vratili i ostali s balkan

Back