Koje marke ssd-a kupiti 🙋

1. Ne znam koji je odnos rublja/evro/dinar i ne pada mi na pamet da se zezam s time
2. To je verovatno SSD ali u formi USB sticka. Nesto slicno OVOME, verovatno:
https://www.aliexpress.com/item/32999553466.html?spm=a2g0o.productlist.main.5.4eb463c3pbMmVr&algo_pvid=4e22303b-50c8-499f-8bd3-852044648cc9&algo_exp_id=4e22303b-50c8-499f-8bd3-852044648cc9-2&pdp_npi=3@dis!RSD!2553.87!1889.61!!!!!@211bf4c516809567389917868d0748!12000022665198926!sea!SRB!1885927160&curPageLogUid=WpDi6fXfW0nm
3. Ovaj moj flesh je kupljen u Nemackoj ne secam se tacno pre 5 i vise godina-nije bilo isto kapacitet od 64 Gb ONDa i SADA(cene su pale naravno-sad je isti broj Gb jeftiniji logicno)
Нисам ни мислио да се зезаш. То сам написао у контексту најбржи.
Што се тиче тога ССД у форми флеша, треба да знаш да су САД и флеш малтене једно те исто. И ССД и флешка имају контролер и меморијски чип. Једино што флешке немају драм, колико ја знам?
Поента брзине је у конекцији. Док диск користи PCIe шину, флешка користи УСБ који нема те опције.
Зато мењају и на УСБ конекцији проток. УСБ 4.0 већ омогућава 40gbps.
Значи, ускоро ће флешке имати брзине које ће бити у gb.
Само што то у ценовном рангу нема баш смисла.
Навео сам ти линкове за две флешке. За цену јефтиније, 3.600₽ (40€) купио сам усн кејс за САТа М.2 диск и диск од 512гб и имам на УСБ 3.0 пуну брзину коју диск може остварити а то је 500 и кусур mbps.
За цену скупље, можеш купити кејс са двојним протоколом и NVMe диск и на УСБ3.0 имати брзину од 10gbps.
Зато мислим да је куповина флешка, ако ти је до брзине, бацање новца

Oduvek su bili isto, samo sto je usb fleska SSD loseg kvaliteta i ne moze se koristiti kao disk, zato sto brzo crkne...
А колико је то брзо, пошто имам хрпу флешки, а пар њих купљене су пре 15 година и нису цркле. Тачније, последња која ми је цркла било је то неке 2009?!
viber_slika_2023-04-09_13-38-09-033.jpg

А колико је то брзо, пошто имам хрпу флешки, а пар њих купљене су пре 15 година и нису цркле. Тачније, последња која ми је цркла било је то неке 2009?!
Pogledajte prilog 1323810
Meni su 2 crkle bio neki budjavi take ms i jedna kingston pocela nesto da brljavi ali dugo i trajala i puno koriscena.

Imam i ja iz 2007 koja jos radi, medjutim kupim jednu 2018. kingston, pokusam da je koristim kao disk i crkne za dva dana...

Zato sto sam probao da prebacim film-4K od 33 Gb i traje 30 min! A uzeo sam zbog tako nekih potreba...A da ga vracam ne isplati mi se...bacen novac...Ne velik srecom...
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
33 гигабајта не иде брзо и на диск а не на флешку. Да ли знаш шта је SLC кеш а шта драм?
У претходном посту, написао сам, флешка и диск су малтене једно те исто. Разлика је у томе што се NVMe диск повезује по PCI шини, SATA по конектору SATA где је највећа брзина за SATAIII 600mbps!
Флешка се повезује путем USB конктора који има ограничење брзине зависно од генерације.
На USB4.0 могуће су брзине од 40gbps, што одговара дисковима NVMe треће генерације!
Сем тога, лично не тнам ни једну флешку са драм меморијом.
И како ти мислиш да пребациш 33 гигабајта на флешку очас посла?
Да би то укапирао, прочитај ово: https://forum.krstarica.com/threads...va-preporuke-informacije.925822/post-42605708

Imam i ja iz 2007 koja jos radi, medjutim kupim jednu 2018. kingston, pokusam da je koristim kao disk i crkne za dva dana...
Штза значи цркла?
У највећем броју случајева слети fw који се да инсталирати. Гомили флешки сам својим познаницима вратио у живот, само треба покренути одређен алат.
За готово 20 година не знам да ли сам имао пар флешки на којима су биле хардверске грешке (контролер или сам меморијски чип).

Штза значи цркла?
У највећем броју случајева слети fw који се да инсталирати. Гомили флешки сам својим познаницима вратио у живот, само треба покренути одређен алат.
За готово 20 година не знам да ли сам имао пар флешки на којима су биле хардверске грешке (контролер или сам меморијски чип).
Prvo sam sredio tako ruter, dobio novi nakon reklamacije, pa prikacio fleshku i ona crkla, i na kraju prikacio eksterni disk, eno ga, drugi ruter, jos radi...

Prvo sam sredio tako ruter, dobio novi nakon reklamacije, pa prikacio fleshku i ona crkla, i na kraju prikacio eksterni disk, eno ga, drugi ruter, jos radi...
Не капирам шта је поента, рутер, флешка, диск?
Ја сам ти само рекао, јако ретко цркава сам хардвер а све остало се да средити. Зато, то цркла, није баш тако.

Не капирам шта је поента, рутер, флешка, диск?
Ја сам ти само рекао, јако ретко цркава сам хардвер а све остало се да средити. Зато, то цркла, није баш тако.
Poenta je da ruter flesku i jeftinu usb flesku ne mozes da koristis kao disk. Jer za razliku od SSD-a
mogu mnogo manje da upisu pre nego sto wear ode na 100%. Jel sad jasno?

Poenta je da ruter flesku i jeftinu usb flesku ne mozes da koristis kao disk. Jer za razliku od SSD-a
mogu mnogo manje da upisu pre nego sto wear ode na 100%. Jel sad jasno?
Полако, ја те питам за то цркла а ти сада оде у другом правцу. Ко је и где рекао да флешка може као диск?
Управо сам писао о томе да не може!
Ти ретко да пратиш писање саговорника, ти возиш неку своју неповезану причу?

Полако, ја те питам за то цркла а ти сада оде у другом правцу. Ко је и где рекао да флешка може као диск?
Управо сам писао о томе да не може!
Ти ретко да пратиш писање саговорника, ти возиш неку своју неповезану причу?
Dakle, prati postove… sve je pocelo sa mojom tvrdnjom da kod fleski nije bitna brzina nego kolko traju...

Oduvek bilo plati pa klati.
U redu je to. Ali nije u redu kad i i na pakovanju napises da mu je mnogo brža brzina upisa od USB 2.0 proseka.
Screenshot_20230409-133231.png

Recimo za ovaj ultra flair, koji imam. Ne radi nešto sajt pa sam skrinsotovo lagariju. U stvarnosti, duplo je sporiji od USB fleske.

O Kingstonima u ovom pogledu ne treba ni trošiti reči, nego uzmi neku seriju videa od 10GB pa postuj koliko je trebalo vremena ako bi se prepirao oko toga.

Poslednja izmena:

Back