Koje marke ssd-a kupiti 🙋

Svi brendirani SSD NVMe diskovi imaju garanciju od 5 godina.
Svega nekoliko proizvođača pravi memorijske čipove a isto tako i kontrolere. Od toga 2-3 proizvođača prave i memorijske čipove i kontrolere.
Samsung je lider tržišta SSD diskova pošto je više od 90 posto komponenti na disku njihove proizvodnje i zato se smatraju najkvalitetnijima.
Naravno, to ne negira kvalitet drugih proizvođača. Čak i kineski proizvođači polako ulaze u klub velikih imena.

Тестирао сам гомилу дискова. Брендирани без проблема гурају гарантовано рок, мада се деси да неки и откаже али су мали проценти. Тестирао сам и доста Кинеза. Неке тестове сам и овде окачио. Ево, имам три кинеза ( један SATA 2280, један SATA 2,5" и један mSATA) које сам баш малтретирао јер сам их купио за то и сви раде без проблема од јесени 2020.
Значи, флешовао по пар пута, експериментисао, мењао лого, имена...ма свашта.

Тестирао сам гомилу дискова. Брендирани без проблема гурају гарантовано рок, мада се деси да неки и откаже али су мали проценти. Тестирао сам и доста Кинеза. Неке тестове сам и овде окачио. Ево, имам три кинеза ( један SATA 2280, један SATA 2,5" и један mSATA) које сам баш малтретирао јер сам их купио за то и сви раде без проблема од јесени 2020.
Koliko si TB maximalno upisao , to je bitnooh.

Да се надовежем на мој претходни пост. Значи, три кинеза!
viber_slika_2022-07-24_12-53-33-190.jpg

Први је кобајаги АМД М.2 2280 а у ствари је само име на диску фабрике Galt. Oвај диск сам бар 5 пута флешовао и мењао податке бришући и број паљења, радних сати, свега.
amd.png

AMD1.png

Други је тешки кинез, weijinto mSATA:
weijinto.png

weijinto 1.png

И трећи Xray 2,5":
Xray.png

Xray1.png

Poslednja izmena:
Заборавих да окачим и листинг хардвера.
АМД:
1.PNG

Weijinto:
2.PNG

Xray:
3.PNG

Оно што се на основу исчитавања из претходног поста види, Xray са QLC меморијом са мање података већ је пао на 98%.

Malo je 120 GB,od 500 vec nesto drugo,a nije im neka razlika u ceni.Samo treba potraziti.Imam taj jedan od 120 Gb i to je prvi sto sam uzeo,na njemu mi je Ubuntu i ne drzim neke podatke na njemu,pa ima dovoljno mesta za rad.Drugi je Kingston 500 Gb,na njemu mi je Win.7.a treci je T-Force Delta S 500Gb,na njemu je Win.10.Kupio sam ga pre vise od godinu dana,ali nisam hteo da menjam Win.10,jer mi je HDD terabajt ipo.Medjutim pre nepunih mesec dana sam odlucio da zamenim i nisam pogresio uopste.SSD je mnogo brzi na Win.10 i stabilniji.Mucio sam se sa 10-kom,bez veze.Ajde da nisam imao,pa sad poskupeli,ali stoji mi u ormanu,a je se zezam 10-ka mi podize pola sata,a ovako par minuta.

imam wd black i radi za sad odlicno..jos malo pa 1 god..
NVME ? Како ради ?
Svi Samsung diskovi su extra dobri u odnosu na konkurenciju. Imam servere koji guraju i dan danas Evo 860 seriju. Pričamo o stotinama hard diskova.

U principu kad je nešto "mission critical", stavljam samo i jedino Samsung.
WD Black, ништа ? Само Самсунг ?
Ne može u windozi da se pogleda? Mora neki program?
Само покрени HD sentinel.

Poslednja izmena:

Back