Koja vas je knjiga najviše utešila?

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mene sve knjige na neki način tješe, samim tim što navode na razmišljanje i donekle odvajaju od stvarnosti u kojoj živim, a opet posredno objašnjavaju tu istu stvarnost. Kad bih izdvajala to bi definitivno bio Dostojevski sa mnogim svojim djelima (što je ovdje prilično čest odgovor - nimalo čudno).
A pored toga, u sjećanju mi je ostalo i "Veronika je odlučila da umre" Paulo Koeljo i "Ono što oduvek želiš" Gordana Ćirjanić. :)

Bedni ljudi...Makar Djevuskin mi je jedan od omiljenih likova inace.. koliko sam plakala citajuci...
Ali opet se uvek kada zatvorim knjigu osecam nekako bolje, humanije, spremna da cinim dobro, knjiga bas pozitivno utice.
Tuzna je i uvek se isplacem citajuci ali ima dobro dejstvo. (da tako kazem:D)

Kad pomisliš da si život protraćio uludo, onda pročitaš knjigu u kojoj vidiš da ima i besmislenijih životnih priča.

ostaci_dana_vv.jpg

Uteši me svaka knjiga Dostojevskog odnosno spoznaja da su najveci geniji bilo najveci nesrećnici, te da je nesreća mene maloumnika ništa u odnosu na njihovu i kao takva verovatno prenaduvana iz moje pateticne percepcije i potrebe da se samosazaljevam. Kad Dostojevski pripoveda čak se i atmosfera carske Rusije iz 19. Veka čini simpatičnom.

Back