Koja su jela lepsa kad se dokuvavaju?

@Grom_sa_neba!, pazi ovaj recept, provukao sam kroz prevoditelj, zato što je na Njemačkom, ali mislim da je OK.
Ako voliš grah, tebi bi bilo super, samo što bi ja one tri limenke unaprijed skuhanog napravio sam.

Chili con Carne - prava američka verzija​

https://www.chefkoch.de/rezepte/2328681370965350/Chili-con-Carne-eine-echte-Version-aus-Amerika.html

IMG_20250424_181730.jpg

IMG_20250424_181603.jpg

IMG_20250424_181902.jpg

IMG_20250424_181943.jpg

Jasno mi je da je količina sastojaka bolesna, ali mislim da je ovo zlo od jela.

Ima dvije greške u prijevodu, 3 limenke mahuna je zapravo 3 limenke graha, a 170 gr. paste od rajčice je onaj paradajz koncentrat.

@Grom_sa_neba!, pazi ovaj recept, provukao sam kroz prevoditelj, zato što je na Njemačkom, ali mislim da je OK.
Ako voliš grah, tebi bi bilo super, samo što bi ja one tri limenke unaprijed skuhanog napravio sam.

https://www.chefkoch.de/rezepte/2328681370965350/Chili-con-Carne-eine-echte-Version-aus-Amerika.html

Pogledajte prilog 1719032
Pogledajte prilog 1719033
Pogledajte prilog 1719034
Pogledajte prilog 1719035

Ima dvije greške u prijevodu, 3 limenke mahuna je zapravo 3 limenke graha, a 170 gr. paste od rajčice je onaj paradajz koncentrat.

Sigurno je dobro...Ali...
Previse je ovo sastojaka za moju izvedbu ☺️

Ja kad hocu nesto da napravim uguglam u Youtub "Najjednostavnije ili najbrze..." ☺️

Doduse taj pasulj, jedino njemu posvetim vreme, jer on to trazi da bi bio dobar iz prve, a ne posle 5 podgrevanja...
Ja ga odmah napravim da je kao 5 puta podgrejan 😎

...

Jel stavljaš zapršku?
Ja ne stavim, zato mi drugi dan bude bolji.

Ne, ne stavljam
Veceras ga potopim da prenoci...i to samo onaj šareni....
Onda sutra jedan kljuc baci da provre pa procedim...
I onda u ekspres lonac napunim da ima dosta vode i drzim dok ne prosisti
Onda sisti jedno 45-60 min...
Potom otvorim pa onda i tako otvoreno jos malo oksidise, dok ne dobije trazenu gustinu i okus...dodam jos zacina po potrebi

Naravno pre svega toga u taj ekspres lonac promrljam crni luk, koje čeno belog, sargarepa, zacini, ko voli ljuce i ljuta papricica...
Moze i sa i bez mesa jer tako dobar bude...

I nema greske...
Iz prve uspeva....svaki put

...

Pogledajte prilog 1719032
Pogledajte prilog 1719033
Pogledajte prilog 1719034
Pogledajte prilog 1719035

Dobar recept za cirozu jetre! Koliko začina?!:think:

Dobar recept za cirozu jetre! Koliko začina?!:think:
Pa napisao sam da je gomila začina, ali ovo je još soft verzija, mislim da je teksaška.
Treba probati meksičku, mislim da bi oni sve papreno poduplali i još preporučili da se u kotlić doda jedan Ghost Pepper ili Caroline Reaper, onda bi im valjda bilo taman po volji.

:mrgreen:

Napravim to u narednih mjesec-dva, baš me zanima kako će ispasti.

Ne, ne stavljam
Veceras ga potopim da prenoci...i to samo onaj šareni....
Onda sutra jedan kljuc baci da provre pa procedim...
I onda u ekspres lonac napunim da ima dosta vode i drzim dok ne prosisti
Onda sisti jedno 45-60 min...
Potom otvorim pa onda i tako otvoreno jos malo oksidise, dok ne dobije trazenu gustinu i okus...dodam jos zacina po potrebi

Naravno pre svega toga u taj ekspres lonac promrljam crni luk, koje čeno belog, sargarepa, zacini, ko voli ljuce i ljuta papricica...
Moze i sa i bez mesa jer tako dobar bude...

I nema greske...
Iz prve uspeva....svaki put

...
Radiš dosta slično kao moj stari, samo što on do dan danas ne shvaća da se ekspres lonac ne zove uzalud "ekspres", pa grahu redovito dušu iskuha.
Ovo od 45 do 60 minuta je super, neki kažu 40 je dosta, ali mislim da je ovo vrijeme koje si ti naveo, taman.
Znam po tome kada moj stari ubaci špic rebra i onda kuha 90 minuta, kost postane mekana i mrvi se, a cilj je pogoditi da meso sklizne s rebara, a kost još uvijek ostane tvrda.

Koristiš onu blender sijeckalicu za luk i mrkvu ili sijeckaš ručno malo krupnije?

Radiš dosta slično kao moj stari, samo što on do dan danas ne shvaća da se ekspres lonac ne zove uzalud "ekspres", pa grahu redovito dušu iskuha.
Ovo od 45 do 60 minuta je super, neki kažu 40 je dosta, ali mislim da je ovo vrijeme koje si ti naveo, taman.
Znam po tome kada moj stari ubaci špic rebra i onda kuha 90 minuta, kost postane mekana i mrvi se, a cilj je pogoditi da meso sklizne s rebara, a kost još uvijek ostane tvrda.

Koristiš onu blender sijeckalicu za luk i mrkvu ili sijeckaš ručno malo krupnije?

Rucno na krupnije
Imam i seckalicu ali ona skaši za 2 sekunde...

...

Back