Koja smo mi smesna drzava....ovo je strasno :)

filatelista:
Šta ako je taj čovek samo dole rođen i ništa ga ne veže za to? Nema dole braće, sestara, tetaka, možda mu je otac bio vojno lice, pa dole službovao. Pa inagadavida je rođen u Egipu pa 100% nije išao da ga brani kad ga je napao Izrael.

Inagadavida ne brani ni Srbiju a kamoli da ce da brani Egipat, a ako cemo porediti komandanta generalstaba sa takvim likovima, jadni smo i mi i ova zemlja koju bi on "branio".

JerryRopero:
Eto da uporedimo recimo CV Ponosa sa CV-om jednog Vesli Klarka koji je impresivan, i videcemo da je Wesley Clark postao general 1989 godine u svojoj 45 godini zivota a da je postavljen za komadanta americkih snaga u Evropi 1997 godine tj sa 53 godine zivota.
Pa jeste ali Amerika nije izgubila 4 rata za deset godina i ogroman broj teritorija i kod njih nisu oficiri ranije skolovani po JNA partijskoj doktrini koja je vec 91. u praksi dozivela potpuni slom .

Nasi najbolji generali su Ratko Mladic, Momir Talic, Nebojsa Pavkovic i Vladimir Lazarevic.

Poredjenje jednog kukavice i politikanta Zdravka Ponosa , kancelarijskog pacova koji ratista nije ni video, sa ovim velicinama mislim da je smesno.

No takvi su za izdajnike Srbije i Srpstva uvek najbolji. Kao on i onaj "general" Trifunovic sto je ustasama u ruke dao kompletan varazdinski garnizon sa komplet naoruzanjem.

JerryRopero:
Nasi najbolji generali su Ratko Mladic, Momir Talic, Nebojsa Pavkovic i Vladimir Lazarevic.

Poredjenje jednog kukavice i politikanta Zdravka Ponosa , kancelarijskog pacova koji ratista nije ni video, sa ovim velicinama mislim da je smesno.

No takvi su za izdajnike Srbije i Srpstva uvek najbolji. Kao on i onaj "general" Trifunovic sto je ustasama u ruke dao kompletan varazdinski garnizon sa komplet naoruzanjem.

A svi živi ili skoro svi živi, a jedan general Veličković sedne u MIG-29 i uzleti pravo u smrt. To nije dobar general jer nije pobio dovoljno ustaša i balija.. :roll:

JerryRopero:
Mnogi nisu. Tacno. Ali ti mnogi nisu pretendovali da postanu nacelnici generalstaba. Ako se od koga ocekuje da brani svoj narod i zemlju to je od profesionalnih vojnika/oficira.

I sad ja treba da ocekujem da ce mene od agresora da odbrani neko ko nije imao muda da ide da brani svoju bracu, sestre, tetke, ujake, drugove od ustasa u Krajini?

Isle su hiljade dobrovoljaca iz Srbije da brane ono sto Zdravko Ponos nije branio! Jedan Kapetan Dragan je dosao cak iz Australije da brani Srbe i Srpstvo - i on je po nekima zlocinac? A ovaj Ponos kukavica je heroj? Sramota i strasno!!!
Pa on je tada bio aktivni oficir VJ i isao je gde mu pretpostavljeni narede, da si bio u vojsci a i da nisi znao bi da to tako ide i uvek je bilo i da ne mozes ti kad porucnik da kazes e ja idem u Knin a pukovnik ili general kaze sedi u Jagodini.
A te "hiljade dobrovoljaca" koje ti spominjes 9cast retkim izuzecima koji su izgubili zivot)su isle samo 91. i 92.kada je jos cela JNA bila na nasoj strani i kada Hrvati nisu ni pruzali neki otpor oko Knina i kada se islo iza regularne armije da se pljacka u alkoholnom delirijumu a kada je dosla 95. i kontraofanziva ti hrabri ratnici na celu sa Tomom i Vojom su sedeli u Beogradu i kukali o patriotizmu iz svojih pacovskih rupa al se niko nije usudio da pomogne Srbima tamo.O prirodi radikalskih dobrovoljaca najbolje govori sto ih u vreme rata na Kosovu 98. i 99. nije nigde ni bilo jer tu nije bio frontovski vid borbe pa nisi mogao da ides iza armije nego nikad nisi znao odakle ce siptari udariti pa nisu imali muda za takav rizik.

Opet te slepacke i debilne podele...kad neznaju sta da kazu odma "vi radikali..." ili "vi demoNkrate" itd. Kao prvo prica je o vojnom sastavu ove zemlje, a koja su njihova politicka vidjenja je nevazno, jer ona treba da su ispod interesa srpskog naroda. Vojska je uvek bila narodna i cuvala interese gradjana svoje zemlje, a ne politicki adut jedne stranke ili jednog predsednika itd.

Cak i jedan Slobodan Milosevic nije izveo vojsku protiv naroda, niti je unistio kao Tadic kao drugu soluciju da ostvari svoje politicke ciljeve bez jake konkurencije koja bi mogla da mu se suprostavi u zastiti drzavnih i narodnih interesa.

Podrzavam demokratiju kao drustveno uredjenje, ali Tadica i njegove slepce na vlasti treba sve povesati za totalno rusenje ove drzave. Oni su gori i od Milosevica, on je dosta stvari radio nesvesno, dok ovi to danas rade svesno i planski po naredjenju neprijatelja ove drzave.

Back