Koja je po vama najtrgičnija smrt u svetu muzike?

Neki ljudi postanu legende tek kada umru...Nije me potresla nicija smrt, svi koji su vredeli su pomrli mnogo pre nego sto sam se rodio.

Istina, dobar deo sasvim prosecnih bendova i pevaca postali su kult tek nakon sto im je frontmen "tragicno" sebi prosuo mozak po dnevnoj sobi ili vec na neki drugi nacin okoncao zivot.

Razmisljam ali bas ne mogu da se setim nijedne smrti koja bi me jako potresla, bas iz razloga sto su se sve izdesavale pre mog rodjenja...da su bile deo mog odrastanja verovatno bih to sve dozivela drugacije.

A sto se tragicnosti tice pa...svaka smrt je tragicna vec sama po sebi tako da ne vidim poentu u biranju generalno najtuznije ili najpotresnije.

Elvis se baš istrošio pred kraj života.
Mislim da je on za života napravio sve što je trebao i umeo.
Ostali smo uskraćeni za odličnog izvođača i autora, ali ne i za nove pesme.

Al gledaj to sa druge strane..da je pravio neke manje urbane svirke na normalnom nivou manje bi se slusale danasnje nebuloze i zivela bi takva vredna muzika

Zaboravio sam da spomenem. Mozda nije svetski poznat,cak nije poznat mnogo ni u domacoj sceni (za neke ljude) ali treba spomenuti Lazu Ristovskog,bivseg clana SMAK-a i Bijelog Dugmeta,jednog on najvecih klavijaturista ovde.
Laza_Ristovski.jpg

Back