Koja hrana vas podseca na Baku?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Oduvek sam volela kada je kuvala domacu supu sa rezancima, rinflajš i sos od paradajza
Kuvam supu i ja danas,ali mi nikada nije kao supa moje Bake.

Volela sam i njene vanilice i strudlu sa makom.
Ima još njenih jela koja volim ali ovo je prvo sto mi je palo na pamet

I njene mekike, najbolje na svetu :zaljubljena:
mrkikr.jpg

Juče sam htela da spremim lenju pitu po bakinom receptu, omiljenoj poslatici iz detinjstva... govori mi šta treba, ja to prčkam, a ispalo je kao stari opanak i sve sam bacila.
Donja kora je patišpanj, u sredini voće, a po svemu tome je neka glatka, sjajna i magična kora.
Nije pomazano žumancetom.
Mislim da je neka fora sa belancetom, ali baka ne može da se seti.
Promašaj!

Na dobru baku s cacine strane podsjeca me njena verzija palacinaka, neke ultradebele s naribanim jabukama... i krumpir pire s ex-YU hrenovkama nasjeckanim na komadice.

Na zlu babu s materine strane podsjeca me neispunjena zelja da je za zivota iz sve snage raspalim po nosu i patosiram, ali to je vec druga prica, zato sto ionako nije znala kuvati i u sve je trpala luk.

popara i paprike na kajmaku od tatine bake a od mamine palačinke .. imala je neki mali tiganj i domaća jaja..palačinke su bile žute od tih jaja.. malo slane ( valjda je stavljala so u testo ) i onda domaći pekmez od šljiva.. kad kažem ovoj tatinoj da su od ove druge bolje palačinke to je baš pogađalo..kupovala eurokremove neke da filuje al uzalud..

Juče sam htela da spremim lenju pitu po bakinom receptu, omiljenoj poslatici iz detinjstva... govori mi šta treba, ja to prčkam, a ispalo je kao stari opanak i sve sam bacila.
Donja kora je patišpanj, u sredini voće, a po svemu tome je neka glatka, sjajna i magična kora.
Nije pomazano žumancetom.
Mislim da je neka fora sa belancetom, ali baka ne može da se seti.
Promašaj!
Јесте беланце.
То је колач доле кора са жуманцима, па воће, моја је стављала најчешће кајсије, то је био колач када је њима сезона и горе беланце са шећером умућено у снег па запечено.

Back