Koja gitara za pocetnika

Djox010

Zainteresovan član
Poruka
277
Apsolutno se ne razumem u gitare, pojacala itd.. Pa ako bi mogao neko strucniji da mi preporuci neku elektricnu gitaru i pojacalo, hocu da naucim da sviram tako da mi ne treba nesto profesionalno i skupo. Naisao sam na neku ponudu za manje od 200e dobija se paket gitara, pojacalo, trzalice, torba, stimer.. Da li bi meni odgovaralo tako nesto? Pojacalo je 10w i ima podesavanja za volume, gain i tone koliko sam video. Bilo bi pozeljno ali ne i obavezno da mogu postignuti zvuk kao Arctic Monkeys - AM album.. Sad kapiram da je to do nekih podesavanja na pojacalu ali se ne razumem pa nemam pojma sta je potrebno i kakvo pojacalo..

гитаре су све најјефтини кинеске што постоје мада често могу да буду сасвим у реду за свирање. Она са VOX појачалом је најбоља од 4 понуде.
Боље би ти било да купиш нешто половно. За те паре ћеш да добијеш дупло бољу комбинацију. сталак, жице, трзалице, гигбаг и остало је све мазање очију. Гледај гитару и појачало само.

гитаре су све најјефтини кинеске што постоје мада често могу да буду сасвим у реду за свирање. Она са VOX појачалом је најбоља од 4 понуде.
Боље би ти било да купиш нешто половно. За те паре ћеш да добијеш дупло бољу комбинацију. сталак, жице, трзалице, гигбаг и остало је све мазање очију. Гледај гитару и појачало само.
Pa da i ja sam tako mislio da je bolje da nadjem sam.. Ali ne razumem se u brendove i sta valja jel ima neki da je poznat po jeftinim a dobrim gitarama npr ko Xiaomi al za gitare. Pojacalo tek ne znam kakvo mi treba, jel treba da ima neko odredjeno podesavanje na sebi pa po tome da gledam ili moze kakvo god?

Jel okej ova recimo nije polovna ali nije nesto skupa mnogo mogao bih da izdvojim toliko
http://www.mixmusic-company.com/shop/product/ibanez-grx70qa-teb
Ибанез прави добре гитаре у принципу тако да скоро не можеш да промашиш. Ако волиш боју и облик, купи. Ал опет, такве су гитаре половне неких 60% од цене нове. А како је обично купују почетници који обично и одустају, имаш шансе да купиш као нову за мање пара. Ако ти се жури, имаш паре а не волиш да тргујеш половно, иди у продавницу.

Po mom mišljenju, za početak ti je od kvaliteta same gitare i pojačala bitnije da li si zaista spreman da vežbaš i učiš... Može ti neko dati Gibsona, Fendera, Maršal... ako budu skupljali prašinu, džaba (jedino što možeš da ih preprodaš). Ove jeftine gitare ne moraju biti toliko loše, samo recimo da nađeš nekog ko će ti lepo podesiti vrat, akciju (visinu žica), pa da vežbaš. Ako opstaneš, razmišljaj o nabavci boljeg instrumenta, a ako odustaneš, bar te zezanje nije koštalo previše.
Znam da će mnogi reći da se ne može na ovakvim gitarama svirati, ali ipak BOJ NE BIJE SVIJETLO ORUŽJE, VEĆ BOJ BIJE SRCE U JUNAKA. Ako budeš uporan sa vežbanjem, onda se isplati gledati "u vis" ka boljem instrumentu.
Jel okej ova recimo nije polovna ali nije nesto skupa mnogo mogao bih da izdvojim toliko
http://www.mixmusic-company.com/shop/product/ibanez-grx70qa-teb
Lepa gitara, ali onda moraš još i za pojačalo da se snalaziš.

Poslednja izmena:

Back