Koga za novog predsednika i premijera?

а одлазећи председник ће бити сведен на уставне оквире.

Kao predsednik on potpisuje zahteve ili ih vraća Skupštini. Pošto se ta nova Skupština sastoji od eksperata i svih onih koji su protiv SNS-a, on će sve Zakone da stopira, tačnije neće ih potpisati. I šta smo onda dobili vanrednim parlamentarnim izborima?

Predsednik države se bira na posebnim izborima, koje niko ni ne zahteva, tako da ni ovo pitanje nema smisla.

Boldovani deo je suština. Bilo je potrebno da se traže izbori na svim nivoima.

Izbori nisu raspisani,kada će biti raspisani zna samo AV.

Zato mislim da se pitanje ko će biti predsednik a ko premijer prerano postavlja.

Kao predsednik on potpisuje zahteve ili ih vraća Skupštini. Pošto se ta nova Skupština sastoji od eksperata i svih onih koji su protiv SNS-a, on će sve Zakone da stopira, tačnije neće ih potpisati. I šta smo onda dobili vanrednim parlamentarnim izborima?
Устав Србије се не слаже са тобом ;)

Проглашење закона

Члан 113.

Председник Републике је дужан да најкасније у року од 15 дана од дана изгласавања закона, односно најкасније у року од седам дана ако је закон донет по хитном поступку, донесе указ о проглашењу закона или да закон, уз писмено образложење, врати Народној скупштини, на поновно одлучивање.
Ако Народна скупштина одлучи да поново гласа о закону који је председник Републике вратио на одлучивање, закон се изгласава већином од укупног броја посланика.
Председник Републике је дужан да прогласи поновно изгласани закон.

Ако председник Републике не донесе указ о проглашењу закона у Уставом предвиђеном року, указ доноси председник Народне скупштине.

Boldovani deo je suština. Bilo je potrebno da se traže izbori na svim nivoima.

Izbori nisu raspisani,kada će biti raspisani zna samo AV.

Zato mislim da se pitanje ko će biti predsednik a ko premijer prerano postavlja.

Нема Републике.

Људи не разумеју шта је то имати Републику.

Једино је важно да не буду комунисти, то јест да нису за запад. Комунисти, то јест титоистуи су заљубљенци у српску измишљену кривицу, НАТО и људскоправашке наративе. Радар, Данас, Н1, Нова С.

Protesti su počeli da gube na snazi 15. marta (tad beše bio onaj velki protest sa zvučnim topom?), sve posle toga je mrcvarenje. Po meni mesec dana je savim dovoljno da kažeš šta imaš i izraziš stav. Ako se za tih mesec dana ništa radikalno ne desi, neće se ni desiti. Posle organizuj ture do Strazbura, blokiraj Gazelu, Autokomandu, ali svakodnevne blokade i štenje su već postale mlaćenje mrtve rage. Ljudi sve više gube strpljenje, Vučića zabole, a ko god da je u početku orkestrirao sve ovo čini mi se da gubi intereovanje. Ili novac.
Posle 15. marta je dobio korpu od Trampa, pa od Putina, pa ga otkačila i Ursula.:)
Ono što mi je još interesentno u ovih par meseci nakon marta je ponašanje tužilaštva i policije.
Iako neki tvrde da ih on drži u šaci, gluposti koje je u međuvremenu izjavljivao u javnom prostoru, naljutile su tužilaštvo.
U policiju, a i u neke strukture u DB- u ne sme da se oslanja.
Čak postoje indicije da je DB i pokretač svih nemira i blokada.

Back