koga pustate u zgradu?

Neko mi je zvonio pre sat vremena na interfon.

pitam ko je on kaze: "Dobar dan, jel mozete da mi otvorite vrata?"
ja: "Ne mogu, ne znam ko je to?"
on: "Ovde inspektor (pa ime i prezime) zelim da udjem kod vas u dvoriste da pogledam zgradu iz susedne ulice."
i ja ga pustim.

kaze mama sto si ga pustila, ako je lopov nece sigurno reci ovde lopov.
kaze zasto se uopste javljas na interfon kada neko zvoni.
Koga vi pustate u zgradu ?

ma svakog
kad me ovo moji nisu roknuli
neće ni tuđi
valjda

:confused:
dakle.......
Nemoj da glumis ludilo kad si se vec pridigao iz fotelje pusti svakog ko zamoli da udje.
Ako mozda u novinama vidis da je nekom obijen stan ili da je neko napastvovan u liftu cokni i registruj svoju humanu misao da bi voleo da se takve stvari ne desavaju.
nastavi bezbrizno da ne pravis filozofiju oko interfona mislim daj interfon...
i ne budi paranoican brate niko nece da te ukrade.mozda nekadf nekom obiju stan ali to je tamo negde daleko.

ma ovi sto dele letke uglavnom zvone
ili neki sto prose
ili postar...al postar uvek samo zvrcne,pa znamo da je on :lol:
otvorim im vrata od zgrade
ali od stana jok
ako vidim da je neko nepoznat,ne otvaram
a i uglavnom odustanu kada cuju psa i odu :lol:

a par puta se desilo da niko nije zvonio i samo se culo kako neko cacka kvaku
jednom je tako neko drndao kvaku i pas je poceo da laje i ja kako sam pogledala na spijunku,videla sam kako je neko zbrisao
ko je bio,sta je hteo,pojma nemam

cccc tako je neki manijak pratio moju kolegenicu i par njenih cimerki kad su se u 3 ujutru vraćale iz grada, ušao za njima u zgradu i stajao im ispred vrata sat i po, stalno pitao da otvore, kao traži neku Jelenu (verovatno smatra najrasprostranjenije ime pa da proba), one mu odgovorile da nema nikakve Jelene, pitale ga da upali svetlo kao, možda ga znaju;), ali odbijao on, rekao dobro i kao otišao, ali se vratio i to stajao i dalje tu kod vrata, čula ga devojka koja je krenula da proveri da li je zaključano i prepala se, ispali joj ključevi pa se i on tad prepao, ali i dalje stajao tu.
Pozvale su neke momke koji stanuju ispod ali ovaj izgleda čuo da dolaze, pa odšetao negde, momci bili, videli nikoga nema i vratili se u svoj stan, al ovaj opet tu, ove opet zvale ove momke i na kraju je nekako i otišao.
Devojka se prepala načisto, nije mogla da spava celu noć:neutral:

Usput rečeno, u toj zgradi gde mi se desila nemila situacija sa drndanjem kvake u sred noći, tada nije uveden interfon zato što komšije nisu mogle da se dogovore oko plaćanja :roll: .
(mislim, nije tad, posle godinu dve su i tamo uveli, ali dugo je to bilo nemoguće zbog nesloge stanara).
Eto, zbog nesloge - ugrožena bezbednost!

a ovde kod nas je brava popravljana milion puta za 4 godine :lol:
a u poslednje dve:
bilo je problema posto je neko stalno okretao ono cudo na bravi tako da zakljuca vrata i onda ne moze da se otvori preko interfona,nego moras da silazis dole da otkljucas...onda je neko odlepio od toga i nesto je chachkao i pokvario bravu i bila je zgrada bez brave na ulazu neko vreme...
onda su opet stavili bravu koja je lepo funkcionisala...imala je i onaj jezicak koji kad se podigne,otkljucano je
nekome je i to smetalo pa je pokvario jezicak da bi uvek bilo zakljucano
onda je neko odlepio sto jezicak ne radi,pa je razdrndao celu bravu i stalno je bilo otkljucano
onda su opet namestili bravu i opet je neko uradio nesto i sada vrata nece da se zatvore skroz sama,nego moras da ih povuces da bi skljocnula,tako da je uglavnom otkljucano
u ulazu se oseca mokraca(ljudska),sve je strokavo....mada ta stroka nema veze sa tim sto je otkljucano....uvek je prljavo,kao da svinje zive u zgradi
taaaako mi je drago sto se selimo iz ove zgrade
u onoj novoj mozes sa poda da jedes :lol:
i ima video nadzor pa ne moze niko da se ponasa ko neandertalac
to bi trebalo i ovde staviti...da se primitivci malo smire i da pocnu da se ponasaju kao ljudi

cccc tako je neki manijak pratio moju kolegenicu i par njenih cimerki kad su se u 3 ujutru vraćale iz grada, ušao za njima u zgradu i stajao im ispred vrata sat i po, stalno pitao da otvore, kao traži neku Jelenu (verovatno smatra najrasprostranjenije ime pa da proba), one mu odgovorile da nema nikakve Jelene, pitale ga da upali svetlo kao, možda ga znaju;), ali odbijao on, rekao dobro i kao otišao, ali se vratio i to stajao i dalje tu kod vrata, čula ga devojka koja je krenula da proveri da li je zaključano i prepala se, ispali joj ključevi pa se i on tad prepao, ali i dalje stajao tu.
Pozvale su neke momke koji stanuju ispod ali ovaj izgleda čuo da dolaze, pa odšetao negde, momci bili, videli nikoga nema i vratili se u svoj stan, al ovaj opet tu, ove opet zvale ove momke i na kraju je nekako i otišao.
Devojka se prepala načisto, nije mogla da spava celu noć:neutral:

bolesnik :eek:
trebale su da zovu policiju
mozda bi ga uhvatili

a ovde kod nas je brava popravljana milion puta za 4 godine :lol:
a u poslednje dve:
bilo je problema posto je neko stalno okretao ono cudo na bravi tako da zakljuca vrata i onda ne moze da se otvori preko interfona,nego moras da silazis dole da otkljucas...onda je neko odlepio od toga i nesto je chachkao i pokvario bravu i bila je zgrada bez brave na ulazu neko vreme...
onda su opet stavili bravu koja je lepo funkcionisala...imala je i onaj jezicak koji kad se podigne,otkljucano je
nekome je i to smetalo pa je pokvario jezicak da bi uvek bilo zakljucano
onda je neko odlepio sto jezicak ne radi,pa je razdrndao celu bravu i stalno je bilo otkljucano
onda su opet namestili bravu i opet je neko uradio nesto i sada vrata nece da se zatvore skroz sama,nego moras da ih povuces da bi skljocnula,tako da je uglavnom otkljucano
u ulazu se oseca mokraca(ljudska),sve je strokavo....mada ta stroka nema veze sa tim sto je otkljucano....uvek je prljavo,kao da svinje zive u zgradi
taaaako mi je drago sto se selimo iz ove zgrade
u onoj novoj mozes sa poda da jedes :lol:
i ima video nadzor pa ne moze niko da se ponasa ko neandertalac
to bi trebalo i ovde staviti...da se primitivci malo smire i da pocnu da se ponasaju kaoljudi

E toga je bilo u jednoj zgradi u Beogradu gde sam živela..
Neko je zaglavio ono čudo da ne može uopšte da se zaključa i to je tako dugo vremena bilo..mi kad smo iznajmili taj stan, stanodavac nam je rekao da nema ključ (pošto je čovek taze kupio stan) od ulaza, jer se svakako nikad ne zaključava..

..a onda je jedna bakica uz pomoć majstora popravila bravu, nešto su tu drndali, i onda je mirno zaključala vrata posle 22h...a fora je što je samo par njih imalo taj ključ, pa su babi celu noć zvonili na interfon da ih pusti...
(nije mi jasno, ako je već sredila bravu, zašto nije stanarima podelila kopije ključa..).

I onda je neko razvalio bravu i ponovo je bila pokvarena...
Igranka bez prestanka :lol: .

У зграду пуштам само познате или најављене, другима кажем љубазно да им нећу отворити.
Али зато клинци из комшилука без великог размишљања отварају сваком :(.

Back