Ni necu.
@tema.
Opet kazem, ja ne znam sta tebe kao muskarca treba da radi kod zene da bi ona napravila boljeg coveka od tebe. Jedno je da se ljudi razvijaju pored nekoga, razvijaju se i bez nekoga-menjaju, na bolje, gore.. Li sta to kod zajednice sa zenom? Porodica, oplemeni te? Pa dete tu oplemeni, ali s druge strane i ne pravi generalno boljeg coveka, na protiv, najcesce nuzno losijeg coveka. Jer su upucen da se boris za egzistenciju svoje porodice. To i podrazumeva niz odluka gde ces preci preko nekoga s tim opravdanjem. Na pr: otkazi u firmi, koga cemo, nemoj mene, ja imam porodicu, aj Dragojla on je ionako sam i nikakav. To ne cini tebe boljim covekom, zao mi je.
Sta Ona to moze da bi ga ucinila boljim? Da ga voda u pozoriste? Drzi mu casove stranih jezika? Ili mozda ljubav? Ono neznosti, polubci? Pa to te cini da se lepo osecas ali ne cini boljeg coveka od tebe. Imas gomilu ovih princeva, lordova, dubai sheika, gomile zena oko njih, ljube i grle ih a onda on sav pod oksitocinom izadje na prozor i tiho kaze: odsecite mu glavu.
Pogotovu ako uzmes hipergamiju kao osnov biranja muskaraca. Dakle, uspesan da je. Pa to onda nema veze s ljubavlju, vec ambivijom. Mozda da ga ucini jos ambicioznijim?
Ili ovaj primer kolege, bolesnog ga vozi na posao, i jos mu kenya kako je bolestan. Da da, divno. Surovo je realna ali ga voli. To mi zvuci na stokholmski sindrom. Kao zatvorenici iz gulaga kad pricaju kako su zapravo po tim zatvorima postali bolji ljufi. Trebali su jos vise da me tuku.
Kenyanye.
Kao ljubav, ljubav oplemenjuje bla bla. Sta ljubav? Ljubav je surova selekcija, ne cini tebe boljim, vec si samo uboo, potrefio. Ti se razmnozavas, ovaj do tebe ne.