Kod "16 Ventila" - šoferska kafana!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa eto ti onda izmi neki 4.0 .. mislim realno ... ako ti ekonomije nije bitna onda
cepaj nejveći motor koji možeš da nadješ, a kapiram da u banana republici ni poreklo
nije problem ..
a i dobro je tu imati 4.0 motor ... ono kad nema struje mozeš napajaš neki dinamo veliki ...

nevezano za ovo :
dal je istina da dizel otje zamrzne ?
prijatelju auto nije hteo da upali pa ni pod razno i ladno smo ono morali da mu auto kartonima oblazemo da nebude na vetru da bi sutra
upalio ... pa me to malo zbunilo ...

Zbog parafina koji se nalazi u nafti to moze da se desi. Zgusne se nafta.
Cesto zna da zablokira put kroz filter/e pa su tek onda muke da se upali, ako uopste hoce da upali. Najlakse stavis nove odmah i zdravo.
Preporucljivo je da se zimi sipa malo benzina u naftu, npr litar na jedan pun rezervoar ili 2 litra benzina na 100 litara nafte.

nevezano za ovo :
dal je istina da dizel otje zamrzne ?
prijatelju auto nije hteo da upali pa ni pod razno i ladno smo ono morali da mu auto kartonima oblazemo da nebude na vetru da bi sutra
upalio ... pa me to malo zbunilo ...[/QUOTE]

Novi dizelasi ne mogu da zalede, mislim da ove koje koriste euro dizel, a stari dizelasi mogu da zalede.

Ovde ti je 3.0 motor smešno da imaš :lol:

Ja se ne sećam da sam skoro video neki a4 a6 a8 da ima ispod 3.0 :lol:

3.0 tdi 3.0T ..... 4.5 tdi i 4.2 su najčešći ....

3.0t i 4.5tdi sigurno nisu najcesci jer ne postoje, sto se tice wv, a inace nije cg monte carlo , bio sam i dosta se voze dizelasi i sa manjim kubikazama a inace a6,a8 oni skoro svi imaju velike motore, ustvari a8 ima sve velike motore(najmanji 3.0tdi), a6 (novi modeli)cak ni ja ne vidjam ovde po srbiji koji su ispod 3.0. Sve ovo govorim za nove modele audija.

Ако 2,0ТДИ троши ~7л, а рецимо тај 1,8ТФСИ сигурно троши 11л. Моја годишња километража је скоро 40ккм али узмимо да је 35ккм. Литар дизела је ~65дин, а бензина ако се не варам ~73дин... за 35ккм је потребно 2450л дизела односно 159250дин или 3850л бензина односно 281050дин, тј. 121800дин више тј. ~1500еур... за те паре могу да платим сервис дизелу или генералну ако ми цркне од моје напасничке вожње... рачуница је прилично јасна ;) А 2,0ТДИ је дефинитивно довољно јак да лепи до 100ке и да испуни све моје захтеве па чак и много више ;) Колико год да ми кошта ауто и да имам пара, не бих бацио тих 1500еур тек тако ;)

Е а што се тиче моје вожње... аутопут испод 150 не иде, магистрални путеви по Војводини такође, по Србији мало слабије рецимо 110-120, претицања под пуним гасом на 3-3,5 хиљаде обртаја, а по потреби и преко 4к, прилично оштра вожња кроз град (наравно кад није гужва и загушење) и сл... такорећи, апсолутно не поштујем то што је дизел већ се опходим према њему према броју кубика и коњских снага и апсолутно исти третман има као и било који бензинац... бензинцима можда то више прија, али ни дизелу није страно да потегне мало, нарочито не овим новијим комон-рејл моторима ;)

Lepo je to. Al crnogorac ima $, tako da ne mari za potrosnjom...

samo kazem da ako ce da terati, a i oce, i ja bih, onda nek uzme benzinca. Svakako ce ga zalepiti i 1.8 turbo benzinca koji ima 250nm tork. Dobar je to motor. Jer ta turbina mu izvlaci vise torka od V6 3.2litra benzinca. Ovaj turbo ima 250, a 3.2 ima ~200. Cak sam i citao komentare o testu Skode Oktavije s tim motorom. Lepo se secam:
"Dok na Golfu V sa motorom 2.0TDI na 150km/h prebacujete u sestu brzinu, mi smo na oktaviji tek prebacivali u IV brzinu"

Dok, 2.7TDI (moj izbor kod dizelala) ima tork od cak 400Nm. E, to ce ga zaheftati za sediste do barem 150km/h + quattro je.

Ili 1.8TFSI ili 2.7TDI. Kad vec kupujes za sebe, kupi kako treba.

p.s. Dobro ti teras Bravu onda :D

Poslednja izmena:
3.0t i 4.5tdi sigurno nisu najcesci jer ne postoje, sto se tice wv, a inace nije cg monte carlo , bio sam i dosta se voze dizelasi i sa manjim kubikazama a inace a6,a8 oni skoro svi imaju velike motore, ustvari a8 ima sve velike motore(najmanji 3.0tdi), a6 (novi modeli)cak ni ja ne vidjam ovde po srbiji koji su ispod 3.0. Sve ovo govorim za nove modele audija.

Je.bem mu mater, ne bi ljudi sigurno džaba pisali to po njima :lol:

E sad da li je model 2008/2007/2006 ne znam ni ja tačno, ali nemoj da praviš budalu od sebe :lol:

Je.bem mu mater, ne bi ljudi sigurno džaba pisali to po njima :lol:

E sad da li je model 2008/2007/2006 ne znam ni ja tačno, ali nemoj da praviš budalu od sebe :lol:

Budalu mozes samo ti da pravis od sebe :) Ljudi sigurno nisu ni stavaljali te oznake jer ne postoje. A sta si ti video to je vec druga stvar. Inace ta godista sto si napisao su novi modeli tako da ne postoji audi 3.0T kao ni 4.5tdi .

Има нових А6 2,0ТДИ и то бваш доста нарочито код нас... прича ми лик који ради у Порше СЦГ да се А6 2,0ТДИ доста више тражи од 3,0ТДИ... У Београду је додуше то мање-више скоро исто, али ван Београда разлика је израженија јер људи хоће Ауди, али ипак гледају на потрошњу ;)

Lepo je to. Al crnogorac ima $, tako da ne mari za potrosnjom...

samo kazem da ako ce da terati, a i oce, i ja bih, onda nek uzme benzinca. Svakako ce ga zalepiti i 1.8 turbo benzinca koji ima 250nm tork. Dobar je to motor. Jer ta turbina mu izvlaci vise torka od V6 3.2litra benzinca. Ovaj turbo ima 250, a 3.2 ima ~200. Cak sam i citao komentare o testu Skode Oktavije s tim motorom. Lepo se secam:
"Dok na Golfu V sa motorom 2.0TDI na 150km/h prebacujete u sestu brzinu, mi smo na oktaviji tek prebacivali u IV brzinu"

Dok, 2.7TDI (moj izbor kod dizelala) ima tork od cak 400Nm. E, to ce ga zaheftati za sediste do barem 150km/h + quattro je.

Ili 1.8TFSI ili 2.7TDI. Kad vec kupujes za sebe, kupi kako treba.

p.s. Dobro ti teras Bravu onda :D
Ма све то стоји, али прво рекао је да нема куда преко 100 да иде што значи да му је теоретски и моја Брава одлична :) Што се тиче мењања брзина па баш у томе је фазон... Голф у 6ој на 150 троши 6,5л, а Октавија исто у шестој на 150 троши 9л ;) 2,7ТДИ јесте машинерија, али воли да потроши... воли да потроши и то доста и зато се више ставља у Туарега јер ето као од џипа се и очекује да потроши мало више па чак и ако је дизел :)

Е идеја са кватром је веома добра... рецимо је бих разлику у цени између 2,0ТДИ и 3,0ТДИ пре уложио у тај кватро погон него у 3,0 мотор :) Ја морам да те питам, али да ли си ти некад возио 2,0ТДИ у било ком Аудију А3-А6? Ја јесам у А6 (који је јелте тежи и већи од А3 и А4) неких 2000км и чак у том А6 ми се веома свидео и нисам осећао потребу за бољим мотором у смислу снаге и перформанси... да живим у једној Немачкој где бих имао где да се иживљавам можда бих и пожелео јачи, али све док живимо на Хоргош-Лесковац аутопуту и Ибарској магистрали апсолутно ми није потребан јачи, а чињеница је да волим да притиснем гас и то веома често ;)

п.с. 'оћеш један ђир са мном z:mrgreen:

Има нових А6 2,0ТДИ и то бваш доста нарочито код нас... прича ми лик који ради у Порше СЦГ да се А6 2,0ТДИ доста више тражи од 3,0ТДИ... У Београду је додуше то мање-више скоро исто, али ван Београда разлика је израженија јер људи хоће Ауди, али ипак гледају на потрошњу ;)

Ne kazem ja da ih nema ali ja sam ih vise video sa jacim motorima kao i van bg. Nije ni drasticno velika porosnja 2.0tdi i 3.0tdi. 2litre sa tim sto je 3.0 kvatro. a razlika je ogromna, vozio sam i jedan i drugi, Ja ozbiljno manje vidjam a6 sa 2.0tdi motorom iako ti taj kazem da se vise trazi, mada je kod nas vise polovnih automobila uvezeni nego kupljeno novih tako da to i nije neko merilo da ih vise ima.

dovla nisi dugo rekao jelte :D

ja megana uopste ne lozim toliko ko sto ti silujes bravu. ja ne vozim auto svog neprijatelja :)
imao sam i ja 18god pa sam ga ponekad przio ali odjednom mi je doslo (iako nemam ni blizu godina kao recimo DLOA :lol: ;) ) koji Q se ja ovde izivljavam i samo se ljuljam cimam i rizikujem. jer odma mi je u glavi potrosnja i ona potencijalna dobit da Nisam divljao, koliko bi imao jos km da predjem... na autoputu vozim 120-140 eventualno u nekim situacijama i 160 ako sam se nakanio da obilazim neku kolonu, ali realno taj auto nije napravljen za takve brzine. mekan je a putevi su nam losi, kada bi izvukao 200 sa meganom (kad bi mogao) poleteo bi na jednom od nadvoznjaka na putu satro-bratstva i jedinstva. po gradu se isto ne izivljavam, jer zaista nema potrebe. jednostavno ne zuri mi se, opusteno. sediste mi je zavaljeno stalno, volan spusten dole, i tako se kotrljam polako.
kada mi se divlja,
ja uzmem kiu, volan spustim i privucem, i tada se izivljavam u krivinama i šijem jominija na polukruznim na bulevaru :hahaha: :)
u sustini ide mi na zivce kada se neko izivljava po gradu kad nema potrebe, nek ode na miseluk da divlja ili vec negde. ali ok je ako niko drugi zbog njega nije morao da menja svoju brzinu.
osudjujem takvu voznju kada ona utice na voznju ostalih ucesnika.

p.s. da ne steknete pogresan utisak, ne vozim ko deda, vozim srednje dinamicno :)

flekao sam se sa kijom sa drugaricinim caletom koji vozi nubiru 2,0. , tada sam izvukao 120 po gradu i dosta. sa meganom sam jos prosle godine flekao se s nekim bmw peticom nesto sam se inatio tako, isao sam i vise od 120 i tada je lik odustao, a ja onako u blaze of glory skontam koliko ebeno brzo idem pa sam i ja primirio konje

Poslednja izmena:
Мени се још нико није жалио на стил или квалитет вожње... сви је оцењују као брзу, али сигурну (сигурну у смислу да се сигурно осећају тј. да се не боје). Углавном се трудим да не угрожавам друге прво зато што се водим оном паролом ''не ради другима што не желиш да други раде теби :D ", а друго зато што сам свестан да има и старијих и неких дилеја који не могу или не умеју да одреагују правовремено... Дакле, нико ми се није жалио на вожњу нити сам чуо да је касније причао некоме било шта лоше... било је пар жена које су ме молиле да успорим, али тек у моменту када су виделе брзиномер, а онда кад рецимо спустим са 160 на 110 кажу ''па добро не мораш баш толико да успориш'' :lol: јер им онда делује као да смо стали :D Све у свему не волим пуно да причам о својој вожњи, углавном позовем људе да се провозају са мном до Босне па да виде... таман одемо у Бијељину у етно село на ручак и мало се провозамо и ето :)

Што се тиче града постоји Београд и остали :) У Београду је све деозвољено и просто за неке ствари не важе правила... сналазим се како знам и умем, при великим гужвама умем да се гурам и утрпавам (пример са шлепером на аутопуту од пре неки дан :D ), али умем и ноћу да оплетем прилично брзо по главним улицама... што се осталих градова тиче махом се не може возити нешто посебно брзо... у Панчеву рецимо да идем до 80 на неким глупим и празним улицама или рецимо обилазницом... у центру је ипак то немогуће јер су наџиџали толико семафора да чак и када би их искључили све не бих смео преко 60 да залетим јер би ми сигурно излетео неко из споредне улице :roll: редовно пролазе и на црвено у фазону - ко још стаје на црвено у 3 ујутру :roll: а камоли кад не раде семафори...

И тако... Сигначур вози као дееедаааа Сигначур вози као дееедаааа z:mrgreen:

Ма све то стоји, али прво рекао је да нема куда преко 100 да иде што значи да му је теоретски и моја Брава одлична :) Што се тиче мењања брзина па баш у томе је фазон... Голф у 6ој на 150 троши 6,5л, а Октавија исто у шестој на 150 троши 9л ;) 2,7ТДИ јесте машинерија, али воли да потроши... воли да потроши и то доста и зато се више ставља у Туарега јер ето као од џипа се и очекује да потроши мало више па чак и ако је дизел :)

Е идеја са кватром је веома добра... рецимо је бих разлику у цени између 2,0ТДИ и 3,0ТДИ пре уложио у тај кватро погон него у 3,0 мотор :) Ја морам да те питам, али да ли си ти некад возио 2,0ТДИ у било ком Аудију А3-А6? Ја јесам у А6 (који је јелте тежи и већи од А3 и А4) неких 2000км и чак у том А6 ми се веома свидео и нисам осећао потребу за бољим мотором у смислу снаге и перформанси... да живим у једној Немачкој где бих имао где да се иживљавам можда бих и пожелео јачи, али све док живимо на Хоргош-Лесковац аутопуту и Ибарској магистрали апсолутно ми није потребан јачи, а чињеница је да волим да притиснем гас и то веома често ;)

п.с. 'оћеш један ђир са мном z:mrgreen:

Hahah, iskren da budem ne plasim se brze voznje, al kad ja vozim...Ostalo ne dolazi u obzir :D

no, cek, oces da kazes da ako imas $ i ne brines za potrosnju, pre bi uzeo 2.0TDI, nego 2.7TDI?

Pa, nisam se vozio u 2.0TDI, al vozio sam 2.5TDI, al audi a6 C5 2003., godiste. Imao je 180ks. E, to je makina :D

И тако... Сигначур вози као дееедаааа Сигначур вози као дееедаааа z:mrgreen:

pazi kad sam znao z:lol:
meni se isto nikada nije niko zalio na voznju, niti da idem prebrzo, niti da idem presporo. vise puta su nagovestavale da se osecaju daleko sigurnije samnom u kolima nego kod ostalih drugova. mislim ja njima o svojoj voznji ne pricam nista kad me ni ne pitaju, jedino kazem ako me bas pitaju, da u sustini kada nekoga vozim ne rizikujem bez potrebe. svakako vozim brze kada sam jedini u kolima, ali ne specijalno brze.
kada ih ja vozim ne brinu se, jer volU megana i volU kad ja vozim. ovi ostali vecito nesto eksperimentisu sa kolima kao da su tek juce polozili pa ono kao, sta ce biti ako se previse zaletim u ovu krivinu i pogodim bankinu...

jer ja samo cutim i radim :cool:

spori vozači su po meni opasniji od malo bržih ...
primer .. uključivanje na auto put ... lik se uključuje .. sa 40 prelazi iz najsporije u srednju .. iz srednje sa 60 u najbrzu i seče mene koji idem 120 .. na delu gde je dozvoljeno 120 ...na moje ablendovanje sviranje on se ne obazire ... valjda smatra da je 60 ubrzana voznja za njegov 101 ... pa ide u traku za ubrzana vozila ...

inače juče sam mogao poginem ... i to idem 50 ! ... tamo na onom delu kod metroa, batajnica več valjda počela, malo posle metroa idem prema ns ... i sad ima mesto gde ima semafor ... i ovaj ... gospodja ulaza u moj smer i ide ka meni ... :)))) ... LOL... nije izvalila da imaju dve trake ... ono ostrvo izmedju ... sva sreća pa sam izvalio na vreme da kreće u manevar inače bi joj strugao golfa sa branika i to još gospodjau početku bila ljuta i besno izašla iz kola ;) šta ću ja u njenoj traci ... :)
ljubazno sam joj objasnio da je u dispozitivu sa pravilom ... i da uradi okretanje lagano i samo nek produzi pravo, na sledećem mestu gde je moglo sam se okrenuo i vratio kući ...bez zelje za daljim putešestvijem ... inače jedan je od onih ... lagano i sigurno vozača ... ima naočare ko tegle i drži volan sa dve ruke i nabije se skroz napred uz shoferku ...

Hahah, iskren da budem ne plasim se brze voznje, al kad ja vozim...Ostalo ne dolazi u obzir :D

no, cek, oces da kazes da ako imas $ i ne brines za potrosnju, pre bi uzeo 2.0TDI, nego 2.7TDI?

Pa, nisam se vozio u 2.0TDI, al vozio sam 2.5TDI, al audi a6 C5 2003., godiste. Imao je 180ks. E, to je makina :D
Пих што си лош... па нећу ти ја ништа, а ни Брава не може да иде баш толико брзо да би се плашио :P

Па пази... увек бих бирао ауто рационално својим могућностима и потребама... Потребе су ми углавном исте колико год пара имао јер некако није логично да ако имаш више пара имаш и неких већих потреба (бар што се кола тиче), осим можда веће годишње километраже. Волим умереност и одмереност... ако је 2,0 нешто што ми потпуно одговара и немам ама баш ни једну замерку, а притом ми је јефтинији за одржавање и сипање горива не видим зашто бих узимао 2,7. Радије ћу за тих пар хиљада што уштедим узети сестри још један ауто, отпутовати на Хаваје, платити неке фуксе да ми играју око кола z:mrgreen: Конкретно за А6 бих можда и узео 3,0 јер се на 2,0 осети слабост када се укључи клима и други потрошачи, али ценим да је на А4 или још боље А3 то сасвим и више него довољно ;)

2,5 је старији мотор и некако је... па рецимо - неукусно поредити га за овим новим, али дефинитивно је сила :)

pazi kad sam znao z:lol:
meni se isto nikada nije niko zalio na voznju, niti da idem prebrzo, niti da idem presporo. vise puta su nagovestavale da se osecaju daleko sigurnije samnom u kolima nego kod ostalih drugova. mislim ja njima o svojoj voznji ne pricam nista kad me ni ne pitaju, jedino kazem ako me bas pitaju, da u sustini kada nekoga vozim ne rizikujem bez potrebe. svakako vozim brze kada sam jedini u kolima, ali ne specijalno brze.
kada ih ja vozim ne brinu se, jer volU megana i volU kad ja vozim. ovi ostali vecito nesto eksperimentisu sa kolima kao da su tek juce polozili pa ono kao, sta ce biti ako se previse zaletim u ovu krivinu i pogodim bankinu...

jer ja samo cutim i radim :cool:

Поведем ја једном приликом девојку (која је иначе била из БГ-а и са којом сам ишао на море) у Панчево на неки рођендан код другара из средње и тако крене нека прича о мојој вожњи... и сад тако раја из средње причају како возим брзо, како они никад не би смели тако и тако све и питају ту моју девојку како је она издржала са мном до мора, а она њима ни 5 ни 6 - па ја не знам шта се ви толико цимате, он баш добро вози ја немам ни једну једину замерку, а ето ишли смо чак и до мора и по ЦГ се возали и стварно ок вози... сунце ти кад посуше они дрвље и камење по њој... ко вози ок јеси ти нормална па ти лажеш да си се возила с њим па ово па оно, ма шоу... и после сам ја приметио да ја тотално променим плочу кад возим неко пријатно друштво... чак и доста спорије и умереније и дефанзивније, чак су ми пар пута свирали што давим на путу, ваљда се истрипују да сам видео пандуре па не смеју да ме обилазе z:mrgreen: али таквих (који заслужују моју спору и мирну вожњу) је јако мало :)

spori vozači su po meni opasniji od malo bržih ...
primer .. uključivanje na auto put ... lik se uključuje .. sa 40 prelazi iz najsporije u srednju .. iz srednje sa 60 u najbrzu i seče mene koji idem 120 .. na delu gde je dozvoljeno 120 ...na moje ablendovanje sviranje on se ne obazire ... valjda smatra da je 60 ubrzana voznja za njegov 101 ... pa ide u traku za ubrzana vozila ...

inače juče sam mogao poginem ... i to idem 50 ! ... tamo na onom delu kod metroa, batajnica več valjda počela, malo posle metroa idem prema ns ... i sad ima mesto gde ima semafor ... i ovaj ... gospodja ulaza u moj smer i ide ka meni ... :)))) ... LOL... nije izvalila da imaju dve trake ... ono ostrvo izmedju ... sva sreća pa sam izvalio na vreme da kreće u manevar inače bi joj strugao golfa sa branika i to još gospodjau početku bila ljuta i besno izašla iz kola ;) šta ću ja u njenoj traci ... :)
ljubazno sam joj objasnio da je u dispozitivu sa pravilom ... i da uradi okretanje lagano i samo nek produzi pravo, na sledećem mestu gde je moglo sam se okrenuo i vratio kući ...bez zelje za daljim putešestvijem ... inače jedan je od onih ... lagano i sigurno vozača ... ima naočare ko tegle i drži volan sa dve ruke i nabije se skroz napred uz shoferku ...
Пих... да није било време поста могао си и да се омрсиш :lol:

Пих... да није било време поста могао си и да се омрсиш :lol:

vreme posta ali na forumu :hahaha:

ja isto ako vozim neko lepo drustvo, vozim manje dinamicno nego inace. mislim to i dalje ne znaci sporo, ja ne usporavam saobracaj. ali ne moram ni svakoga da obidjem odma kad mi se cefne vec ono kad moze komotno.
evo sad za novu godinu sam vozio 3 drugarice qci iz vikendice te, ono put bio zaledjen skroz, mozda sam i prico. sve se cakli ko ogledalo. ja reko idemo polako, nigde se ne zuri. i nas 3 auta onako nizbrdo idemo sneg led svi oprezno, a glupi sremci ni 5 ni 6 nego gas i pocnu da nas obilaze :sanke: a mi ~45km/h. da napomenem - sneg i led, nizbrdica, mrak, posle nizbrdice krivina...
i to se desilo bilo 2 puta, na nizbrdici su se idioti zaletali tako i obilazili. a na uzbrdici jednoj, ide polako uzbrdica lagana ali dugacka, i krivina na vrhu. i prva ide lada 112ica, za njom florida a za njom ja. i vidis lada polako usporava ka vrhu, usporava i florida, kako sam prisao, vidim lada leluja levo desno tockovi beli sneg utaban iza nje ostaje... - letnje gume. ja sam ostao iza njih jer imam zimske i nisam hteo da ja negde zakocim a da mi se oni nanizu u dupe. njihova ukupna steta bi bila jeftinija od moje. a ja kako sam im prisao, nisam hteo da stajem jer sam kontao da sad kad vise nemaju inercije mogu i unazad da krenu... a ja sa zimskim gumama lepo oko njih i samo nastavio konstantnom brzinom.
zasad evo da Qcnem u drvo, ove zime vozio sam po zaledjenom i usranom i sve, nigde jos nisam kliznuo ni na kocenju ni na kretanju. vise leti kliznem po kisi nego sada sa ovim gumama.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back