Kod "16 Ventila" - šoferska kafana!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne pitaj ga nista, iduca stranica je njegova :mrgreen:
pa da neq korisnu informaciju da osim tih lovackih prica kako neka riba kod njega a on vec u 2 ujutru ima vremena da dodje i olaje je u kafanu :D

Ja mislim da ispod 66ah ne meces.
no, to sto ga puni alternator, a prazni se posle par dana ne vozenja - akumulator. Ja sam taj problem resio menjanjem istog :D

evo, jos jedan magarac greje kantu ispod mog prozora

kupio sam skota 06.01.2008. iserem im se na 2god garaMcije.

OK, smisla ima za neke retke i skupe felne, to razumem.
No, koliko bi koštalo profi proširivanje felni sa 4.5 na 6 - 6.5j?
Па знаш како чак и ове јефтине је јефтиније исправити кад се мало искриве него куповати нове, а за овакве хаварије као што су биле на сликама је потпуно друга прича јер људи имају преча посла (поправка аутомобила нпр јер овако слупана фелна дочарава и изглед аута :D ). Проширивање фелни смо радили у склопу спонзорисања тако да нисмо наплаћивали и у принципу се то слабо ради јер просто није рентабилно... то траје читав дан и може ти узети рецимо 50-100еур, а у току дана дође 15-25 ситних исправки за које се узима 10-30еур па ова работа није много исплатива... ове хаварије више радимо из хобија, доконости или некакве жеље да се међусобно доказујемо :D
@Dovla, nisam znao da ispravljas felge...to radis "pro" ili amaterski? :)
То ради мој тетак у Бијељини већ пуних 9 и по година. Наравно, има машину све потребне алате, апарат за варење аргоном итд, а ја тако с времена на време кад одем тамо прво исправим своје фелне :mrgreen: па онда ''за казну'' одрадим тј. помогнем им ако им је фрка и не могу да стигну... недавно је морао да узме још једну ту машину јер посла има сваки дан... долазе фазон из Немачке, Швице итд понесу по 15-20 фелни на исправку и дођу максуз због тога... кажу тамо нема ко даим ради то, а возе све скупе фелне и исплати им се тако да накупе и дођу ради тога... ;)

Иначе, што се тиче 'кумулатора... Сигначуре провери ти грејаче јер да ти је акумулатор лош не би он верглао 5 пута ;) То ми БАШ личи на грејаче јер рецимо грејачи не угреју нафту, а када га заверглаш 5 пута десе се експлозије и онда се мало угреје па упали ;) Иначе ја сам летос у РС купио нов акумулатор Banner платио га ~80еур 69Ah... За сада одлично шљака...

Poslednja izmena:
:lol: Тетак не тетка :)

У принципу крпи се све, у последње време доста ради фелне се мотора (које имају доста магнезијума) јер су ваљда много скупе, а ови клинци их криве оно кад их дижу на један точак па не знају да га спусте па одељу по фелни... Кажем - питање је колики је квар и шта је, али ради се углавном све ;)

Иначе, што се тиче 'кумулатора... Сигначуре провери ти грејаче јер да ти је акумулатор лош не би он верглао 5 пута ;) То ми БАШ личи на грејаче јер рецимо грејачи не угреју нафту, а када га заверглаш 5 пута десе се експлозије и онда се мало угреје па упали ;) Иначе ја сам летос у РС купио нов акумулатор Banner платио га ~80еур 69Ah... За сада одлично шљака...

kako da proverim grejace?
grejac sam samo drzo u ruci al ne znam di na kolima da ga trazim.

a ja mislim da je kumulator jer mi se nekako muci dok poqsava da vrti. i motor se zakaslje, zeli da upali ali kao da mu fali jos malo da ga kumulator pogura.

a
+ kad ga vergla jedno 10 puta i upali mu ladan nekako, yebo ga kec i yugo i sve, i onda VRRRRRRRRRRRRRRRRM VRRRRRRRRRRRRRRRM VRRRRRRRRRRRRRRRRM = 5000rpm.. da Bog da ti crko, magare.
Skoro jedan lik gde sam bio, da se pokaže kako moćnog Corrada ima, upalio ga i ladnog turirao do blokade. A ja se mislim u sebi "to srećo, to srce moje, samo ga ti tako hladnog yebi..." :lol:

pa vozim ga. ali se desi da ga ne vozi niko recimo 2 dana ili tako nesto. onda pali iz petog puta, i svetli lampaja za slab aqmulator.
alternator puni dovoljno pretpostavljam, jer posle voznje neke nema problema. ako prodje 24h od voznje, e onda tesko pali. kad ga zaverglas, on jedva okrece. sad dal je to do akumulatora ne znam, cinjenica je da on nema snage da to izvrti.
Jel ga vidiš? Eno ga, maše ti, pozdravlja te akumulator. :lol:

ja sam dugo imao problem sa praznjenjem akumulatora kad neradi auto ..
te sam proverio sta je sve prikljucheno bilo .. i nashao neki relej ko koji je prethodni vlasnik
ko zna za sta koristio .. elem.. to sam skinuo, otkachio sa klema i da kucnem u drvce vishe
tih problema nemam ... takodje chuh da je dobro da i pojachalo ukolika
ide preo releja pa da ga ukljuchujesh preko prekidacha kad hotjesh a ne da stalno bude
pod naponom iako bi trebalo kao samo da radi kad dobije onaj +12 signalni od uredjaja

Poslednja izmena:
Данас ми дошао комшија, иначе полицајац, да честита Нову годину и тако то и сео мало причамо и у једном тренутку разговора каже он: ''Богами ја тако кад возим и кад ми тако дође умем да возим и 60 по граду''... ја се патосирао од смеха... он је то тако истинито рекао и он то стварно тако вози, а мени било смешно страва... наставак приче је био да је он хтео да укаже мојим родитељима на брзину моје вожње (пошто ме често виђа по граду), међутим кад му је мој стари рекао да он вози и преко 100 у Кнеза Милоша одустао је од сваког ''давања савета'' :lol: Онда нам је само рекао где су сталне позиције са радарима ето као да се чувамо :mrgreen:

Е али да ти видиш њега како он прича о свему томе... стари и ја испадошмо као ратни злочинци човече :lol: Ја мислим кад би он сео са мном мало по БГ-у или не дај Боже да изађемо на ибарску магистралу.... па ја мислим да би умро :mrgreen:

Иначе, ако је неко вечерас видео два разваљена Крајслера негде у близини Делте - то је била моја другарица :mrgreen:

Лик је прошао на наопаки троугао и она га распиздила, штета је наводно преко 1500еур на оба аута, а тај у кога се завалила више није у возном стању :) Ценим да ће ми послати слике сутра ;)

audi je na placu u smederevu :lol:
serbia.jpg

Jel, sta bi sa Audijem? Jel tvoj stari isao Vectrom u Madjarsku?
Није ишао у Мађарску уопште не због аута него су му отказали то за шта је требало да иде и пошто је билДе узео визу само за 3 дана, сад мора да иде да вади нову тако да ће вероватно и овај завршити ауто до тада... ценим у току следеће недеље да ће га завршити... ;)
audi je na placu u smederevu :lol:
serbia.jpg
Еххх да... таман га дотерали у железару, а они вичу да гасе тај погон и јбга сад га морају поправљати :D

Људи... како перете кола зими? Заправо боље да питам како их сушите? Мени мука од прљавштине, унутра га и усисам повремено али споља је КАТАСТРОФА... страшно ми удара на нервни систем :evil:

DSCN4863-1.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back