Kod "16 Ventila" - šoferska kafana!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da. Za jednakokrati trougao. Sad znaci za X koor. tacke T za G silu je kad se saberu koor. tacke trougla i podeli sa tri?

i dalje ne znam o cemu pricas :D
ne znam kako je to orijentisano u prostoru. niti sta je poenta zadatka :D
ono sto znam je da kod jednakostranicnog trougla tezisna duz je podeljena tezistem u razmeri 2:1. znaci 3 jedinicna dela, jedan (koji se sastoji iz dva takva jedinicna) je duplo veci od drugog.

Ma, resio sam. Enivej hvala. Nemam skenOr pa da vidis o cemu pricam. Mnogi ne koriste taj metod za nalazenje tacke T.
Kad nadjes tacku T onda napravis determinantu

i j k

Tx Ty Tz

0 0 -G ( koor, tacke G)

resis to i imas za momentne jednacine Mx, My i Mz (koja je uvek 0, jer je sila G paralelna sa Z osom ) za silu G.

Mozda skenam to sutra kod druga i poslacu ti.

Znaci, imas ravan X Y i Z i tu se negde nalazi trougaona ili pravougaona ploca. Najteze mi je da nadjem tacke. Npr., za trougaonu plocu jedna je po difoltu (npr. ako se nalazi na X osi onda duzina stranice , 0, 0), druga data tacka, a trecu tacku ne mogu da nadjem. Ne shvatam to kad je "dat trougao pod uglom od 30stepeni". To kad savladam, sa dr. Dzigom :D resicu zadatak bez problema.

Kad ti je dole koren, npr. 2/sqrt2 onda sve množiš sa sqrt2/sqrt2, da bi gore dobio 2*sqrt2/2...
Capitto?
Kad množiš korenje: sqrt3*sqrt2=sqrt6, koren ostaje a ovo ispod se množi... Onda imaš ona famozna razlaganja: sqrt10*sqrt2=sqrt20=sqrt(4*5)=2sqrt5
Nadam se da ti je makar malo jasnije...

Ovo me muci:

Za G silu kad radim momentne jednacine Mx, My i Mz sta pisem?

1) kad nadjem tacku T, tamo gde G prolazi, za momente jednacine Mx My i Mz pisem te koordinate T (x, y, z)

ili kad nadjem T radim determinantu:

i j k

Tx Ty Tz

0 0 -G

i onda koordinate uz jedinicne vektore i, j i k pisem u momenttne jednacine?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back