Kod "16 Ventila" - šoferska kafana!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Građani u uzrastu od 20-29 i 30-39 godina se pozitivno ističu, jer 70 odsto njih poseduje dozvolu. I muškarci i žene najčešće voze automobil bar jednom dnevno.
Tu svaki deseti vozi svaki dan, svaki peti vozi svaki treći dan. Ovo ostalo je ima samo da bi je nosilo u novčaniku i da bi se hvalilo po komšiluku.
Statistika im je do mojega.

Mesečna kilometraža na nivou srpskog domaćinstva je oko 860 kilometara. Populacija između 18-19 godina prelazi nešto više kilometara mesečno (1,5 hiljada kilometara)
Da, to njih deset ne vozi, onda jedan sa bogatim taticom ne izbija iz kola svaki bogovetni dan, pa nam onda takvi prave statistiku.

Kada je reč o najkorišćenijem gorivu u Srbiji podaci govore sledeće: u oko 40 domaćinstava se koristi benzin MB 95, a u oko 20 odsto plin. Odmah ispod, sa 17 odsto domaćinstava se nalazi bezolovni benzin BMB 95, dok dizel koristi oko 13 odsto domaćinstava. Populacija između 20-29 godina je naročito sklona korišćenju plina, dok oko polovine starijih od 60 i više godina koristi benzin MB 95.
Kakav bre benzin MB95? Pa to sipaju još samo oni što nemaju pojma. Pa Yugo 55 je fabrički od 85-te predvidjen da se u njega sipa bezolovni. O boljim kolima da i ne pričam.

Evo vam prave statistike:
od odeljenja sa 23 njih muškog pola vozačku nemaju samo njih dvojca. Od toga, njih trojica ne izbijaju iz kola svaki dan i mesečno prelaze po dve do tri hiljade kilometara. Njih 7-8 voze jednom u tri dana i mesečno predju oko 1000 kilometara (recimo da i ja spadam ovde). Od ostatka, njih jedno 8 nema ni deset sati vozačkog iskustva, a njih 5 je do sada ukupno prešlo oko 500 km.
Napominjem da velika većina njih vozačku ima duže od šest meseci.

Nisu krivi ti sto ne voze, vec njihovi roditelji sto su konji pa im ne daju auto. Najcesca recenica je :Nema on/ona jos dovoljno iskustva... Pa kako majke ti da ga stekne ako ne vozi?!? Ja sam peske dosao iz SUP-a sa dozvolom u dzepu, provozao cala jedan krug radi reda (bukvalno 500 metara) i otisao svojim poslom. S druge strane, moj drugar je od kad je polozio presao dvocifren broj kilometara. Decko svuda ide peske, taksijem ili ga cale vozi. Jedno 15 dana posle polaganja dali mu auto, i on sav srecan, al mora da ga vrati za sat i 15 minuta :roll: Mislim... aj da je decko budala, pa u redu, nego je prilicno odgovoran lik. Povrh svega, njegovi ne bi ni osetili da mu kupe Judzina ili Kadeta ili Golfa ili sta ti ja znam da se vezba...

@Stefan K
Знаш како... има ту доста манипулације... статистика је чудновата наука :)

Ово за једном дневно ми делује као разумна статистика. 70% њих вози једном дневно, али се ту рачуна и одлазак до продавнице као и одлазак на море ;)

Што се тиче месечне километраже е ту је манипулација највећа... наиме, они све време говоре о возилима која су регистрована на те који имају 18-19 година. Дакле, пошто је теби ауто регистрован на старог ти не спадаш у ту категорију, а сложићеш се да онај ко са 18-19 година има ауто регистрован на себе, има кинте и да пређе тих просечних 1500км ;)

МБ95 се сипа само у Заставу. Власници Заставе су по дифолту сиромаси, а како је МБ95 јефтинији потпуно је логична статистика да се највише сипа МБ95, а и видиш да МБ95 сипају маторци тј преко 60год тако да ти је овај мој резон још логичнији :)

Оно што рецимо мене чуди у целој причи (од ове што си издвојио) је оволико мали проценат дизелаша... био сам скоро сигуран да их има више. Мада, сада кад боље размислим, две трећине аутомобила у Србији су Заставе... логика... :)

@Superbird

Потпуно си у праву. Родитељи ту играју главну улогу... мени је стари давао ауто свака му част... како време пролази све више увиђам колико пуно поверења је имао у мене... сећам се да сам положио у петак, а да ми је он дао ауто да у суботу идем 50км од Панчева ортаку на 18ти... значи оно... лудило, зезање, пијанчење, клинци (шта смо друго са 18год) он мени верује и даје ауто... :worth::worth::worth:

Poslednja izmena:
13. avgust:
13avgustfx1.jpg

10. septembar:
10septgy8.jpg

Ovo je uz ucenje za ispite. Kad nemam nijedne brige na svetu, slobodno mozete dodati tauzenku na ovo. To je samo moje voznje, treba uzeti u obzir da s drugarima predjem maltene jos toliko, tako da na kraju ispada da Superbird pretrci 6 do 9 hiljada kilometara asfalta mesecno :)

@Stefan K
МБ95 се сипа само у Заставу. Власници Заставе су по дифолту сиромаси, а како је МБ95 јефтинији потпуно је логична статистика да се највише сипа МБ95, а и видиш да МБ95 сипају маторци тј преко 60год тако да ти је овај мој резон још логичнији :)
Glavna fora je to što je MB u paru iste cene kao i BMB. :lol:
Glavna fora no.2 je to što, kao što sam već rekao, Zastavini (DMB-ovi) motor 1116 i 1301 kubika (to su kec, Yugo 55, 60 i 65) još od 85-te fabrički preporučeni da se voze na BMB.

Inače, moja prva samostalna vožnja je bila po ledenoj kiši, na zaledjenom kolovozu za sve letnjim gumama.

Ok, mogu se raspitati, pa ti javljam. Za dizela ili za benzinca?

Mislim, trebalo bi i da je moja stara tu negde (ako nije data nekome), ali ona ne okrece kilometrazu, tako da ne znam da li bi ti uopste odgovarala. Ako je nadjem, dobices je dzabe, a ako ne, reci cu ti koliko se krecu polovne u Sapcu, pa vidi da li ti odgovara.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back