Ја не волим те постове типа "ма Заставу треба спалити/затворити/срушити"... Сви се нешто праве паметни, причају шта не ваља, а нико не даје неки предлог како нешто треба урадити. Ево, нпр затворимо Заставу, и? Шта да радимо са тих 6-7 000 људи који ће остати без посла?! Да их бацимо на улицу, ко што Амере заболе .... па отпуштају раднике све у 16?! Неко ће рећи "али зато они имају кинте, њањања, треба да се угледамо на њих...". Али ја у таквој држави не бих желео да живим. Застава је пред потписивањем договора са Фијатом - дај да видимо шта ће од тога да испадне, а не да а приори све одбацујемо. Шкода је производила горе кршеве од Заставе почетком 90-их (мислим, Шкода 120л

), али Чеси нису пљували по њој колико ми пљујемо по Застави. Ако ови наши (или Италијани, ко зна

) за..еру ово са Заставом, дај онда да довозимо булдожер, е у том случају сам први који ће да каже РАААА---ЗВАААА---ЉУЈ! Румуни су прошли боље, али не са старом Дачијом, већ са новом коју је Рено малтене одмах лансирао.
С друге стране, што се тиче стања у Застави (паде ми сад на памет кад онај болид Џереми Кларксон вози Југо, па прича "Zastavar, or Zastaraf, or...", као не може да се сети имена

), имам један коментар. Људи мисле да је то пропала фабрика дибидус(з). Од тога је истина да је производни програм застарео, и да се на том пољу ништа није улагало. Али у машине је редовно улагано (информација од човека који познаје неког од директора Заставе). Моје мишљење је да је план био да се Застава доведе до амбиса (оно, уграђујте све шта стигне иако је шкарт, небрига о квалитету, итд), да би је неки паришић узео "на кило", типа Мишка-Пишка или Бека-Снека. Наравно не да би производио аутомобиле, већ да би узео земљиште, хале, магацине и остало на чему се може фино зарадити (наравно, без радника, јер би фабрика била у стечају). Ко је и како и зашто то штео да уради и ко је коме помрсио рачуне, не бих овде јер то спада у подфорум Политика. Зато кажем (да не употребим израз апелујем

) - дај да видимо шта ће Застава урадити са овом последњом шансом која јој је пружена. Ако је прокоцка - да је рушимо, ако успе - да скинемо капу и кажемо "свака част!". Ја се надам да ћемо већ следеће године у ово време причати о томе како је Застава угасила Кеца/Флориду/Југа, и како производи Гранде Пунто, и како ће од 2010 увоз кола бити без царине.
nemoj tako vule. I nemoj da psujes vise molim te.
drugo, Alamanom otac moze da kupi novu E klasu, a vozi Yuga. To je ono sto njega nervira. Nemoj psovati profesora. Poceo si da preterujes sa tim nasilnim postovima
Потпуно си у праву, нешто ме све нервира ових дана, знаш како је, зима/врућина па ми све на кости отишло!

Мораћу да се више контролишем!
@Alaman - Ноу хард филингз, верујем да ниси баш све тако мислио, и да си доста написао у афекту. Знам како ти је - и ми имамо пара да купимо новији ауто за мене, али Њ.В Ћале инсистира да ја возим Шкоду 29 година стару!

tkacio: