Kod "16 Ventila" - šoferska kafana!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bilo je ironicno... statistika je da uvek ima vise udesa pri losem vremenu, znaci da ljudi(vecina) ne obraca vise paznje vec samo nastave da voze kao i do tad.
Cast tebi, meni i ostalima koji uzmu u obzir klizav kolovoz, manju vidljivost i ostalo...ali to smo mi a ne 90% vozaca.

Koji sam onda ja gledao? Znam da je lepo pisalo da je zaključak da se više sranja desi po suvom... Ma... Ne bojim se ja da će mene nešto udariti, već da ću ja nekog udariti. Znaš ono: Budale i Bog čuva. Ja sam čuvan... :mrgreen:
Mislim da bih se bacio pod prvi kamion kad bih počistio ženu sa detetom, dete, ili jednostavno bilokakvog čoveka. Nemaš pojma koliko sam se puta svađao sa društvom, što stajem na pešačkom bez semafora da pređu. Jednom sam dobio i uvlačenje u dupe taxiste koji mi je rekao: Ja video da si mlad vozač, nisam znao da staješ ljudima...:eek:
A mene iznervirala neka riba pa sam bio seo na gas, al me brzo prođe, pogotovu u kolima...

Još uvek nemam (a nemam nameru ni da ih imam) iskustava sa utrkivanjima po gradu Alfom, ali me ove vaše priče podsetiše na nešto dok sam vozio BMW-a.

Pošao negde u grad sa drugarom, on svojim kolima, ja svojim. Stojimo na semaforu, a on IZAZIVAČI TURIRA MOTOR svog Golfa 1.8... aha... hoće kavgu... dobro... nagazim BMW-a kao blesav i Golf drastično ostane iza mene.

Kada smo stigli na odredičte, parkirali se, lik mi kaze : "Koji ti je bre k***c, nisam turirao motor, nego mi se gasi auto, pa moram da mu dajem gas"
:hahaha::hahaha::hahaha:

Bilo je ironicno... statistika je da uvek ima vise udesa pri losem vremenu, znaci da ljudi(vecina) ne obraca vise paznje vec samo nastave da voze kao i do tad.
Cast tebi, meni i ostalima koji uzmu u obzir klizav kolovoz, manju vidljivost i ostalo...ali to smo mi a ne 90% vozaca.

I mi smo ljudi kao i ostali vozači... Grešili smo i grešimo oko sitnica, a mislimo da nismo pogrešili...i da smo bolji od ostalih...

zayebat fazon..inace danas sam bio u minsteru, i lik ima salon sa oko 200 000 automobila na prodaju....od merdzi od 160 000 do suzki svifta i takih stvari..ako tamo ne nadjes auto za sebe onda nigde neces..a i imaju bash extra ponude...:)
inace ujak je uze pre neki mesec dzetu ali se kaje posto je sad kia ceed karavan na popustu a dosta je veca i po meni lepsa od dzete.a cena je tu negde....

Poslednja izmena:
Alfa8Cdriving_jalopnik.flv.jpg

Na primer ovako neshto...
Odgledaj na youtube bilo koji prilog i skontacjesh...

hahhahahahaahahahah
bitno je takodje i to da je golf u pitanju :lol:
I da se gasi na semaforu;)
I mi smo ljudi kao i ostali vozači... Grešili smo i grešimo oko sitnica, a mislimo da nismo pogrešili...i da smo bolji od ostalih...
Velika je razlika izmedju onog sto gresi a to zna pa nauci(niko se nije rodio pametan) i onog koji to ne zna vec tera po starom...ti su najopasniji-sto naprimer ulaze u kruzni tok ubedjeni da imaju prednost jer ti dolaze sa desne(a svi ulazi u kruzni imaju trougao!!!)

Ове слике су ми дале фину идеју која би могла да се претвори чак и у нову тему, али 'ајде да пробамо прво овде па нека модови сплитују ако треба ;)

Елем, колико поштујете прописе и колико очекујете од других да их поштују?

Конкретно - страшно ме нервира када камиони стану један поред другог на семафор и онда задржавају саобраћај док крену са истог, а под обавезно су оба фул натоварени и плус остављају облак дима иза себе. Даље, када се укључујем у улицу са првенством пролаза и чекам ауто са леве стране да прође, а он дође до мене и без мигавца скрене у улицу из које ја излазим читај: да је дао мигавац ја сам могао да изађем испред њега. Па онда иду два аута у сусрет један другом и скрећу у исту улицу са две траке у истом смеру и обавезно иду у ону другу траку тј не умеју да скрену заједно у ту улицу него обавезно један улети другом у његову траку. И поменуо бих још и чувена престројавања без мигавца. Лично сам пробао и уверио се да је могуће јурцати из траке у траку и притом УВЕК дати мигавац на време. Такође, давање мигавца УВЕК када се претиче без обзира да ли има неког иза или не... е и да... поменуо бих проласке на црвено ноћу у фазону ''ко још стоји на црвено у 4 ујутру''.

Поента целе приче - сматрам да би полиција требало да се бави и овим стварима иако можда то статистички није чест узрок саобраћајних несрећа. Сматрам, да ове ствари ЈЕСУ чести узроци лакших несрећа које се махом не пријављују тј учесници се ''договоре'' па ти подаци и не долазе до полиције. Такође, није циљ полиције само да смањи број несрећа већ и да уведе неку културу у саобраћају.

е сад се сетих и оних који ноћу иду са неисправним позицијама... све ово о чему причам сада има смисла и може се довести у ред само уз мало труда, а доказ да је то могуће је Република Српска која се у последњих годину-две дана по мом мишљењу значајно променила.

Пишите ;)

... Даље, када се укључујем у улицу са првенством пролаза и чекам ауто са леве стране да прође, а он дође до мене и без мигавца скрене у улицу из које ја излазим читај: да је дао мигавац ја сам могао да изађем испред њега. Па онда иду два аута у сусрет један другом и скрећу у исту улицу са две траке у истом смеру и обавезно иду у ону другу траку тј не умеју да скрену заједно у ту улицу него обавезно један улети другом у његову траку. И поменуо бих још и чувена престројавања без мигавца. Лично сам пробао и уверио се да је могуће јурцати из траке у траку и притом УВЕК дати мигавац на време. Такође, давање мигавца УВЕК када се претиче без обзира да ли има неког иза или не... е и да... поменуо бих проласке на црвено ноћу у фазону ''ко још стоји на црвено у 4 ујутру''.

Поента целе приче - сматрам да би полиција требало да се бави и овим стварима иако можда то статистички није чест узрок саобраћајних несрећа. Сматрам, да ове ствари ЈЕСУ чести узроци лакших несрећа које се махом не пријављују тј учесници се ''договоре'' па ти подаци и не долазе до полиције. Такође, није циљ полиције само да смањи број несрећа већ и да уведе неку културу у саобраћају.

е сад се сетих и оних који ноћу иду са неисправним позицијама... све ово о чему причам сада има смисла и може се довести у ред само уз мало труда, а доказ да је то могуће је Република Српска која се у последњих годину-две дана по мом мишљењу значајно променила.

Пишите ;)

Apsolutno si u pravu ...
Nazalost mnogi nemaju "Refleks migavca" (jer su direktno iz zaprege seli u auto) . Gomila polusposobnih jurcadzija koji bi se pogubili kada bi ukljucivali migavce ...

Migavci su ti koji obavestavaju o namerama i itekako smanjuju rizik udesa .
Upravo je fora pri cik-cak jurcanju i milimetarskom provlacenju/slalomu, imati sposobnost i umece sve to najaviti migavcima .

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back