Kod "16 Ventila" - šoferska kafana!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
isto kao u Srbiji. Jedna prosecna plata za polaganje za B.
Secam se kad sam ja polagao tada je skocila cena za oko 30-40% i onda je bila frka da li da ja placam vise $ posto sam zapoceo po staroj ceni, a sada povecana cena!?! i kad sam polozio za C secam se da je oko 8 000dinara *bez polaganja* bili casovi za E.

Е људи веровали или не, али могуће је...

Ортак купио Пунта 2000год. 1,2 клима, city серво, подизачи, путни рачунар оно што кажу фул сем коже прешао 38 000км за 4500еур на БУБАЊ ПОТОКУ!

И сад... ја њему кажем исто што сте и ви помислили сада - померана километража кад оно међутим... прво ја одем да видим ауто кад он унутра нов новцијат! Значи волан и ручка мењача НОВИ! погледам мало ауто оно нема ни једне једине огреботинице. Ту помислих можда и није враћена километража, ал' опет... Бубањ поток је то... одемо данас на дијагностику у сервис и ћутимо... као то је његов ауто и ради дијагностику... и ови одмах скочили као померана километража држ' не дај... кад после дијагностике испаде да му је то реална километража :shock: кажу дизне малко запушене од стајања, каишеви испуцали од стајања, иначе фабрички су, гуме фабричке такође значи људи зинули... и кад смо им рекли да је купљен на Бубањ потоку мислили су да су у скривеној камери... ја још увек не могу да поверујем, ал' ето... и то се дешава... ја једино мислим да га је малко више платио, и жао ми је што тог истог Пунта чека иста судбина као и код претходног газде... рекли му као да дође на 40 000км да ради сервис и он се обрадовао томе јер то значи да скупља лову за 6-8 месеци каже толико му треба да пређе 2000км...

isto kao u Srbiji. Jedna prosecna plata za polaganje za B.
Secam se kad sam ja polagao tada je skocila cena za oko 30-40% i onda je bila frka da li da ja placam vise $ posto sam zapoceo po staroj ceni, a sada povecana cena!?! i kad sam polozio za C secam se da je oko 8 000dinara *bez polaganja* bili casovi za E.
Ja sam letos za B dao 10.000, za lekarski 400, i pao dvaput.

kako bre 400 lekarski?
seti se malo bolje..svuda je oko 20eura

moj otac je sredjivao mojoj rodjenoj sestri, sestrama od strica .....

i rekao da nikad nece da mi sredi, posto sam vozio vec i pre polaganja, godinama unazad.
i dodje vreme polaganja i nece da ide samnom na polaganje. Ok, mama i sestra me odvezu na polaganje, i rekli su:
u isto vreme si ucio za skolu, za auto skolu i igrao igrice...pasces...

nista, polozim ja tu. Imao sam 4 poena iznad minimuma. Posle par sati polozim i za C. Posle dva meseca dosta nas polagalo za E u tom danu.
Jedini sam polozio + bilo je snega. I sve je kostalo 27 000dinara. Sad za E ne znam koliko je, ali verujem da je bas bas skuplje.

mislis C ako vec imas B je 8 000dinara?

mhmh, meni je bilo 8 000dinara za E, a imao sam C. Secam se kad mi tata davao pare :)

a za D moram da budem vlasnik nekog auta 3 godine, ili jedan od roditelja 5 godina, ali moj otac kupio od komsinice kadetta pre 4-5 godina, ali na ovlascenje vozio. tz tz tz.

Poslednja izmena:
mislis C ako vec imas B je 8 000dinara?

mhmh, meni je bilo 8 000dinara za E, a imao sam C. Secam se kad mi tata davao pare :)

a za D moram da budem vlasnik nekog auta 3 godine, ili jedan od roditelja 5 godina, ali moj otac kupio od komsinice kadetta pre 4-5 godina, ali na ovlascenje vozio. tz tz tz.
Па да.... тако ми рече... 8000 за Ц ако имаш Б и 2000-3000 за Е ако имаш Ц... додуше то је било пре можда чак и 9 месеци, али контам да се није много променило пошто ми је сестра полагала недавно и сличне су цене као и кад сам ја полагао...
Slučajno mi neko iz porodice radi kao lekar, pa sam iskoristio pogodnost koja mi po zakonu pripada.

Е то је већ друго, немо' ме плашити :D

... кад после дијагностике испаде да му је то реална километража :shock: ...

Ovo su vas izlagali, na diagnostici ne moze da pokaze koja je prava km.

Jbte, ja davnih 90-ih,druga polovina, kad je 100 maraka bila para sam platio vozacki B+C nekih 650 maraka(tad je prosek plata bila 100-tinak maraka), kad sam polagao za E oteli mi jos 200 maraka, a danas klinci polazu za sitnu lovu....znaci nije sve ni tako crno....

Ovo su vas izlagali, na diagnostici ne moze da pokaze koja je prava km.

Jbte, ja davnih 90-ih,druga polovina, kad je 100 maraka bila para sam platio vozacki B+C nekih 650 maraka(tad je prosek plata bila 100-tinak maraka), kad sam polagao za E oteli mi jos 200 maraka, a danas klinci polazu za sitnu lovu....znaci nije sve ni tako crno....

Нису они само качили на комп него су га прегледали и овако што би се рекло физички и као има нека фора да се провали ако је табла демонтирана или тако нешто па су по томе видели... а и немају разлога да се онолико исчуђавају како је ауто прешао ништа :)

@Dovla
Ma to je ok, ali ono sto sam rekao stoji, ne moze na diag videti kolika je "prava" km.
Mene najvise nerviraju likovi koji gledaju km kad kupuju auto. U pocetku moje vozacke karijere sam imao Pasata B4, tada je to bio relativno mlad auto, doduse nije bio samo moj, porodicni, i presli smo sa njim oko 250000. Kad sam ga prodavao, moj tetak koji se bavio u to vreme kilometrazama kao veoma unosnim biznisom, ga vrati na nekih 80-ak hiljada. Auto benzinac, sve u super stanju, garaziran,nikad udaran, ja promenio volan, papucice, rucicu menjaca, rukohvate na vratima i jos nekih sitnica i ode makina ko alva! I to ga kupi lik koji me odlicno zna, zna kako smo ga pazili, ali nije znao koliko je presao.
Promenio sam dosta auta u zivotu, neka par meseci neka godinu, nikad duze i jos ni jednom nisam pogledao koliko ima na km satu kad bih kupovao neko.

@Dovla
Ma to je ok, ali ono sto sam rekao stoji, ne moze na diag videti kolika je "prava" km.
Mene najvise nerviraju likovi koji gledaju km kad kupuju auto. U pocetku moje vozacke karijere sam imao Pasata B4, tada je to bio relativno mlad auto, doduse nije bio samo moj, porodicni, i presli smo sa njim oko 250000. Kad sam ga prodavao, moj tetak koji se bavio u to vreme kilometrazama kao veoma unosnim biznisom, ga vrati na nekih 80-ak hiljada. Auto benzinac, sve u super stanju, garaziran,nikad udaran, ja promenio volan, papucice, rucicu menjaca, rukohvate na vratima i jos nekih sitnica i ode makina ko alva! I to ga kupi lik koji me odlicno zna, zna kako smo ga pazili, ali nije znao koliko je presao.
Promenio sam dosta auta u zivotu, neka par meseci neka godinu, nikad duze i jos ni jednom nisam pogledao koliko ima na km satu kad bih kupovao neko.

Cesto se desava da je auto u boljem stanju kad predje 250 000km koga vozi neki penzos, nego neki klinac neizivljeni da predje 100 000km, tako da kilometraza nije bitna puno. . .bitniji je vlasnik i izgled auta...

p.s. Mudro, promenio si delove na kolima koji odaju kilometrazu (:

malo napamet pricate.

Ako je automatik i zena vozi, sta ona moze poebat toliko na tim kolima? Iako je menual ona zna menjat brzine i pusta kvacilo na vreme, a ne na pola kvacila 20 metara. Nisu sve zene losi vozaci. Moja majka je vozila relaciju Srbija-Slovenija bez problema, a njena koleginica iz SLO vozi relaciju Slovenija-Holandija, pa dodje u Srbiju i nazad Slovenija.

Penzosi?! moj otac je penzioner i vozi super auto, ali on je bio instruktor voznje u SLO.
Pre bih kupio od neke gospodje auto nego od klinca nekog.

Radi se o tome da nema veze ko je (i sta po zanimanju ili polu) bio predhodni vlasnik ... !

Kad prodavac krene pricu da je prethodni vlasnik ( ili on sam) penzioner , zena , oficir , lekar ... i to bi trebalo da bude argument da je auto dobar ?
Znaci li to da je auto uredno , odgovorno , disciplinovano odrzavan i pran ?... Odmah prekidati svaku pricu i dalje od tog auta (prodavca) ... !

Pravila jednostavno ne postoje !!!

Uzdati se u svoje znanje (procenu) ili srecu i to je to kod polovnih ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back