Kod "16 Ventila" - šoferska kafana!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ја се данас возио у Тојоти Камри (Toyota Camry) која је '87год и која има серво, електрични шибер, подизаче СВИХ стакала, антену на извлачење (електронску), КЛИМУ, ТЕМПОМАТ, централну браву, дугме за закључавање и откључавање свих врата (ова фора што сад сви новији имају)...

... људи... '87год!!! Перверзно је много мајке ми :)

meni se taj scorpio svidja, mocan mi je zato sto je velik. a svidja mi se i ovaj noviji model, samo koji god vidim visi mu prednji branik i nekako mi sav deluje rastelovano i raskantano. a iznutra sve full koza unutra napucano. ima u novom sadu na keju stoji jedan lep crni doteran, svi ostali su oni krem taxi

Nešto sam gledao i po opremi stvarno mu tek ovaj najnoviji Mondeo parira i jedini je dosledni naslednik.
Još sam se i vozio u Scorpiu, seo pozadi, a od kolena do vozačevog sedišta ima 40cm. :lol:

da, izuzetno je prostran a tu se najvise vidi. ja bih ipak vise voleo da se nadjem za volanom, i to nekog besnog 2,7 ili tako nesto ne znam sta su stavljali sve.
da gi provozam :cool:

To za bezbednost Scorpia... Pogledaj onaj klip Volvo 940 vs Modus, nije sve u tezini...

Audi 100 C3 koji je cale kupio iznenada i bez najave (uvece otisao u kafanu Fiatom 127, ujutru se vratio stotkom) je imao opreme stravicno, a bio je 1984.

Razlika između Volva 940 i Modusa je skoro 15 godina, a ako uzmemo da je 940 restilizovana serija 700, onda je razlika više od 20 godina. U međuvremenu je bezbednost kod svih proizvođača mnogo napredovala. To znači da je trebalo da sudare 940 i recimo Reno 21 (ili šta se već pravilo 1991.) ili u današnje vreme Modusa i V70. Tako bi se dobio pravi odnos kada se sudare veliki i nešto manji automobil istih godina.

Naravno, veličina ne znači automatski bolje šanse u sudaru. Nikad neću zaboraviti tekst u novinama kada je fića očigledno pod zajebanim uglom zviznuo u 123 i vozač Mercedesa nije preživeo sudar, a ovome u fići ništa.

Moj tast je iz ko zna kojih razloga svojevremeno imao Scorpio kao drugi automobil u kući. Stvarno je imao dosta opreme iako nije bio u ghia verziji.

Za Audije je suvišno pričati, moj 200 je bio 1985. i nema šta nije bilo u njemu, ali to i ne čudi jer je u to vreme 200 bio top model.

al sam juce video jedan BMW 5 ona serija s kraja 90ih, crn lep sve,
i parkiran na parking koji onako ukoso ide pod uglom od 45 u odnosu na put.
prednjim desnim tockom je stigao do bankine od trotoara, i TAKO JE USTINUO GUMU :lol: da se njemu guma presavila preko ruba felne, koliko ju je upro u bankinu

malo humora:
Posle svakog leta piloti avio-prevoznika Quantas ostave belesku mehanicarima sa opisom problema, a pred sledeci let mehanicari ostave odgovor sta su uradili. Inace, Quantas je jedna svetska avio-kompanija kojoj nikad nije pao avion.

ZAHTEV: leva guma skoro treba da se zameni.

IZVESTAJ: leva guma skoro zamenjena.

ZAHTEV: nesto se otkacilo u kabini.

IZVESTAJ: nesto smo zakacili u kabini.

ZAHTEV: autopilot sam gubi visinu za po 200 stopa u minutu.

IZVESTAJ: nismo uspeli da ponovimo problem na zemlji.

ZAHTEV: tragovi curenja na levom stajnom trapu.

IZVESTAJ: tragovi obrisani.

ZAHTEV: zvuk iz DME instrumenta glasan da ne poverujes.

IZVESTAJ: zvuk iz DME podesen na nivo u koji mozes da poverujes.

ZAHTEV: IFF instrumen neoperativan.

IZVESTAJ: IFF instrument je uvek neoperativan kad je iskljucen.

ZAHTEV: sumnjamo na pukotinu u staklu vetrobrana.

IZVESTAJ: sumnjamo da ste u pravu.

ZAHTEV: nema motora broj 3.

IZVESTAJ: vizuelnim pregledom letelice pronadjen motor na levom krilu.

ZAHTEV: avion smesno reaguje na komande.

IZVESTAJ: avion upozoren da se uozbilji.

ZAHTEV: cudan zvuk iz instrumen table, kao da neki patuljak udara cekicem.

IZVESTAJ: patuljku oduzet cekic.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back