Kod "16 Ventila" - šoferska kafana!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne razumem ovo, pa i moj cale moze da proda Golfa, doda 500e i kupi godinu dana stariji BMW 735, i da kad dodje vreme za servis (koji na BMW-u moras da radis na vreme i za koji moras da upotrebis kvalitetne delove) sedne i place. Vec sam rekao, ne vozim ja Golfa zato sto smatram da je to najbolji auto na svetu, vec zato sto ne mogu da priustim nista drugo.

Da, ali ako covek ima 5000 € na raspolaganju, onda stvarno ne razumem zasto da uzima Mercedes 124 iz '89 godine??? Moze da uzme Volvo 740 iz te godine za 2000 € manje, i ostaje mu 2000 €, od kojih moze za 1000 € da kupi perfektnog stranca i da mu ostane 1000 € za majstore, i sigurno ce u zbiru imati dugotrajniji, a jeftiniji auto od Mercedesa!

A ako hoce nesto novije moze da bira Volvo od '95 - do '97 godine, uz oprez da ce odrzavanje biti ckuplje nego kod mecke 124, ali je zato 850 avion u poredjenju sa W124, a kao sto si ti vec jednom rekao "svaki luksuz se placa"!

Evo jedne male anegdote
Stali smo na Laguna Petrol u Brckom da sipamo naftu, i gleda nas onaj pumper pa krece sa komentarima;
"Majstore, samo Volvo kod vas u firmi?"
"Da, sto?"
"Strava su to masine, covece... Kad sam bio mali komsija moj drzao otpad, i bio tamo neki Volvo napola presecen, stari neki. Secam se da je ispravljao eksere na njemu":rotf:
Umro sam od smeha...

Uuuu.. sad ih ima trojica :lol:

Aj sad lepo izadjite ispred kuce na 10 minuta i prebrojte koliko ce W124, a koliko Volvoa 740/850 proci. "Sta je ovo u pm, citav svet podebilio samo smo nas trojica ostali normalni?!? Zasto niko ne vozi olicenje bezbednosti?!" :lol:

Stereotipi burazeru,. stereotipi, nista drugo!!!

Pa srbija je puna seljaka (samo 1 200 000 njih nemaju osnovnu skolu)!!!

Sta seljak zna sta je Volvo, on je cuo samo za Mercedes!!!

Aj sad lepo izadjite ispred kuce na 10 minuta i prebrojte koliko ce W124, a koliko Volvoa 740/850 proci. "Sta je ovo u pm, citav svet podebilio samo smo nas trojica ostali normalni?!? Zasto niko ne vozi olicenje bezbednosti?!" :lol:

zato sto ne cene sebe.
prestiz im je bitniji od bezbednosti...

@Alaman:

Da, ali ako covek ima 5000 € na raspolaganju, onda stvarno ne razumem zasto da uzima Mercedes 124 iz '89 godine??? Moze da uzme Volvo 740 iz te godine za 2000 € manje, i ostaje mu 2000 €, od kojih moze za 1000 € da kupi perfektnog stranca i da mu ostane 1000 € za majstore, i sigurno ce u zbiru imati dugotrajniji, a jeftiniji auto od Mercedesa!

zato sto ljudi nisu na to navikli i ne znaju za tu soluciju.

Ma sve je to u redu, ako uporedimo Mercedes i Volvo istog godista!!!

Ti uporedjujes Mercedes iz '89 i Volvo iz '97 godine, pa i Mercedes iz '97 godine je papreno skup za odrzavanje, a pritom je pri kupovini skoro duplo skuplji!!!

Ne razumem sta pokusavas ovim tekstom da kazes???

Ja zelim auto minimum 12 godina star, i da ima Klimu, ABS, Airbag-ove, El. retrovizore, podizace, Tempomat... STA DA KUPIM????

Za odrzavanje me ZABOLE, jer ja auto vozim, a ne odrzavam, i po tebi treba da zrtvujem komfor u voznji zbog odrzavanja!?!?!?

Isto tako neko moze da mi ukrade auto, ili da se slupam (Ne daj Boze), pa sam onda u svakom slucaju bacio pare!!!

p.s. Volvo je mnogo manje rizican za kradju od Mercedesa!!!

renault safrane 2,5 V6

Е људи... каките и једни и други сад помало... добро... неки више неки мање, али нећу да вам кажем који су који :P

Дакле, причате о екстремумима... с једне стране Мерцедес који ваистину има квалитет, али има и цену, а и име... с друге стране Волво који јесте квалитетан, али није распрострањен па због тога није на цени, а и одравање му није + тако да је то ''ко не плати на мосту платиће на ћуприји'' систем...

Са 7000еур човек може да има две опције.

1. да су му то све паре и ако је то случај онда он не би смео да купи ауто скупљи од 5000, 500 да плати одмах оно што иде редовно - уље, филтери, гуме, превод итд, а остатак ђунте да стоји за ''не дај Боже'' ако се нешто поквари и сл.

2. да он може после купљеног аута од 7000 одмах да плати сервис и после тога да може да га одржава. Тада купује ауто од 7000.

Долазимо до избора аутомобила. Уколико је заљубљеник у неку марку/модел он неће имати проблема... иде по огласима и тражи конкретан модел и једини проблем може да му буде да пронађе одговарајући, а с обзиром да се ради о 7000 мислим да то не би требало да буде проблем ако не тражи неку Тојоту прављену за америчко тржиште и сл.

Као што сам већ напоменуо... за ту кинту (и за 5000 и за 7000) може да се купи ауто до 7-8 година старости, да има солидну опрему, неизбежну климу, серво итд... такође добиће и квалитетан мотор јер дефинитивно данас ретко који мотор (нарочито дизел) може да не ваља, а зна се који су до сада и више него проверени - ХДИ, ТДИ, ЦДИ, ДТИ и ДЦИ, ЈТД итд.

Дакле, ако неко може да ми појасни поенту комплетне расправе на тему куповине аутомобила до 7000еур био бих му захвалан да ми објасни.

Уколико је заљубљеник у неку марку/модел он неће имати проблема... иде по огласима и тражи конкретан модел и једини проблем може да му буде да пронађе одговарајући
Naravno, mada meni trenutno nije jasno (gledam za sebe) zašto Focus i Mondeo istog godišta 2002. koštaju isto? Razumem ja ogromnu popularnost Focusa, ali on ne može ni po veličini, ni po opremi ili mehanici da se meri sa Mondeom.

Evo ja izasao na prozor, pa posle toga obisao oko zgrade.
Izbrojao sam 6 Volvo-a i citava 2 mercedesa.

Sta sad?

Naravno, mada meni trenutno nije jasno (gledam za sebe) zašto Focus i Mondeo istog godišta 2002. koštaju isto? Razumem ja ogromnu popularnost Focusa, ali on ne može ni po veličini, ni po opremi ili mehanici da se meri sa Mondeom.

Закон понуде и потражње... Фокус се тражи Мондео не, Фокус је популаран, Мондео не и ето... :)

Иначе морам да вам испричам бисер од пре неки дан... долази неки мамин колега сав сретан како је купио ауто и као купио је Браву исту као моја само што као има фул опрему... е сад... то је све кул и ок док ја нисам погледао мало саобраћајну, мало рачун и укапирам... лик је купио Браву која се разликује од моје по следећем: има металик боју, и има некакав 1,2 мотор (за који ја уопште нисам знао да се ставља у Браву) и то је све од разлика... све остало је исто... клима, подизачи, подесив волан, лифт седиште, годиште, километража блаблабла, али зато цена... 5500еур :shock: ја у први мах помислих да је то цена са све каматом на кредит који је подигао, кад оно то је цена по рачуну, а камата и остали трошкови иду на 5500еур као основицу :shock:

Ја ту нисам хтео ништа да кажем, али свима је било јасно колико се зајебао... реално купио је ауто годину дана после мене, купио је бензинца и то некакав 1,2 Бога питај како то иде и платио га више него што вреди мој дизел сада у Србији... или ја превише хвалим свога коња или је он неопевана будала... :)

Закон понуде и потражње... Фокус се тражи Мондео не, Фокус је популаран, Мондео не и ето... :)

Иначе морам да вам испричам бисер од пре неки дан... долази неки мамин колега сав сретан како је купио ауто и као купио је Браву исту као моја само што као има фул опрему... е сад... то је све кул и ок док ја нисам погледао мало саобраћајну, мало рачун и укапирам... лик је купио Браву која се разликује од моје по следећем: има металик боју, и има некакав 1,2 мотор (за који ја уопште нисам знао да се ставља у Браву) и то је све од разлика... све остало је исто... клима, подизачи, подесив волан, лифт седиште, годиште, километража блаблабла, али зато цена... 5500еур :shock: ја у први мах помислих да је то цена са све каматом на кредит који је подигао, кад оно то је цена по рачуну, а камата и остали трошкови иду на 5500еур као основицу :shock:

Ја ту нисам хтео ништа да кажем, али свима је било јасно колико се зајебао... реално купио је ауто годину дана после мене, купио је бензинца и то некакав 1,2 Бога питај како то иде и платио га више него што вреди мој дизел сада у Србији... или ја превише хвалим свога коња или је он неопевана будала... :)

taj motor je ko od tomosa. Moj drug kupio motor 1.2 fiat bravo 12v i vozio ga na tri cilindra par meseci :D posle puko 500-600e za popravku.
98godiste je i platio ga 4 000eura. Pre dve godine. No, taj motor je poznat kao puno slab.

Znam da 1.8litra motor hvale.

А да он није имао кога да пита не би то било толико страшно, него мене виђа скоро сваки други дан и зна да возим Браву и зна да се бавим помало тим стварима и он се залети тако безвезе... а иначе то су га одрали вамо код овог Супербирда у Шапцу :D

a benzinci 1,2 80ks
:eek: Pa nije ni čudno da su loši, tolika konjaža na tako malu kubikažu... To sednu dvojica i patos - neće da krene uzbrdo. :lol:

ž а иначе то су га одрали вамо код овог Супербирда у Шапцу :D
Ništa čudno, taj Šabac je muvatorski grad što se kola tiče. Bila već rasprava na tu temu. :cool:

propustio sam "zanimljivu" polemiku...:lol:
Kako ste se napalili čoveče...:lol:

Volvo vs. Mercedes...
Svaka čast Mercedesu, ali pošto sam nekakav lik koji voli da odudara (dal sam iskompleksiran, šta li, psihijatar nek mi sudi) nekako mi je Mercedes totalno gastarbajtersko/romski automobil... I još od 70ih godina i prvih "minika" Mercedes mi se ogadio... Uostalom, što neki malopre reče, puni smo predrasuda... Znači Golf dvojka i Mercedes 124ka... E do qr.ca... znači ništa drugo ne valja...iebiga sad...

Dakle, glasam za Volvo...

Ostalo ste sve već rekli, da ne smaram...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back