Kod "16 Ventila" - šoferska kafana!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znaš kako...za 124q ne bi dao ni 5000 pa taman nikad da ne sednem u auto... Za te pare imaš mnogo novije... Jes da neće da bude Mercedes, ali iebiga...nema i jare i pare...
A tek 7000...

Ne kažem ja, možda on i vredi toliko...nemam pojma kol'ko vredi...ali brate...odnos cena - godište...

Pa ko ono sa Golfom II - ista priča...precenjen auto...

Дајте људи, ви се шалите зар не? Кад се каже 7000еур ја никако не помислим на ауто старији од 2002. годишта!!! За те паре може да се нађе ауто до 6 година старости, са свом опремом и да је довољно велики и да је довољно мали и да је у супер стању и да је дизел и да је бензин и да има плин, ма једноставно можеш наћи шта год хоћеш за те паре... 'ајде да спустимо старост и до 10 година ако се ради о неком луксузнијем аутомобилу, али то је плафон... апсолутно ми није јасно да неко са тим парама хоће да купи нешто старије од неколико година... прво што ми тренутно пада на памет је 307ица 2.0ХДИ, Стило 1,9ЈТД, Голф 4, Астра, мислим да чак и Гранде Пунто може да се улови за ту кинту итд итд... и све су то аутомобили средње класе и погодни су за први ауто, ако већ дечко хоће већи и поуздани су са неколико година старости и и даље ми није јасна дискусија о Мерцедесу :shock:

Da li neko ima ovu sliku u malko većoj rezoluciji?
172456102548075d1a41ce7.jpg

Чекајте... ради се о 7000 евра и ви причате о Мерцу из '90их година??? :shock:

'Ајде ми прво потврдите па да онда дам свој коментар...
Da,da...dobro si cuo. I 300-400.000km iza sebe.
Al bez brige mecka to ne oseti...kao za Vankelov motor, tako se i za mecku realna kilometraza dobije kad se originalna podeli sa dva:rotf:

Napravi anketu: Mercedes benz W124 (1989) VS Volvo 850 (1997), a da oba kostaju po 5000 €, pa ces videti sta ce ti ljudi reci!!!

Ne razumem zasto kupovati auto star skoro 20 godina za te pare????

Ako je razlog jeftino odrzavanje, onda mogu da kupim Volvo 240 to godiste, za 2500 € (duplo manje para od mecke) i odrzavanje ce biti 20% skuplje nego kod mercedesa, ali je zato startna cena DUPLO manja nego za mecku!!!

A mercedes E klase iz '97 godine je skoro duplo skuplji od Volvo-a 850 iz te godine, a odrzavanje je jeftinije mozda za 5 - 10% od Volvo-a.

Daj mi samo jedan dobar razlog zasto da kupim Mercedesa???

p.s. Onaj ko kupi Volvo 850 je svestan sta ga ceka, ali je takodje i svestan da za te pare ne moze da kupi nijedan Mercedes sa priblizno istom opremom i karakteristikama!!!

Alo Volvasi...

Eskulirajte malo ;)

Neko drugi ce biti dovoljno blesav da kupi Volvo 850 i misli da je odlicno prosao i dobio limuzinu za male pare. Ali znate kako kazu, ko ne plati na mostu, platice na cupriji. ;)

pricas napamet, odnosno, dovoljno si me isprovocirao da ti kazem: nemoj seres.

sta ti znas o volvu VS benzu? jel si imao iskustva? jel si ih "otvarao"? istina je da su npr w124 VS volvo 740 konkurenti...........oba prodju preko 500 000km bez generalke, ali to je stvar ukusa, i postovanja prema sebi, odnosno bezbednosti za sebe i porodicu.

zelim reci, ako ces birati izmedju mecke 200D od 5 000eura, i volvo 740 daleko jeftiniji i izdrzljiviji onda dva puta razmisli u kojem autu si bezbedniji...........ili ti je bitniji ebeni prestiz.....

baki, vozim mechku, nosim naocare za sunce sa buvljaka od 300dinara i sisam se na opasno.................. .!.

Napravi anketu: Mercedes benz W124 (1989) VS Volvo 850 (1997), a da oba kostaju po 5000 €, pa ces videti sta ce ti ljudi reci!!!

Ne razumem zasto kupovati auto star skoro 20 godina za te pare????

Ako je razlog jeftino odrzavanje, onda mogu da kupim Volvo 240 to godiste, za 2500 € (duplo manje para od mecke) i odrzavanje ce biti 20% skuplje nego kod mercedesa, ali je zato startna cena DUPLO manja nego za mecku!!!

A mercedes E klase iz '97 godine je skoro duplo skuplji od Volvo-a 850 iz te godine, a odrzavanje je jeftinije mozda za 5 - 10% od Volvo-a.

Daj mi samo jedan dobar razlog zasto da kupim Mercedesa???

p.s. Onaj ko kupi Volvo 850 je svestan sta ga ceka, ali je takodje i svestan da za te pare ne moze da kupi nijedan Mercedes sa priblizno istom opremom i karakteristikama!!!

sta ga ceka? generalna posle 500 000km? retkost njih doceka to...

Nista na svetu ne moze biti "eto tako", za sve mora postojati neki razlog. Ja nijednog trenutka ne sporim da je Volvo 850 bolji auto od W124, ali mora da postoji neki razlog. Odrzavanje je jedino sto moze da mi padne na pamet, jer na tom Volvou kad nesto rikne usi otpadaju. Luksuzan auto, nije bez razloga toliko jeftin. Recimo, W126 neretko kosta manje od W124, a jednako je kvalitetna i pritom ima daleko vise opreme. Ali, auspuh za nju je ~1000e, komutator 86000 din itd. ;)

## Moj kum je kupio Lanciu Kappu karavan 2.0 sa fabrickim plinom za 6000 evra na 5 godina (100e mesecno). Auto je bio ladja, ma vrh. Oterao je na servis, da se izmenjaju kaisevi i sta ti ja znam i pukao 700e.

Nista na svetu ne moze biti "eto tako", za sve mora postojati neki razlog. Ja nijednog trenutka ne sporim da je Volvo 850 bolji auto od W124, ali mora da postoji neki razlog. Odrzavanje je jedino sto moze da mi padne na pamet, jer na tom Volvou kad nesto rikne usi otpadaju. Luksuzan auto, nije bez razloga toliko jeftin. Recimo, W126 neretko kosta manje od W124, a jednako je kvalitetna i pritom ima daleko vise opreme. Ali, auspuh za nju je ~1000e, komutator 86000 din itd. ;)

## Moj kum je kupio Lanciu Kappu karavan 2.0 sa fabrickim plinom za 6000 evra na 5 godina (100e mesecno). Auto je bio ladja, ma vrh. Oterao je na servis, da se izmenjaju kaisevi i sta ti ja znam i pukao 700e.

Ma sve je to u redu, ako uporedimo Mercedes i Volvo istog godista!!!

Ti uporedjujes Mercedes iz '89 i Volvo iz '97 godine, pa i Mercedes iz '97 godine je papreno skup za odrzavanje, a pritom je pri kupovini skoro duplo skuplji!!!

Ne razumem sta pokusavas ovim tekstom da kazes???

Ja zelim auto minimum 12 godina star, i da ima Klimu, ABS, Airbag-ove, El. retrovizore, podizace, Tempomat... STA DA KUPIM????

Za odrzavanje me ZABOLE, jer ja auto vozim, a ne odrzavam, i po tebi treba da zrtvujem komfor u voznji zbog odrzavanja!?!?!?

Isto tako neko moze da mi ukrade auto, ili da se slupam (Ne daj Boze), pa sam onda u svakom slucaju bacio pare!!!

p.s. Volvo je mnogo manje rizican za kradju od Mercedesa!!!

pricas napamet, odnosno, dovoljno si me isprovocirao da ti kazem: nemoj seres.

sta ti znas o volvu VS benzu? jel si imao iskustva? jel si ih "otvarao"? istina je da su npr w124 VS volvo 740 konkurenti...........oba prodju preko 500 000km bez generalke, ali to je stvar ukusa, i postovanja prema sebi, odnosno bezbednosti za sebe i porodicu.

zelim reci, ako ces birati izmedju mecke 200D od 5 000eura, i volvo 740 daleko jeftiniji i izdrzljiviji onda dva puta razmisli u kojem autu si bezbedniji...........ili ti je bitniji ebeni prestiz.....

baki, vozim mechku, nosim naocare za sunce sa buvljaka od 300dinara i sisam se na opasno.................. .!.

O kojoj bezbednosti ti pricas? To moze da prodje negde gde je standard normalan, pa svi vozimo automobile iz 2006, ali ne i kod nas. Vozim se u kanti staroj 20 godina ne zato sto sam dziber i seljacina vec zato sto (jos uvek) nemam za bolje!

Volvo 740 je KORITO trulo raspalo, isto kao i W124, Golf II i Opel Kadett E i ne znam dokle ces se vise zamlacivati time da si u njemu bezbedniji nego u recimo Mercedesu. Iste su mase, isti su im motori, istih su dimenzija, ali je Volvo sigurniji zato sto je Volvo. Da, shvatam sta hoces da kazes :roll:

O kojoj bezbednosti ti pricas? To moze da prodje negde gde je standard normalan, pa svi vozimo automobile iz 2006, ali ne i kod nas. Vozim se u kanti staroj 20 godina ne zato sto sam dziber i seljacina vec zato sto (jos uvek) nemam za bolje!

Volvo 740 je KORITO trulo raspalo, isto kao i W124, Golf II i Opel Kadett E i ne znam dokle ces se vise zamlacivati time da si u njemu bezbedniji nego u recimo Mercedesu. Iste su mase, isti su im motori, istih su dimenzija, ali je Volvo sigurniji zato sto je Volvo. Da, shvatam sta hoces da kazes :roll:

truo volvo? ma daj, nemoj seres. Mog brata zakucala fica i fica se raspala i mesecima nije popravljao to i ni trunke rdje nije bilo...

a w124 vs volvo 740 bezbednost?! ma daj, lepo kazes:

ali je Volvo sigurniji zato sto je Volvo., upravo to....a ne samo ime VOLVO, nego i dokazi...

Za odrzavanje me ZABOLE, jer ja auto vozim, a ne odrzavam, i po tebi treba da zrtvujem komfor u voznji zbog odrzavanja!?!?!?

Ne razumem ovo, pa i moj cale moze da proda Golfa, doda 500e i kupi godinu dana stariji BMW 735, i da kad dodje vreme za servis (koji na BMW-u moras da radis na vreme i za koji moras da upotrebis kvalitetne delove) sedne i place. Vec sam rekao, ne vozim ja Golfa zato sto smatram da je to najbolji auto na svetu, vec zato sto ne mogu da priustim nista drugo.

Izvini, a sta si radio do sad??

Pojma ti nemas od kakvog kvaliteta celika se pravi Volvo a od kakvog Mercedes, prijatelju moj. Dodji da te odvedem do mog kolege, ima Volvo 244GL iz 83 godine, auto bre izgleda bolje nego ja :lol: (isto smo godiste)
Zdrav svuda, rdja ima strah od njega.

Ne razumem ovo, pa i moj cale moze da proda Golfa, doda 500e i kupi godinu dana stariji BMW 735, i da kad dodje vreme za servis (koji na BMW-u moras da radis na vreme i za koji moras da upotrebis kvalitetne delove) sedne i place. Vec sam rekao, ne vozim ja Golfa zato sto smatram da je to najbolji auto na svetu, vec zato sto ne mogu da priustim nista drugo.

Ovde se jasno vidi da je usled nedostatka argumenata, zapravo nikad ih nije ni bilo, krenulo staro dobro IZVLACENJE.
Alal vera majstore.

da, ali prica je pocela da se daju velike pare za mator auto...

Za odrzavanje me ZABOLE, jer ja auto vozim, a ne odrzavam, i po tebi treba da zrtvujem komfor u voznji zbog odrzavanja!?!?!? lepo receno + bezbednost.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back