Kockari vs osobe s kompulsivnim seksualnim ponašanjem

Banovic Strahinja

Ističe se
Poruka
2.662
Kockari i osobe s kompulsivnim seksualnim ponašanjem — vođeni su gotovo neobuzdanom strašću. Kod oba profila, dopamin ih motiviše da slede svoje impulse i traže ispunjenje svojih strasti. Ipak, te strasti se manifestuju na potpuno različite načine, a posledice koje ostavljaju — kako po njih same, tako i po njihove partnere — su različite.

Pitanje je: posmatrano iz različitih uglova — psihološkog, moralnog, religijskog, tradicionalnog, kao i iz perspektive međuljudskih i partnerskih odnosa —
da li postoji neka ključna razlika koja jednu od ovih kategorija čini društveno ili na individualnom nivou prihvatljivijom od druge?

Koja od ove dve kategorije vama deluje prihvatljivije?

Zamislite da sretnete partnera koji je u svakom drugom pogledu savršen, ali ima jednu manu:
A) sklonost ka kockanju
B) opsesivno seksualno ponašanje
Koja od tih mana bi vam više smetala, a koja bi vam bila lakše prihvatljiva?

Ako ste u vezi koja vas ispunjava, šta bi vam teže palo da otkrijete:
– da se vaš partner kocka
– da je kompulsivni ljubavnik/ljubavnica?

I za kraj:
Ko vam je impresivniji lik — Doc Holliday ili Casanova?

Mišljenja i iskustva?

Poslednja izmena:
Kocka i kompulsivno seksualno ponašanje, seksualna zavisnost spadaju u bolesti zavisnost.

Lično su mi odbojna oba ponašanja. Mislim da su i društveno neprihvatljiva.

Ako ste u vezi koja vas ispunjava, šta bi vam teže palo da otkrijete:
– da se vaš partner kocka
– da je kompulsivni ljubavnik/ljubavnica?

Bilo bi mi teško i kada je kocka u pitanju i kada je u pitanju seksualna zavisnost ( posebno ako me partner vara ).

Ne mogu da odlučim ko je impresivniji, Dok Holidej ili Kazanova.

Možda Kazanova.

Kocka sa seksom slabo ima veze
Pravi kockari ne vide ništa osim kocke
Nema, ali neki osnovni mehanizmi iza ovih zavisnosti su iste, i jedni i drugi su prozeti strascu- no ispoljavanje i posledice su razlicite.
Skoro mu namestim poznanicu malo da se opusti on zaglavi u kazinu.cirkus
Da strast i zelja za kockom mu je jaca od drugih strasti, koja zaviisnost je teza za leciti: narkonanija, kockanje i kompulsivno seksualno ponasanje, nisam siguran- verovatno zavisnost od sexa- no cini mi se da ova mozda u proseku ostavlja teze posledice po partnera.
Bilo bi mi teško i kada je kocka u pitanju i kada je u pitanju seksualna zavisnost ( posebno ako me partner vara ).
Zasigurno, no verovatno efekat i posledice ne bi bile iste.

Da strast i zelja za kockom mu je jaca od drugih strasti, koja zaviisnost je teza za leciti: narkonanija, kockanje i kompulsivno seksualno ponasanje, nisam siguran- verovatno zavisnost od sexa- no cini mi se da ova mozda u proseku ostavlja teze posledice po partnera.

Zavisnost od kocke je najteža za lečenje,na drugom mestu je narkomanija a na treće mesto bih stavio kompulsivno ponašanje ali ne samo seksualno ima tu jos.
Eto imam i poznanice koje uzimaju pare na kamatu da bi kupovale zenske krpice.
Ne mogu da opišem koliko mi to nejasno.
Razumem za hranu,račune,zdravlje etc ali da bi kupio takve budalastine je stvarno bolest. ima i takvih.

Zavisnost od kocke je najteža za lečenje
Istina, no na kockare mozemo gledati vise kao na tragicare, s druge strane jezivi je kad u novinama procitam vesti tipa:
Ubio prvo zenu, pa sebe.
Uvek mi preljuba prva padne na pamet, kockari mogu biti krajnje devastirajuci, no rekao bih da teze trpe partneri zavisnika od sexa, zalazi u duboko licni nivo i posledice mogu biti tragicnije, verovatno i jesu.

Istina, no na kockare mozemo gledati vise kao na tragicare, s druge strane jezivi je kad u novinama procitam vesti tipa:
Ubio prvo zenu, pa sebe.
Uvek mi preljuba prva padne na pamet, kockari mogu biti krajnje devastirajuci, no rekao bih da teze trpe partneri zavisnika od sexa, zalazi u duboko licni nivo i posledice mogu biti tragicnije, verovatno i jesu.
Ne znam za žene ali licno mislim da ima vise muškaraca zavisnih od sexa.
Skoro pitam prijatelja stalno privodi mlade klinke(imaju vise od 21)
Sta ako tebe žena prevari
A ne to je nemoguće ona je (njegova žena)svetica etc.ljudi su čudo...

Back