Kocka

Po tvojoj priči, ispadaš gora, od njega. Previše popustljivosti, kasnije se, itekako, obije o glavu. Izvini što ću biti grub i direktan, ali, ovde je jedino rešenje, razlaz. Ti svojim, on svojim putem. Bez obzira na sve drugo. U protivnom, biće ti samo gora situacija. Zapamti, šta sam ti rekao. Pomenućeš moje reči.

Ne znam sta da ti kazem, ogrezao u kockintime si sve rekla.
Ja sam imao oeriod kad sam igrao rulet, znao sam kako otprilike baca kad hoce da da, magnet je to, znao sam da igram kontru od onih sto ko tvoj gube mnogo, znao sam i ovo i ono. 2 druga i ja smo uzimali za vece platu doktora. Ziveo sam od ruleta ko klinac jedan period, sta god potrosis odes na rulet da vratis, kupis patike, satna rulet, kad sam video da pocinjem da gubim i da su mi zinuli apetiti prestao sam. Dakle tvoj dragi nije karakter i da li je vredno biti sa takvom osobom?
Lepo je sto ti brines al to je ko alkoholicar popravice se, tuce me al nije los i slicno mani labilnu osobu, to trba uzir deci da bude

Upravo tako,pokušavam naći drugo rješenje. Ionako živimo u mojoj kući pa bi mi noga u dupe i bilo najlakše rješenje. Pokušavam spasti čovjeka od propasti. Vrijedi pokušati, najlakše je stisnuti zube,spakovati mu kofer, ali prvo bih probala težim putem.
zavisnost od kocke je u rangu zavisnosti od narkotika
sama ne možeš da mu pomogneš
ukoliko probaš na takav način, samo će kao davljenik da te povuče na dno sa sobom
jedini način lečenja, ne i izlečenja - jer zavisnost ostaje do kraja života, je da krenete na porodično lečenje
i da bute oboje spremni da čitavog života živite u stanju borbe i odupiranja izazovu kocke

Da, majka je ostala sa ocem do njegove smrti. Čak su mi on i njegova majka pričali o golgoti kroz koju su prolazili dok je stari kockao. Bilo je dana kad nisu imali šta da jedu. Osuđivao je očeve postupke,a sad ide njegovim stopama.
kod kockara mozak luči hormone koji im daje osećaj zadovoljstva ne kad dobijaju, nego kad gube
i tu je srž problema
kockar će da kocka sve dok ne izgubi
njega dobitak ne radi
organski uzrok leži u oštećenju dnk, gde im je okidač za zavisnost od kocke
duševno leži u traumama proživljenim u detinjstvu
ako misliš da ti je misija da svoj život treba da posvetiš ispravljanju štete koju je nanela njegova porodica, želim ti puno sreće

Pozdrav svima. Kao što naslov kaže u pitanju je kocka. Živim sa kockarom. U početku nisam znala koliko je ogrezao u tome, mislila sam da samo ponekad ode na tombolu. Prije tri godine shvatila sam da to nije bezazleno. Da je samo tombola bilo bi i podnošljivo. Navadio se na online kazino. Ulozi nisu mali. Pratim mu nalog i znam šta radi. Ponekad dobije,ali to je mizerno u odnosu na uloge. Pokušavala sam ga pričom od toga otrgnuti. Naše rasprave nerijetko završe svađom. Blokiram mu nalog,promijenim šifru,a on me obrlati i opet po starom. Opet sam prije par dana blokirala nalog. Nije mi ništa rekao,ali tražio je od rođaka pristup na rođakov nalog i sad sam vidjela da sam izgubila bitku protiv kocke. Znam da ništa ne mogu uraditi. Samo bih voljela da malo proćaskam sa vama o ovome. Nemam sa kim ovde jer me je sramota pričati o tome.
Moj savjet ti je da se pokupiš i odeš.
U braku niste, djecu pretpostavljam nemate, zato diži sidro, zbog toga što je još jučer bilo kasno da ga podigneš.

Pozdrav svima. Kao što naslov kaže u pitanju je kocka. Živim sa kockarom. U početku nisam znala koliko je ogrezao u tome, mislila sam da samo ponekad ode na tombolu. Prije tri godine shvatila sam da to nije bezazleno. Da je samo tombola bilo bi i podnošljivo. Navadio se na online kazino. Ulozi nisu mali. Pratim mu nalog i znam šta radi. Ponekad dobije,ali to je mizerno u odnosu na uloge. Pokušavala sam ga pričom od toga otrgnuti. Naše rasprave nerijetko završe svađom. Blokiram mu nalog,promijenim šifru,a on me obrlati i opet po starom. Opet sam prije par dana blokirala nalog. Nije mi ništa rekao,ali tražio je od rođaka pristup na rođakov nalog i sad sam vidjela da sam izgubila bitku protiv kocke. Znam da ništa ne mogu uraditi. Samo bih voljela da malo proćaskam sa vama o ovome. Nemam sa kim ovde jer me je sramota pričati o tome.
Pridruži mu se :aha:

Moje komšije, sin i otac, prvi od 25, drugi od 55 su uspeli da iskockaju imovinu vrednosti oko 60 000 evra pre desetak godina. Sada to vredi više od 100 000e. Sve su im uzeli zelenaši, otac je u međuvremenu umro, a sin ostao i bez kuće.
Ja bih probala da ga nagovorim da ide na lečenje.
Ja poznajem starijeg čoveka čiji sin je prokockao puno više, otac morao da proda kuću na 2 sprata i stan u Novom Sadu da skine zelenaše s vrata, majka mu se razbolela i umrla od raka verovatno zbog stresa, otac sad živi u nekoj maloj straćari. Tužna priča.

kockao sam i ja..msm ko nije jbg..
zadovoljstvo kada dobiješ premiju je odličan osećaj a kada izgubiš kažeš sebi: zamalo sam dobio.. dobiću sledeći put..
nisam igrao te rulete i aparate nego kladionicu.. mislio sam da se toliko dobro razumem u sport da mogu da budem u plusu
ono iščekivanje, praćenje tiketa, zaokruživanje.. jbg poseban trip.. luči se taj endorgfin jbm li ga i navučen si..
trajalo je to
i onda došlo neko leto jbm li ga pre desetak godina.. siromašna ponuda u kladionicama..ja zapalim za more..tamo nije bilo kladionica u tom mestu.. vratim se.. uzmem listu, vidim neke Fince, Šveđane.. msm se ko ga jbe.. ne odigram ništa.. ni tog dana, ni sledećeg.. i nikad više ne uđem u kladionicu.. znači desilo se nekako spontano, samo od sebe.. i sad vidim neke utakmice i kvote i kažem sebi : au jbm ti ovo sigurno prolazi, laka parica bi se mogla uzeti al ne odem da uplatim.. i nikada neću..a pogodim i nije mi krivo što nisam uplatio.. .. prođem nekad pored kladionice kad šetam sa ženom i sinom i vidim one sjbane likove unutra i mislim se koja sam ja budala bio..
dakle: mora on sam da prelomi.. nikakav razgovor sa tobom,, zabrane, blokade naloga i računa, nikakvi psiholozi itd neće pomoći..
želim ti da se to desi što pre
🤣

Sve si dobro napisao, jedino onaj boldani dio...
OK, kockao si, ali mislim da osoba o kojoj je tema ima puno, puno gori problem nego što si ga imao ti.
Ne vjerujem da ti se ikada dogodilo da si prokockao plaću i sl.

Ja poznajem starijeg čoveka čiji sin je prokockao puno više, otac morao da proda kuću na 2 sprata i stan u Novom Sadu da skine zelenaše s vrata, majka mu se razbolela i umrla od raka verovatno zbog stresa, otac sad živi u nekoj maloj straćari. Tužna priča.
U odnosu na narkotike kocka je pogubnija za okruženje ovisnika.

Otkud sam znala da je labilan? Ne bi ni mene privuklo da sam znala šta radi. Kockari dobro kriju svoj porok pred ljudima koji to ne opravdavaju,a ja nisam nikada. Mislila sam da je sve pod kontrolom. Odgovoran je na poslu i cijenjen. Tu lošu stranu nisam vidjela na vrijeme. Mislila sam naiće neko sa sličnim problemom,a svi uglavnom pametujete. Ipak, osjećam se bolje jer ste vi neki izdvojili vrijeme za mene. Hvala svima.
Ne podcenjuj značaj foruma, svaki post može biti zlata vredan dragulj u vidu saveta :deda:

Ako ćeš da ostaješ s njim nemaš šta da izgubiš ako mu se pridružiš kobojagi ovo ono ;) pa onda čekaš da se osvesti i da mu se zgadi jer mu je žao da tb upropasti, kontaš?

Mora malo na patetiku jbg :aha:

Kokca je zavisnost, bolest.
Ali i izbor.
Ako on bira kocku pre tebe - onda ti je jasno sve.
Ali meni ovde deluje da ti povladjujes tom njegovom izboru i da si prihvatila da budes na drugom mestu.
Ne zelim da zvucim grubo, ali meni deluje da ti imas pasivno zavisni poremecaj licnosti, i da pod hitno moras da povedes racuna o sebi.
Probaj da pronadjes nekog psihologa koji se bavi transakcionom psihoanalizom, mislim da ti bas to treba.
Da naucis da volis sebe i da naucis da budes nezavisna.
Onda ces znati sta da radis.

Kokca je zavisnost, bolest.
Ali i izbor.
Ako on bira kocku pre tebe - onda ti je jasno sve.
Ali meni ovde deluje da ti povladjujes tom njegovom izboru i da si prihvatila da budes na drugom mestu.
Ne zelim da zvucim grubo, ali meni deluje da ti imas pasivno zavisni poremecaj licnosti, i da pod hitno moras da povedes racuna o sebi.
Probaj da pronadjes nekog psihologa koji se bavi transakcionom psihoanalizom, mislim da ti bas to treba.
Da naucis da volis sebe i da naucis da budes nezavisna.
Onda ces znati sta da radis.
Hvala na savjetu. Dosta toga ja znam ali sam dobila i potvrdu od vas na forumu. Ovo sa poremećajem ličnosti me dotuklo,a sigurno ima neki poremećaj. Negdje sam samu sebe izgubila, moram se pronaći.

Hvala na savjetu. Dosta toga ja znam ali sam dobila i potvrdu od vas na forumu. Ovo sa poremećajem ličnosti me dotuklo,a sigurno ima neki poremećaj. Negdje sam samu sebe izgubila, moram se pronaći.

Prvo resi sebe. Nije to toliko strasno koliko izgleda kada se izgovori "poremecaj licnosti".
Sve moze da se popravi pa i to. I moze da se jako lepo zivi.
Samo moras da se iscimas dobro, i da budes iskrena prema sebi.

Back