Kocka

smeđooka vodolija

Buduća legenda
Poruka
27.789
Pozdrav svima. Kao što naslov kaže u pitanju je kocka. Živim sa kockarom. U početku nisam znala koliko je ogrezao u tome, mislila sam da samo ponekad ode na tombolu. Prije tri godine shvatila sam da to nije bezazleno. Da je samo tombola bilo bi i podnošljivo. Navadio se na online kazino. Ulozi nisu mali. Pratim mu nalog i znam šta radi. Ponekad dobije,ali to je mizerno u odnosu na uloge. Pokušavala sam ga pričom od toga otrgnuti. Naše rasprave nerijetko završe svađom. Blokiram mu nalog,promijenim šifru,a on me obrlati i opet po starom. Opet sam prije par dana blokirala nalog. Nije mi ništa rekao,ali tražio je od rođaka pristup na rođakov nalog i sad sam vidjela da sam izgubila bitku protiv kocke. Znam da ništa ne mogu uraditi. Samo bih voljela da malo proćaskam sa vama o ovome. Nemam sa kim ovde jer me je sramota pričati o tome.

izgubila si je zato što si njegov porok i sama opravdavala uplatom na nalog
ako si mu dala prvu šansu zašto ne bi i sve ostale?

ako je nekada donosio novce od kocke u kuću možda ti je i to bilo zanimljivije od gašenja naloga
razmisli....

on bi trebalo na lečenje od zavisnosti.
ti kod psihoterapeuta da ispeglaš pogrešne korake.
kiss

da ali to je njen čovek
bolje da se potrudi da ga odvuče u pravcu lečenja nego da mu otvara i zatvara nalog kao majka
da se igra s njim sad sam dobra
sad nisam...
Probala sam pričom i o liječenju. U pravu si,griješim i ja što popuštam. A što se tiče tog novca od dobitka ne trošim isti. To mu uvijek dođe ko neka zakrpa za nešto njegovo. Imam svoju platu i iz nekog principa neću taj novac. Ko nije imao posla sa kockarom ne može me razumjeti. Ne mogu ni ja. Samo sam htjela vidjeti ima li ko slično iskustvo.

Blokiranje pristupa nalogu i menjanje šifre neće mnogo toga promeniti, kao ni izvor njegovog budžeta za kockanje, jer ako ostane bez novca, zaduživaće se od drugih, a neretko i od zelenaša, kao što to čine mnogi ljudi koji su zavisni od kocke.

Ja sam lično bio kockarčić kao tinejdžer sa 18-19 godina, jer sam džeparac za školu trošio najčešće na tikete, rulet, grčki kino i trke kerova, ali to nisu bile neke velike svote novca. Trošio sam otprilike 1000-2000 dinara dnevno što je bila prosečna dnevnica u Srbiji u to vreme.

Sve je bilo krasno, dok me jednog dana stric nije primetio u kockarnici i odrukao ćaletu. Nisam dobio batine, ali me je majka vikala na mene, i plakala kada je saznala da bežim sa časova po kladionicama. Osetio sam ogromnu krivicu i kajanje jer su moji roditelji odvajali od usta da me školuju, dok sam ja bio obična kladioničarsko-klošarska vucibatina.

Moj savet je da mu ukažeš da moguće posledice u budućnosti koje bi mogle da mu upropaste život i brak ako se ne odrekne kockanja. Razgovaraj sa njim, i probaj da mu objasniš. Reci mu da on može da upropasti SVOJ, a ne tvoj život ako tako nastavi. Za tebe ima izlaza iz toga, jer imaš svoja primanja i možeš da živiš i bez njega (barem finansijski). Ne kažem ti da ga ostaviš, neka ti to bude poslednja opcija. Ako ti je stalo do njega, daj sve od sebe da mu pomogneš, a on ako ima trunke savesti, shvatiće koliko je problem ozbiljan.

Tako je. Bolje prežaliti 5 godina protraćenog života, nego 50.

,
Blokiranje pristupa nalogu i menjanje šifre neće mnogo toga promeniti, kao ni izvor njegovog budžeta za kockanje, jer ako ostane bez novca, zaduživaće se od drugih, a neretko i od zelenaša, kao što to čine mnogi ljudi koji su zavisni od kocke.

Ja sam lično bio kockarčić kao tinejdžer sa 18-19 godina, jer sam džeparac za školu trošio najčešće na tikete, rulet, grčki kino i trke kerova, ali to nisu bile neke velike svote novca. Trošio sam otprilike 1000-2000 dinara dnevno što je bila prosečna dnevnica u Srbiji u to vreme.

Sve je bilo krasno, dok me jednog dana stric nije primetio u kockarnici i odrukao ćaletu. Nisam dobio batine, ali me je majka vikala na mene, i plakala kada je saznala da bežim sa časova po kladionicama. Osetio sam ogromnu krivicu i kajanje jer su moji roditelji odvajali od usta da me školuju, dok sam ja bio obična kladioničarsko-klošarska vucibatina.

Moj savet je da mu ukažeš da moguće posledice u budućnosti koje bi mogle da mu upropaste život i brak ako se ne odrekne kockanja. Razgovaraj sa njim, i probaj da mu objasniš. Reci mu da on može da upropasti SVOJ, a ne tvoj život ako tako nastavi. Za tebe ima izlaza iz toga, jer imaš svoja primanja i možeš da živiš i bez njega (barem finansijski). Ne kažem ti da ga ostaviš, neka ti to bude poslednja opcija. Ako ti je stalo do njega, daj sve od sebe da mu pomogneš, a on ako ima trunke savesti, shvatiće koliko je problem ozbiljan.
Hvala ti od srca

dao sam ti lajk al nema ništa od toga

ne mora.
ali hoće kao što vidiš
pita za savet.

da li je jedino rešenje
šutni ga nogom u duuupe?
kako lako sečete kada su drugi ljudi u pitanju...da li vam to daje oduška što ne uspevate u realnom životu
Upravo tako,pokušavam naći drugo rješenje. Ionako živimo u mojoj kući pa bi mi noga u dupe i bilo najlakše rješenje. Pokušavam spasti čovjeka od propasti. Vrijedi pokušati, najlakše je stisnuti zube,spakovati mu kofer, ali prvo bih probala težim putem.

ne mora.
ali hoće kao što vidiš
pita za savet.

da li je jedino rešenje
šutni ga nogom u duuupe?
kako lako sečete kada su drugi ljudi u pitanju...da li vam to daje oduška što ne uspevate u realnom životu
Ja ne uspevam?ajde ne zasmejavaj me,ne pravim kompromis u minutima se meri a ti tripuj drugacije

kockao sam i ja..msm ko nije jbg..
zadovoljstvo kada dobiješ premiju je odličan osećaj a kada izgubiš kažeš sebi: zamalo sam dobio.. dobiću sledeći put..
nisam igrao te rulete i aparate nego kladionicu.. mislio sam da se toliko dobro razumem u sport da mogu da budem u plusu
ono iščekivanje, praćenje tiketa, zaokruživanje.. jbg poseban trip.. luči se taj endorgfin jbm li ga i navučen si..
trajalo je to
i onda došlo neko leto jbm li ga pre desetak godina.. siromašna ponuda u kladionicama..ja zapalim za more..tamo nije bilo kladionica u tom mestu.. vratim se.. uzmem listu, vidim neke Fince, Šveđane.. msm se ko ga jbe.. ne odigram ništa.. ni tog dana, ni sledećeg.. i nikad više ne uđem u kladionicu.. znači desilo se nekako spontano, samo od sebe.. i sad vidim neke utakmice i kvote i kažem sebi : au jbm ti ovo sigurno prolazi, laka parica bi se mogla uzeti al ne odem da uplatim.. i nikada neću..a pogodim i nije mi krivo što nisam uplatio.. .. prođem nekad pored kladionice kad šetam sa ženom i sinom i vidim one sjbane likove unutra i mislim se koja sam ja budala bio..
dakle: mora on sam da prelomi.. nikakav razgovor sa tobom,, zabrane, blokade naloga i računa, nikakvi psiholozi itd neće pomoći..
želim ti da se to desi što pre

Poslednja izmena:
Upravo tako,pokušavam naći drugo rješenje. Ionako živimo u mojoj kući pa bi mi noga u dupe i bilo najlakše rješenje. Pokušavam spasti čovjeka od propasti. Vrijedi pokušati, najlakše je stisnuti zube,spakovati mu kofer, ali prvo bih probala težim putem.

Sjajno, osim što si sa kockarom, ti si i sa tipom koji živi na tvojoj gajbi i još biraš teži put?

To ti je tragedija društva, a neki normalan tip će naći neku rospiju da ga jaše... Prelepo. :D

Sjajno, osim što si sa kockarom, ti si i sa tipom koji živi na tvojoj gajbi i još biraš teži put?

To ti je tragedija društva, a neki normalan tip će naći neku rospiju da ga jaše... Prelepo. :D
hajde da napravimo platformu na www
na kojoj će se spajati samo dobri i pomalo nesnalažljivi ljudi.
i oni koje je neko psihički iscedio ko limun

hajde da napravimo platformu na www
na kojoj će se spajati samo dobri i pomalo nesnalažljivi ljudi.
i oni koje je neko psihički iscedio ko limun

Evo je ta platforma, samo što se kad su shvatili da ima i takvih sjatilo dosta psihičkih bolesnika, na lekovima i na drogetinama raznim, pa napravili toksičnu sredinu. :)

Ima on svoju kuću i nije u mojoj zato što nema gdje da bude. Ja nisam htjela kod njega.A nismo ni ružni ljudi pa da je daj šta daš.

Back