Ko zna nesto o prestashop-u

Zanima me kako da promenim strukturu templejta, recimo da ubacim jos jedan slajder (kao slajder za home page), onda da slajder prosirim preko celog ekrana, a tek ispod njega da se formira tri kolone i slicno. Pretpostavljam da negde mora da se definise generana struktura strane... ja tek pocinjem da ucim prestashop, pa jos nemam celovitu sliku, kako tome treba pristupiti sistematicno, da ne lutam ... ako moze mao saveta...

Zanima me kako da promenim strukturu templejta, recimo da ubacim jos jedan slajder (kao slajder za home page), onda da slajder prosirim preko celog ekrana, a tek ispod njega da se formira tri kolone i slicno. Pretpostavljam da negde mora da se definise generana struktura strane... ja tek pocinjem da ucim prestashop, pa jos nemam celovitu sliku, kako tome treba pristupiti sistematicno, da ne lutam ... ako moze mao saveta...

U CSS folderu na tvom serveru imas razne fajlove .css edituj onaj koji te zanima i promeni sta zelis

Putanja: \themes\prestashop\css

Mozes koristiti Inspect Element opciju da bi saznao gde se nalazi i koji je css fajl ( jer ima puno )

Poslednja izmena:
Hvala,Angel, a da li je dovoljno da se menja samo u css fajlovima ili treba i u .tpl ili negde drugde?

Samo u CSS kada menjas sirinu , duzinu i Boju :)

Ako menjas Header ili Logo, slike, onda odi u folder \themes\prestashop\img :) ili root:// img

mozes kombinovati sa CSS :hvala:

U fajlovima header.tpl i footer.tpl isto mozes menjati izgled :)

Nas kako, svaki deo sajta koji zelis da promenis, koristi njegov izvorni fajl ( edituj i menjaj ) :D

Poslednja izmena:
Kako da pocnem, ako menjam default temu, ja bih hteo da menjam redom red po red (tj objekat po objekat) na temi, ali kojim redom da idem, kad uocim objekat na ekranu ciju poziciju hocu da menjam, gde da nadjem kako se on zove, da bih nasao njegov css? Sem toga zbunjuje me i sto on ima predodredjena mesta za neke modue, a neki su "nepomerljivi", Da li to znaci da se ne mogu uopste izmeniti, tj. da li ja mogu potpuno da izmenim dizajn teme kako zelim ili ne? Jos mi je sve zbrkano, prvi put se srecem sa prestashopom...

Kako da pocnem, ako menjam default temu, ja bih hteo da menjam redom red po red (tj objekat po objekat) na temi, ali kojim redom da idem, kad uocim objekat na ekranu ciju poziciju hocu da menjam, gde da nadjem kako se on zove, da bih nasao njegov css? Sem toga zbunjuje me i sto on ima predodredjena mesta za neke modue, a neki su "nepomerljivi", Da li to znaci da se ne mogu uopste izmeniti, tj. da li ja mogu potpuno da izmenim dizajn teme kako zelim ili ne? Jos mi je sve zbrkano, prvi put se srecem sa prestashopom...

hahaha ok znam da si nalozen :lol:

ovako : kada zelis neki deo sajta da menjas, odi misem na taj deo, zatim levi klik misem > Inspect element

zatim pogledaj dole u prozoru gde putanja vodi, videces neke podatke a sa desne strane imash CSS + puno opcija ;)

Nisam previse upucen u prestashop jer nikad me nije zanimao :aha:

Ne vredi, moram malo da odmorim, da se kockice sloze, pa onda nastavljam sa ucenjem. Ako je neko raspolozen da mi pomogne da proucim(o) PrestaShop zajedno, ajde da otvorimo saradnju, ja sam se jako zagrejao za PrestaShop, ali za sad znam samo kako bih ga modifikovao "korisnicki",u okviru default tempejta.Sa programskim i dizajnerskim modifikacijama sam tek na pocetku, ali hocu da proucim i naucim to. Postoji sansa i za neki posao. Pozdrav, javite se zainteresovani.

Da se ubacim i ja kao pocetnik sa jednim problemcicem, a ako neko moze da mi pomogne, placam pivo!
Od danas imam problem sa ubacivanjem proizvoda. Konkretno, sve je tecno do trenutka kad treba da vidim slike proizvoda u prodavnici. U back office mi u listi proizvoda prikazuje sliku, a u front office, tj u prodavnici samo znak pitanja.. Pretpostavljam da je prolem do nekog modula ili podesavanja slika, ali ne znam pojma... Ima li ko resenje?

Back