Ko voli prave ljude nikad nije tuzan?

Ehhh. Ne vezano za poslednji komentar.....

Neko ko svesno pise svoju zivotnu pricu, i emotivno oseca tudje zivotne price koje se sazivljavaju sa njegovom (emotivno je ubaceno zato sto je tuzan emocija i to prilicno trajna) odjednom tugu nece vezivati za ljubav, seks ili zelje....

Eto mali iskorak ka nekome ko je sretan svo vreme, ispoljen svo vreme i samo traga za sto vecom srecom....
Cisto da uzmemo i taj ekstrem.....

Ehhh. Ne vezano za poslednji komentar.....

Neko ko svesno pise svoju zivotnu pricu, i emotivno oseca tudje zivotne price koje se sazivljavaju sa njegovom (emotivno je ubaceno zato sto je tuzan emocija i to prilicno trajna) odjednom tugu nece vezivati za ljubav, seks ili zelje....

Eto mali iskorak ka nekome ko je sretan svo vreme, ispoljen svo vreme i samo traga za sto vecom srecom....
Cisto da uzmemo i taj ekstrem.....

срећан већ све има, остали траже.

U cetvrtak sam bila na predavanju Vladete Jerotica na temu "Zasto je ljudima tesko da vole" i kada se izuzme njegovo metuzalemstvo i prohriscanska orijentisanost, odgovor je zato sto ne vole sami sebe.
Mislim da problem nije u odabiru ljudi vec u nacinu na koji se voli. Svi smo odgajani u uverenju da polazemo puno pravo na ljubav iz bajke, gde ce zena biti savrseno nezna princeza (mozda vila?:zcepanje:) a muskarac savrseno sposobni hrabri vitez ("bez premca":hahaha:). MI SMO SAMO LJUDI. I budemo li zahtevali od drugih bilo sta drugo do da budu ljudi, nasi odnosi su osudjeni na propast.
No da se vratimo potrebi za romanticnom ljubavlju. Slicna je extaza koju dozivljavamo pri religioznom iskustvu extazi ljubavnoj, ako cemo o emocijama, i potreba za oba okidaca lucenja seratonina dolazi sa istog mesta. Pre 20god draaagi Depeche Mode nas je nagradio kultnom trakom "Personal Jesus"
i sta? Nista. Mi i dalje ni mrd od "moooooolim te boze posalji mi nekoga cije ce postojanje opravdati nacin na koji ja postojim". Tragicno.
S obzirom na raspad patrijarhata u kome zivimo,ne donosi nam preveliku sigurnost ni to da nam neko potpise da nas voli.

I gde je problem? U nama. Ne volimo se. Hocemo da nam neko drugi potvrdi da smo vredni ljubavi. I zavisni smo o odobravanju, zato drustvo i moze da nas kontrolise svojim laznim moralom. Dobri decaci i devojcice. U ovom svetu? :per:

Dakle, rascistimo prvo stvari sa sobom pa tek onda u potragu za obecanim nam blagom. A vreme....je od presudnog znacaja-ima ga vise nego dovoljno.

Ako vas neko pita, ovo nisam ja napisala :whistling:
:D

:heart:

Ovde cu da reagujem zato sto je poslednji post potpuno antagonisticka (suprotna) pouka od teme.

Tako postaje jasno da su itekako moguca razna tumacenja , sto je vise nego ocigledno u zivotu i to i stvara razlike izmedju ljudi.
E sad koje tumacenje donosi srecu, koje strast, koje pozudu, koje odnosi tugu, koje odnosi srecu, koje odnosi strast, koje odnosi pozudu, to je vec na vama da procenite...

Jedno je sigurno , svako tumacenje nesto donosi i sa necim je povezano , tako da profesionalni vozac formule jedan nece imati isto okruzenje, ali ni isti stav prema ovoj recenici od nekog monarha ili nekog filozofa ili nekog sociologa...

E zato kazem da je svako u pravu sta god rekao na ovoj temi, jer sebe pozicionira prema mnogim stvarima upravo prema svojim sagledavanjima i misljenjima (ne i potrebama).
Eto cak i kad ima totalno suprotno misljenje o temi....

Back