Moram da priznam da je ovo tema na forumu o knjizevnosti u kojoj sam najvishe uzivala. Hvala vam! Znachi ovde se nalaze oni iz grupacije zderacha knjizevnosti

Znachi, ima nas josh!
Posebno me je nasmejalo ovo za potop knjiga

Definitivno ih treba praviti od nekog drugachijeg materijala, " that dreams are made on "
Ljudi se pre ili kasnije nadju u nechemu, ne znam da li je dobro ili loshe naci se u knjizenosti, bilo kao chitalac ili stvaralac? Moja je logika bila, izmedju ostalog, onog dana kad moj zivot postane strashno dosadan, imacu tudje zivote kojima cu moci da se posvetim
Do pre neku godinu sam imala strashnu odbojnost prema savremenoj literaturi. Police prepune novih naslova, AAAAA ? I nije bilo pitanje kako da sve to prochitam ? Knjige jedu zivot, dajesh delic svog zivota za delic tudjeg "KAKO DA ZNASH SHTA VREDI CHITATI ? " Da li da presudjujesh prema kichkastim koricama, hm, da li knjizevni kritichari znaju najbolje, ili da poslushash savet prijatelja ... ili svoju intuiciju. Ne znam, mozda je to sebichluk !
I shta onda radim ? Pa merkam knjigu koju zelim da prochitam, smishljam nachin na koji cu joj prici, pa je i to delic igre. I posle nekoliko dana, izadjem sa njom iz knjizare, kao zaverenik, jer to nije obichna stvar, mi cemo dan, dva provesti zajedno, u zagrljaju
Eh, tako je Pol Oster ushao pre jedno mesec dana u moj zivot. Ali ipak radije chitam klasike. Nekada iste romane po vishe puta.
A tehnike brzog chitanja

Imam prijatelja pesnika koji je obaveznu literaturu na fakultetu chitao "DIJAGONALNO" ?! U jednom cugu celu stranu ! To je vishe shala, vishe isprobavanje one tehnike koju chesto primenjujem na filmove, kada predvidjash kako ce se razvijati, i uglavom si u pravu ( ali pali jedino na loshoj literaturi i holivudskim filmovima

... Ali, dobri romani se tako ne citaju! Probajte da dijagonalno chitate Prusta
I da, josh jedna stvar. Fascinacija knjigama na jeziku koji ne poznajem. Lost in Translation ( inache, od srca preporuchujem ovaj film! Obaveno mi javite kako vam se dopada!) Tako sam stajala u biblioteci za japanistiku na Filoloshkom i gotovo zaplakala od muke, "O, to su neki drugi svetovi koji apsolutno nemaju veze sa mnom! " ...
Sad sam se raspisala, jadni vi

Poljubac i pozdrav!