i ne volim navodjenje da se pravdam nekome za ono sto volim da radim
da mi stvara osecaj kako ja gresim a siguran sam da je to ok 
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

ovo je jedna od onih tema za svađu u kojoj može da se raspravlja s toliko različitih aspekata i podaspekata da je malo besmileno i raspravljati![]()
pa sačekaj malo da eskalira, imaj strpljenja
Ko si ti da pomazes svim zenama ovoga sveta? Sveti Egidije?
I sta te briga sto tudje zene kukaju. Pa ne lezu sve u tvoj krevet.
Pokusaj prvo da spases sopstveni rod izgubljenih dinosaurusa.

ovo je jedna od onih tema za svađu u kojoj može da se raspravlja s toliko različitih aspekata i podaspekata da je malo besmileno i raspravljati![]()
Ne deluje mi kao da ima takve predispozicije.
Predugacak uvodni post, tema prezvakana hiljadu puta i odnosi se na ceo ljudski rod, bez obzira sto je on usmerava samo na zene.
Nista novo,
Gde sam ja imala negativan stav prema muskarcima? Nesto ne mogu da se setimNa pdf-u žene je logično da se priča o ženama.
A ti si, konkretno, jedna od tih koja je imala negativan stav o muškarcima, davala neke zaključke, a sama si kriva što si se okružila primitivcima, što znači da je to tvoje prirodno okruženje, gde se osećaš lepo i prijatno. Da nije tako ne bi ni bila tu.

Gde sam ja imala negativan stav prema muskarcima? Nesto ne mogu da se setim![]()

To je, takođe, stvar kroz koju sama moraš da prođaš.. Zaboravljanje stvari je gadna stvar.![]()

Žene stalno kukaju, ne sve, ali dobar deo žena, i to nije ništa novo... Ono što mene čudi je da im niko ne postavi vrlo jednostavno pitanje, a ono glasi: "Ko vas prisiljava na bilo šta?".
Kada pomenem to, mislim na rađanje dece, karijeru, mislim na frizuru, oblik tela, boju kose, stvari koje će nositi...
Stalno se nešto žale, stalno im je neko drugi kriv, stalno bi ispravljale krive Drine, a cela istina je da su zapravo mediokriteti, da nemaju hrabrosti da žive svoj život kako žele, da padaju na primitivne priče "šta će ko reći"...
Niko te ne može naterati na dijetu, niko te ne može naterati da rađaš, niko te ne može naterati da pripadaš bilo kojoj ideologiji, ideš bilo gde ili radiš nešto što ti se ne dopada... Jedino što vas tera na tako nešto je nečije mišljenje, situacija da će vam se izbor momaka suziti, da ćete privući ljude koji i misle kao vi, i da imate mogućnost da budete srećni.
Kada se ovako postave stvari, vidi se da zapravo niko drugi osim vas i nije kriv...
Pa me baš interesuje zašto svesno postajete mediokriteti, zašto svesno upadate u šablon ili radite stvari da bi vas neko prihvatio, a onda kukumavčite na sav glas i tražite krivce u ljudima koji će to možda prokomentarisati na ovaj ili onaj način?
Da, neko će reći "ona neće da rađa, beži od nje" i otići će svesno od vas... Ali isto tako možda nekome nećete biti interesantni zato što ste plavuša, zato što ste visoke, niske, debele ili premršave... Ali vam je to ok, a kada se pomene rađanje tu se oči vade, a istina je da većina i rađa zato što želi, deo rađa da zadrži partnera, a deo rađa jer im se omaklo. Pa me zanima otkud toliko vađenje očiju na tu temu?
Njorka![]()
Morka !
Njorka je druga vrsta ptice, više pingvin...
Nisam na nju mislio, već na kokoške !

isuviše si pojednostavio problem
izgleda jednostavno reći niko mi ne može ništa, ja radim po svom...ali...
prvo, trebaš biti zreo i svestan da doneseš neku odluku koja se kosi sa opšte prihvaćenim stavovima, a za to nemaju svi snage...ili jednostavno nisu svesni da postoji problem, osećaju se loše i automatski krive druge...lakše je tako, navikli su tako, naučeni su tako uostalom
nije pitanje zašto žene kukaju, već zašto su naučene da kukaju i koliko vremena treba da shvate da je njihov život zaista njihova stvar...to uostalom važi za svako ljudsko biće, ne samo za žene
mudrost je stvar koja stiže sa iskustvom, a iskustvo je uglavnom proizvod loših odluka![]()
daklem, bez iskustva o tome šta je život zaista, ko su ljudi i kakvi su ljudi, ko si ti i šta želiš, nema ni takvih odluka, bitnih ili nebitnih koje dovode do toga da živiš svoj život, pri tom biti dovoljno svestan i zreo da tim svojim odlukama ne ugrožavaš druge oko sebe...zeznuto, zar ne?

Nisam ja pojednostavio problem, već su generalno stvari u životu vrlo jednostavne, samo se komplikuju kada umesto rešenja ponudimo izgovor.
I još nešto, za sve što se ženama ovde dešava, uglavnom je opravdanje "vaspitanje - naučene su tako", a sa druge strane imaš neke primere sušte suprotnosti, i one su odrasle ovde, vaspitane su ovde... I to ne pričam o starletama i ostaloj marvi, pričam o "svakodnevnim" ženama. Uz 250.000 prijavljenih abortusa godišnje, nećemo pričati o tom nekom vaspitanju, lošem učenju... Ili su ih i to naučili? Ne bih rekao.
Zapravo, ti svojim odlukama vrlo retko i možeš ugroziti druge oko sebe... To sam primetio isto, vrlo malo stvari se desi koje zaista povuku i neke druge ljude u priču, obično to nema veze sa drugim ljudima, oni i ne moraju da se bave time, to što oni izaberu da se bave time, to je drugo.

Žene stalno kukaju, ne sve, ali dobar deo žena, i to nije ništa novo... Ono što mene čudi je da im niko ne postavi vrlo jednostavno pitanje, a ono glasi: "Ko vas prisiljava na bilo šta?".
Kada pomenem to, mislim na rađanje dece, karijeru, mislim na frizuru, oblik tela, boju kose, stvari koje će nositi...
Stalno se nešto žale, stalno im je neko drugi kriv, stalno bi ispravljale krive Drine, a cela istina je da su zapravo mediokriteti, da nemaju hrabrosti da žive svoj život kako žele, da padaju na primitivne priče "šta će ko reći"...
Niko te ne može naterati na dijetu, niko te ne može naterati da rađaš, niko te ne može naterati da pripadaš bilo kojoj ideologiji, ideš bilo gde ili radiš nešto što ti se ne dopada... Jedino što vas tera na tako nešto je nečije mišljenje, situacija da će vam se izbor momaka suziti, da ćete privući ljude koji i misle kao vi, i da imate mogućnost da budete srećni.
Kada se ovako postave stvari, vidi se da zapravo niko drugi osim vas i nije kriv...
Pa me baš interesuje zašto svesno postajete mediokriteti, zašto svesno upadate u šablon ili radite stvari da bi vas neko prihvatio, a onda kukumavčite na sav glas i tražite krivce u ljudima koji će to možda prokomentarisati na ovaj ili onaj način?
Da, neko će reći "ona neće da rađa, beži od nje" i otići će svesno od vas... Ali isto tako možda nekome nećete biti interesantni zato što ste plavuša, zato što ste visoke, niske, debele ili premršave... Ali vam je to ok, a kada se pomene rađanje tu se oči vade, a istina je da većina i rađa zato što želi, deo rađa da zadrži partnera, a deo rađa jer im se omaklo. Pa me zanima otkud toliko vađenje očiju na tu temu?

Njorka![]()
Njaoo što voleem lepe teme.Žene stalno kukaju, ne sve, ali dobar deo žena, i to nije ništa novo... Ono što mene čudi je da im niko ne postavi vrlo jednostavno pitanje, a ono glasi: "Ko vas prisiljava na bilo šta?".

bar to 
?
Upoznavanje ljudske psihe mi daje prednost, te sam počeo jako rano da se bavim time.
A da imaš kapacitete da shvatiš to, ovo i nije tema osude već pomoći.

Za početak da čujem ko može da me prisili na oblik tela?