КО СУ РАКОВИ ?

• Začetnik teme Začetnik teme Gimli
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Psihologue
Rakovi se ne predaju i kad je tesko..

Ne predajem se lako, a intuicija, hm, mozda ja to zovem spiritualnim znanjem.. U nekim stvarima
u kojim sam sam sebe uverio da je tako, mistichno ljubavne, toliko sam bio uveren i siguran da sam
u pravu da nisam odustajao, a drugi su me gledali kao jako naivnog, i odustao sam tek posle mnogo
borbe, kada je bilo ocito da je nerealno ono sto sam naumio... al ponosim se time 8-)
Inace po prirodi sam krajnje popustljiv, to je jednostavno bila stvar za koju se vredelo boriti, tako
bar intuicija saptala.. Volim mesec, hajde neka neko opise koje se tacno stvari dogadjau u
psihi coveka kada je mesec pun, molim vas opisite...

picololeone
Tacnije, Rakovi ne izdaju prijatelje i kad je tesko. A ponekad se predaju, i te kako, kad upadnu u svoja mracna raspolozenja...

Kako god vec!, samo u mracna raspolozenja ne upadam, treniram svoj um meditacijom, relaxacijom
i ostalim tehnikama.
O nepredavanju kad je tesko mogu reci sto sta..
Bas kad je tesko RAKOVI vole ,verovatno zbog izazova ali sa samim sobom..

@Picololeone
"..muske Rakove ponekad zaista ne razumem. Nekad su previse ranjivi, zatvoreni ili raznezeni, a nekad se ponasaju kao da su najveci materijalisti na svetu i da cvrsto stoje u realnosti."

I mene ovo nervira chesto, ali mislim da su u sushtini dobrice. ;)

Evo,samo imam ideju, ne znam da li ona "pije vodu" ali kako je Mesec vladar Raka,(bez obzira gde je) Rak mora da sude previse ranjiv,zatvoren i raznezenn, u principu jako nesiguran i jako emotivan sa stalnom potrebom da tu sigurnost negde nadje i kako se krece i Mesec mislim i da povremeno talasaju i oni sami isto tako, na 28 dana..dok onda, kada im proradi Sunce, u Raku, oni prosto pokusaju, svesni sebe i svojih stanja da izbace prirodno svoju suprotnost, ono sto bi im bilo potrebno za celinu, a to je osobine Jarca..pa mi se, tvoja recenica "...ponasaju kao da su najveci materijalisti na svetu i da cvrsto stoje u realnosti." bas bas uklapa u sliku misljenja koje sam imala u ovom trenu...Sama borba u Raku...nekako mi je ovo najrealnije, a opet dovoljno uposteno da se primeni na Raka..

@Stormygirl
Naravno da su dobrice, samo se ponekad "odmetnu" da ne umes da ih prepoznas! Ali to brzo prodje, na srecu.

@Psihologue
Potpuno razumem sta si hteo da kazes, da, kad je najteze, ne predaju se, to si potpuno u pravu, ali kad je njima, tj. nama najteze, onda ne traze pomoc drugog, ne kukaju, pa se ponekad sami za sebe predaju, dignu ruke od necega lako, a to ne vazi za druge i u drustvu, vec za nedostatak samoinicijative i samosvesti.

@Vipcurlic

Moguce da je tako. Ali ovo se cesce desava, pa je taj "izliv" nepodnosljiviji, jer nije stvaran i ne prilici im, nekako...Valjda tako "jacaju" samopouzdanje, kako ko. I ta, eto ta, njihova crta me nervira, bolje da su stalno flegme kad ih vec tako ceo svet zna jer oni ustvari nisu klasicne "flegme", ali iz opreznosti zele tako da ih poimaju. Ko bi ga znao, tesko je proniknuti, cak i meni kao jednoj racici...

@Stormygirl
Naravno da su dobrice, samo se ponekad "odmetnu" da ne umes da ih prepoznas! Ali to brzo prodje, na srecu.

@Psihologue
Potpuno razumem sta si hteo da kazes, da, kad je najteze, ne predaju se, to si potpuno u pravu, ali kad je njima, tj. nama najteze, onda ne traze pomoc drugog, ne kukaju, pa se ponekad sami za sebe predaju, dignu ruke od necega lako, a to ne vazi za druge i u drustvu, vec za nedostatak samoinicijative i samosvesti.

@Vipcurlic

Moguce da je tako. Ali ovo se cesce desava, pa je taj "izliv" nepodnosljiviji, jer nije stvaran i ne prilici im, nekako...Valjda tako "jacaju" samopouzdanje, kako ko. I ta, eto ta, njihova crta me nervira, bolje da su stalno flegme kad ih vec tako ceo svet zna jer oni ustvari nisu klasicne "flegme", ali iz opreznosti zele tako da ih poimaju. Ko bi ga znao, tesko je proniknuti, cak i meni kao jednoj racici...
Nisam shvatio mane rakova iz ovog posta..
Miolim pojašnjenje..

@Psihologue

Pa tesko mi je da se "ponovim", ima u gornjem postu.
Ali, pokusacu:
Elem,mane (samo muskarca, jer sam o tome pisala) Raka su sto je nekad nerealan, a nekad izvestaceno i neuroticno "realan", pa mu to ne stoji najbolje. Npr. nekad trazi podrsku za sve i svasta, valjda nema samopouzdanja, pa mu je potrebno, sto je O.K., ali ponekad, kad mu iz navike vec ponudis podrsku ili pomislis da treba da ga "titras", on se "odmetne", i pocne cak i da se ljuti kako si mogao tako da potcenis njegove sposobnosti, zar on nije dovoljno dobar (i hrabar), da to uradi sam, vec mu ti kao neka baba nudis podrsku?! A na kraju, posle nekoliko dana , kad se sve to zaboravi, on je u potaji prihvata, jer ustvari, voli da bude sticen.
Nadam se da sam bila jasnija.
Napomena: i ja sam sama Rak, ali ne mogu da shvatim tu osobinu, jer je nemam.

za njih dve sam znala da su racice, i meni se svidjaju...obe su divne i lepe..

Rakovi su velike dobrice, divni, emotivni,vole decu, nezni ....vrlo su osetljivi cak i preosetljivi i mislim da je za rakove jako bitno da su imali lepo i zdravo detinjstvo ...a ako govorimo o manama...cesto su nepoverljivi, nesigurni sa kompleksima nize vrednosti..(naravno to je uopsteno, svakoga najpreciznije opisuje njegova natalna karta) ima i rakova koji pored ovih lepih osobina imaju i jednu ozbiljnu manu, skloni su alkoholu i kad popiju vrlo su nezgodni, pa su zbog toga za izbegavanje...

i sama sam rak, mogu reci da su mi rakovi ljudi krajnosti oni koji su dobri su bas dobri, a oni koji su zli gori ne mogu biti....mislim da sam u nostradamusovoj knjizi procitala da rak nije tako opasan kao skorpija ali ni bezopasan kao ribe...primer negativnog raka je Majk Tajson koji je ako se ne varam dupli rak i skroz je monstruozan...ali ko zna kakva je njegova natalna...

za njih dve sam znala da su racice, i meni se svidjaju...obe su divne i lepe..

Rakovi su velike dobrice, divni, emotivni,vole decu, nezni ....vrlo su osetljivi cak i preosetljivi i mislim da je za rakove jako bitno da su imali lepo i zdravo detinjstvo ...a ako govorimo o manama...cesto su nepoverljivi, nesigurni sa kompleksima nize vrednosti..(naravno to je uopsteno, svakoga najpreciznije opisuje njegova natalna karta) ima i rakova koji pored ovih lepih osobina imaju i jednu ozbiljnu manu, skloni su alkoholu i kad popiju vrlo su nezgodni, pa su zbog toga za izbegavanje...

i sama sam rak, mogu reci da su mi rakovi ljudi krajnosti oni koji su dobri su bas dobri, a oni koji su zli gori ne mogu biti....mislim da sam u nostradamusovoj knjizi procitala da rak nije tako opasan kao skorpija ali ni bezopasan kao ribe...primer negativnog raka je Majk Tajson koji je ako se ne varam dupli rak i skroz je monstruozan...ali ko zna kakva je njegova natalna...

E,za to si u potpunosti u pravu ili su djubrad ili dobrice,nema sredine.Ja sam recimo rak i u svom okruzenju imam dosta rakova-baksuza.I te kako smo skloni picu i hrani...Nepoverljiva sam i to jako,imamo i komplekse-ali treba biti jak i truditi se da ih odbacimo.Ja sam vecinu odbacila,ali kada je PUN MESEC,e tad mi se sve vraca,jako sam tada emotivna(mislim cak i previse),tada me mogu tako povrediti neke beznacajne sitnice.(a kad sam u boljem periodu onda mi to sve bude smesno).

Evo,samo imam ideju, ne znam da li ona "pije vodu" ali kako je Mesec vladar Raka,(bez obzira gde je) Rak mora da sude previse ranjiv,zatvoren i raznezenn, u principu jako nesiguran i jako emotivan sa stalnom potrebom da tu sigurnost negde nadje i kako se krece i Mesec mislim i da povremeno talasaju i oni sami isto tako, na 28 dana..dok onda, kada im proradi Sunce, u Raku, oni prosto pokusaju, svesni sebe i svojih stanja da izbace prirodno svoju suprotnost, ono sto bi im bilo potrebno za celinu, a to je osobine Jarca..pa mi se, tvoja recenica "...ponasaju kao da su najveci materijalisti na svetu i da cvrsto stoje u realnosti." bas bas uklapa u sliku misljenja koje sam imala u ovom trenu...Sama borba u Raku...nekako mi je ovo najrealnije, a opet dovoljno uposteno da se primeni na Raka..

Rak potvrdjuje to sto si rekla,upravo se to desava sa mnom.I,ima perioda kad sam tako jaka,a ima i kad sam kao pihtija...:-P

Mozda glupo da pitam, al kakvu muziku rakovi vole da slusaju?
Kakva im se muzika svidja i kakva se vama svidja? mislim ko je rak... a moze i bilo ko!

... Meni se svidja jako ClassicFM kanal, ima ga na kablovskoj televizij.
svidja mi se> Klasicna i Barok muzika, instrumenti, najvise violina i kontrabas.
Naslovi muzike> Hero. You rise me up. Time to say goodbye. Nella fantasy ...

Mozda glupo da pitam, al kakvu muziku rakovi vole da slusaju?
Kakva im se muzika svidja i kakva se vama svidja? mislim ko je rak... a moze i bilo ko!

... Meni se svidja jako ClassicFM kanal, ima ga na kablovskoj televizij.
svidja mi se> Klasicna i Barok muzika, instrumenti, najvise violina i kontrabas.
Naslovi muzike> Hero. You rise me up. Time to say goodbye. Nella fantasy ...

Svaka opustena muzika mi se svidja, balade, takodje i lepa klasicna muzika, dobar rock ali samo ako nije napadan, rege i naravno evergreen.
Da ne nabrajam pesme, jer jako sam muzikalna, ima ih mnogo.
Od instrumenata klavir, gitara i truba ako je lepo ukomponovana...
To je za sada. Ako se neceg setim, nastavicu...

Back