RAkovi muskarci koje poznajem uglavnom dosta korektni, jako poslovni, dobri prijatelji, ali primjetih da cesto zrtvuju licnu volju i zelje stavljaju u drugi plan da bi se svidjeli drugima, da bi bili prihvaceni clan kolektiva , pa je to valjda u prirodi Mjeseca , da ga masa po svaku cijenu " podrzi", pa je valjda najlakse onda ici " masi" niz dlaku.
Zene Racice cesce razmisljaju emocijama nego mozgom, neki cudan spoj izrazene poslovne inteligencije, sposobnosti ali i ogromne privatne lakovjernosti i naivnosti.
Cesto su sklone izljevima histerije, ako se osjete emotivno ugrozenima, pa ne mozes da vjerujes kakve nebulozne poveznice u jednoj recenici znaju da izgovore.Ono da joj moras samar udariti, da dodje sebi, da je " otrijeznis"
SAd na poslu imam slucaj sa direktorovom zenom koja radi u mojoj kancelariji, koja malo koristi cinjenicu da joj je muz glavni autoritet firme( muz joj je Bik) pa malo voli da pametuje.Onako na oko slatkica, niza rastom, bujnijih grudi, mjeseceva njonjasta okrugla glava, lijepe duge trepavice, sve u svemu vise slatka i sexi nego klasicno lijepa.
MAlo po malo nosi mi neku bombonu, neko voce, ulazi sa mnom u pricu silom, oko nekih sitnih nevaznih stvari,a ja svo vrijeme znajuci ko joj je muz drzim profesionalni hladni " gard".
I danas ja imao malo vise posla, nekoliko stranaka mi uslo za redom, one ostale slao logicno njoj

. Kad odjednom poce da cmizdri( reko sta joj bi) " ti meni saljes sve stranke,a ima nas jos 4 osim mene, nisam ja Robot, ti svo vrijeme mene Sikaniras"

Kontam da mi je rekla da je zajebavam pa hajde, da mi je rekla da je nepostujem pa hajde, ali da je sikaniram nigdje veze.Drugim rijecima je valjda ne primjecujem i ignorisem, ali to je taj afektivni rakovski izrazaj, kada su povredjene uglavnom ne znaju sta pricaju.
Fino joj objasnih da je prva do mene, da ne mogu u svakom trenutku da znam ko je od njih slobodan a ko nije, cim sam malo dublje usao u pricu odobrovoljilja se, druga osoba, nosi ponovo sok, prica opet svakakve gluposti itd
Inace govori 3 strana jezika, Mjesec joj u Blizancima jbg