KO SU DEVICE?

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Pavle danas, na Usekovanje glave svetog Jovana Krstitelja, puni 93 godine.

Posebne svečanosti, kako je Tanjugu rečeno u Patrijaršiji Srpske pravoslavne crkve, povodom njegovog rođendana neće biti.

Crkva jedino slavi rođenje Isusa Hrista - 7. januara, Malu Gospojinu ili rođenje presvete Bogorodice 21. septembra i Ivandanj ili rođenje svetog Jovana Preteče 7. jula. Umesto rođendana, SPC obeležava imendane, a to su dani prema kojima svetitelji dobijaju imena, objašnjeno je.

Patrijarha Pavla je iz manastira Svete Trojice, u kome je boravio neko vreme, kao iskušenika u manastir Blagoveštenje doveo otac Julijan. Uoči Blagovesti 1946. godine Gojko Stojčević, kako je krsno ime patrijarha, postao je kaluđer Pavle.

Ovaj srpski pastir je 44. po redu, računajući od Svetog Save.

Шон:
ma jok bre girl... izgazio ja nju jer nije bila zadovoljavajuca ko osoba... sha cesh, perfecionista pa josh sam malko i ezoterichan :)

Uh.. Zar ti ne znash za onu,
"Sve najbolje o bivshim ljubavima, da
bi se znalo ko je nosio pantalone u vezi"?

Upamti to! Mozhda ti mi Device jesmo dosadne
i ne - zadovoljavajutje, ali ovo ti je zaista prijateljski savet..

StoRmyGirl:
Uh.. Zar ti ne znash za onu,
"Sve najbolje o bivshim ljubavima, da
bi se znalo ko je nosio pantalone u vezi"?

Upamti to! Mozhda ti mi Device jesmo dosadne
i ne - zadovoljavajutje, ali ovo ti je zaista prijateljski savet..

pa ja i pricham najbolje...uvek treba imati analitichku distancu prema svemu pa i emotivnim vezama... sadashnjim il' bivshim svejedno, se slazhesh? il' mislish da oko nas raste cvece iz betona i da je zhivot mirisno polje puno leprtirica i cvrkuta ptichica...

Шон:
pa ja i pricham najbolje...uvek treba imati analitichku distancu prema svemu pa i emotivnim vezama... sadashnjim il' bivshim svejedno, se slazhesh? il' mislish da oko nas raste cvece iz betona i da je zhivot mirisno polje puno leprtirica i cvrkuta ptichica...

Ja te nishta u ovom postu ne razumem! Sve same rechi koje se
poklapaju i slazhu u sintakse koje nemaju nikakav smisao!

Jedino ovo poslednje, mada ne znam odakle sad to pitanje, da
li mislim da oko nas raste cvetje iz betona i da je zhivot mirisno polje..
Zhivot smatram veoma kompleksnom temom,
a za cvetje iz betona.. :lol:

e pa girl... take su ti device, shta cesh. u stanju su sebe da ubede u sve, pa chak i u nemoguce. onda se sutra naspavaju i kazhu... ja ono mislila sinoc? ma jok, to neka druga osoba bila... pa se onda opet posle dva dana utripuju ko kad daljincu stavish nove baterije i samo su pozutivne do yaya. zato kazem da su smorne tj. da nemaju kontinuitet emotivne inteligencije ako znash o chemu pricham. i govorim o tipichnim zhenskim predstavnicima tog znaka koji su ono eklatantni primeri. mozda ti nisi, ko zna... al' sudeci po tome kako se przhish na svaki moj post o njima verujem da jesi.... i te kako....:)

Ok.. Whatever!
Ochekivala sam neshto drugo, ali.. ok!

Ne odgovaraju ti zhenske Device i
verujem da dalje netjemo napredovati ako
nastavimo razgovor.

Samo, sad sam shvatila da ja ni ne znam koji
si ti znak..

Pa dewicama nishta ne fali! Tachno je da mozda ''izmishljaju'' ili tripuju ali su za razliku do mnogih znakova PAMETNE ali zbilja pametne i inteligentne. Ne govorim to jer sam ja dewica vec jer se zna.. astrolozi svi to znaju i svaki ce to reci. Bar je meni svaki rekao! A rogati znaci.. ha ha.. imala sam jednog, i znate shta? NIKAD VISE HVALA LEPO! Oni kao da su od kamena pgotovo jarchevi.
Imamo mi devica mane... ijaoooo jos kako... ali te su mane u nasoj glavi samo.

danicca:
Pa dewicama nishta ne fali! Tachno je da mozda ''izmishljaju'' ili tripuju ali su za razliku do mnogih znakova PAMETNE ali zbilja pametne i inteligentne. Ne govorim to jer sam ja dewica vec jer se zna.. astrolozi svi to znaju i svaki ce to reci. Bar je meni svaki rekao! A rogati znaci.. ha ha.. imala sam jednog, i znate shta? NIKAD VISE HVALA LEPO! Oni kao da su od kamena pgotovo jarchevi.
Imamo mi devica mane... ijaoooo jos kako... ali te su mane u nasoj glavi samo.

kaki jarchevi.. pu pu pu....:) ovan je najachi znak od svih.... to si lepo rekla da su mane samo u vashoj glavi i bilo bi to ok kad biste zhivele same. ali chim si u vezi sa nekim nema toga.... samo u mojoj glavi.... mis' :)

"..to si lepo rekla da su mane samo u vashoj glavi i bilo bi to ok kad biste zhivele same. ali chim si u vezi sa nekim nema toga.."

Ne znam josh nijednu Devicu koja je usamljena,
josh manje, ne znam Devicu koja je nesretjna u
ljubavi, ma shta god mi, po tvom mishljenju, imale u glavi.

Mislim na zhenske Device.

Ovan i Devica

Toliko su razlichiti da ih je teshko zamisliti u
bilo kakvoj vezi, od poslovne do ljubavne.
Devica pazhljivo razmishlja o mogutjim posledicama svojih dela,
dok Ovan uletje u poduhvate bez razmishljanja.
Ako Devica pokusha da mu stalozheno iznese argumente koji mu ne
idu u prilog, Ovan se ljuti i galami, upadajutji u niz protivrechnosti.
Dok ga Devica sa prezirom posmatra, on sve vishe besni.
Rastanak je pitanje dana.

"Uporedni horoskop",
Gordana Kolundzija,
str 15.

Back