KO SU DEVICE?

ON

Gospodin DEVICA je jako radoznao sto se tice suprotnog pola. Voli da experimentise sa zenama, da ih
ispituje ali i zadovoljava. Sto se tice sexa, ovaj gospodin ga smatra iskustvom koje se ne sme poceniti.
Inace, on je zainteresovan za sve sto ce pomoci njegovoj karijeri. Uvek ga interesuje koliko novca njegova
partnerka moze da zaradi i naravno, kako se u najboljem slucaju taj novac treba utrositi ili uloziti. On u
ljubavnim vezama vrlo lako moze preuzeti ocinsku ulogu, ako mu partnerka dopusti da postane previse
zastitnicki nastrojen. On ce predloziti ili uci u brak samo posle nekog odredjenog vremena i samo ako
100% veruje u to da ce taj brak uspeti i biti trajan. Njemu je potreban osecaj da ce partnerka podrzati i
pojacati njegovu karijeru i pretvoriti domacinstvo u cist i komforan dom. On nudi sigurnost, oslonac i
vernost. Kvalitet a ne kvantitet daje glavni nagon njegovom prilasku ljubavi - kao i zivotu uopste! Sto se
prave ljubavi tice, on ne spada u muskarce koji se zaljubljuju u roku jedne noci ili kratke kavanture - to nije
njegov stil. On ima pomalo poteskoca da pokaze svoja prava osecanja i uvek mu treba vremena da donese
odluku, promisli i napokon odluci da li je doticna izabranica za njega prava osoba uopste. On se u stvari
plasi bilo kakvog emocionalnog priznanja. "Hladan i dalek" su reci koje cesto opisuju ovog konzervativnog
muskarca. Svi muskarci rodjeni u ovom znaku su ostroumni i tu ostroumnost koriste u potpunosti kada
biraju partnera za zivot. Oni obicno ocekuju previse od partnera, jako su kriticni i zahtevaju vise nego sto je
iko spreman da pruzi. Muskarac DEVICA bi cak radje da on bude zaveden i da se njemu suproni pol udvara,
jer on je isuvise zauzet svojom karijerom i ljubavne igre mu oduzimaju vremena. On trazi iskrenu, otvorenu
i pravu ljubavnu vezu. Mada, i kada nadje ono sto trazi, on tezi da sakriva svoja osecanja, izgleda pozitivno
opusten sto se cele situacije tice i ostavlja njoj za zadatak da iz njega izvuce istinu o njegovim pravim
osecanjima. Ona mu intelektualno mora odgovarati i mora znati da on trazi dugotrajnu vezu a ne jednonocnu
zabavu.

Pa i ja sam devica-skorpija i procitao sam mnogo i pametnih i glupih stvai,mene naprimer pogadja"lazu i foliraju se",dve stvari koje navise mrzim na svetu i trudim se svojom tr.devicinom analitcnoscu da ih suzbijem,razlicitost okruzenjea odrastanja nas cini toliko razlicitim, generalizovanje ccccc.

Hvala Psihologue.Ti si se bas dobro pozabavio astrologijom i to ozbiljno.
A sto se tice svih Devica mislim da su one ok samo ih treba upoznati.Pa sta vise reci kad i sama rec kaze "DEVICA"
POZDRAV ZA SVE DEVICE

svasta sam ovde procitala... :roll: ...ja sam devica, i u zivotu nisam nikad nista izanalizirala, kamo srece da jesam, nego uvek glavom kroz zid... nisam bolesno uredna, nisam perfekcionista, nisam stidljiva, naprotiv, obozavam da budem u centru paznje, nisam skromna, nije zdravo koliko sam tolerantna, tvrdoglava sam, brojke i detalji me ne zanimaju, nikad ne bih bila racunovodja ili bilo sta slicno. Ne podnosim neodlucne i pasivne ljude, jer ja nisam takva, ne podnosim lazi, skrivanja, iskrena sam u toj meri da cesto sebi napravim takvo (*&^^^$$^**^%$## da je to strasno... Iznad svega sam emotivna emotivna i emotivna, a to sto nisam u stanju da cmizdrim za svaku glupost i pred svima me ne cini hladnom i surovom, nego svoje emotivne lomove resavam sama, sto je i red, ne ide da opterecujem ljude mojim problemima, mada svi ostali uopste nemaju taj problem, ja im dodjem kao glavni psihoterapeut... ali to je ok, jer svi oni su moji prijatelji, pravi, jer povrsna drugarstva me ne zanimaju, zapravo me zamaraju, a bas i nisam u fazonu da se foliram, cisto radi kurtoazije... i nervira me to generalizovanje, kako kome kazem da sam devica, svi navode iste osobine koje nemaju veze sa mnom... mada mozda sve to ima veze sa tim mojim marsom i venerom u lavu, podznakom u vodoliji, mesecom u vagi isl... svejedno, ja sam devica, i znam mnogo, mnogo devica koje su kao ja... ni muske device nisu strasne, njih zajedno sa lavovima, strelcevima, skorpijama,vodolijama i bikovima jedem za dorucak :lol: :lol: :lol:

filiso:
svasta sam ovde procitala... :roll: ...ja sam devica, i u zivotu nisam nikad nista izanalizirala, kamo srece da jesam, nego uvek glavom kroz zid... nisam bolesno uredna, nisam perfekcionista, nisam stidljiva, naprotiv, obozavam da budem u centru paznje, nisam skromna, nije zdravo koliko sam tolerantna, tvrdoglava sam, brojke i detalji me ne zanimaju, nikad ne bih bila racunovodja ili bilo sta slicno. Ne podnosim neodlucne i pasivne ljude, jer ja nisam takva, ne podnosim lazi, skrivanja, iskrena sam u toj meri da cesto sebi napravim takvo (*&^^^$$^**^%$## da je to strasno... Iznad svega sam emotivna emotivna i emotivna, a to sto nisam u stanju da cmizdrim za svaku glupost i pred svima me ne cini hladnom i surovom, nego svoje emotivne lomove resavam sama, sto je i red, ne ide da opterecujem ljude mojim problemima, mada svi ostali uopste nemaju taj problem, ja im dodjem kao glavni psihoterapeut... ali to je ok, jer svi oni su moji prijatelji, pravi, jer povrsna drugarstva me ne zanimaju, zapravo me zamaraju, a bas i nisam u fazonu da se foliram, cisto radi kurtoazije... i nervira me to generalizovanje, kako kome kazem da sam devica, svi navode iste osobine koje nemaju veze sa mnom... mada mozda sve to ima veze sa tim mojim marsom i venerom u lavu, podznakom u vodoliji, mesecom u vagi isl... svejedno, ja sam devica, i znam mnogo, mnogo devica koje su kao ja... ni muske device nisu strasne, njih zajedno sa lavovima, strelcevima, skorpijama,vodolijama i bikovima jedem za dorucak :lol: :lol: :lol:

Jesi li čitala sve?

Auuuuuuuuuu koliko lepih i manje lepih reci za nas device!!! Ja, devica/skorpija.
Ma mi uopste nismo analitican znak, a to sto sam ja procitala svih 27 strana (po isteku radnog vremena), to je samo slucajnost :oops:
Teska srca priznajem da moram da se slozim sa svim navedenim osobinama zenskih devica, bez obzira sto su neke ostre i ne bas tako slatke. Kada bih opisala sebe u kratkim crtama, naravno da bi to verovatno zauzelo narednih 27 strana, sve iz straha da ne propustim neki vazan detalj :) Elem:
1. analiticna do umobolnosti ALI SAMO I JEDINO NA SOPSTVENU STETU (sama sa sobom i to onako mazohisticki) - i sve pod parolom "mora da postoji nekakavo logicno i jednostavno objasnjenje"
2. odgovorna, slobodno bih dodala i vise nego sto to zivot i ljudi oko mene ocekuju
3. iskljuciva i impulsivna :arrow: tvrdoglava
4. vrlo i veoma duhovita (kazu ljudi a ja im verujem)
5. atraktivnog fizickog izgleda na kome vrlo i veoma, stalno i radim (da slazem se, kosa najbitiniji detalj)
6. emotivna (naglasavam da je ova osobina na raspolaganju samo najblizoj okolini)
7. odana (najblizima )
8. ne podnosim nepravdu
9. veliki trosadzija
10. obozavam da citam i da lencarim kada god za to imam priliku

itd,itd... da ne gusim neduzne ljude

Imam bitno emotivno iskustvo sa muskom devicom. Gore navedeno za njih uopste ne vazi.Barem ne za njega (devica/devica). Frrrrrrr!

Imam jedno pitanje - slucajnost ili ne, da svi moji bitni prijatelji (njih ravno 5) budu device u podznaku?

Ja sam devica/rak, mesec u biku i mogu reci da:
1.volim da analiziram druge i trazm mane, kritikujem;
2.perfekcionista sam;
3.ne volim da govorim o svojim osecanjima;
4.dosta sam tiha i mirna;
5.prema onima koji me ne znaju sam dosta hladna i kruta;
6.tvrdoglava i ponosna, vrlo retko priznajem svoju gresku;
7.altruista;
8.razum-vazniji od osacanja;
9.ljubazna,uredna;
10.brinem o detaljima (kosa-najvazniji detalj).

Toliko od mene....

Teska srca priznajem da moram da se slozim sa svim navedenim osobinama zenskih devica, bez obzira sto su neke ostre i ne bas tako slatke. Kada bih opisala sebe u kratkim crtama, naravno da bi to verovatno zauzelo narednih 27 strana, sve iz straha da ne propustim neki vazan detalj Elem:
1. analiticna do umobolnosti ALI SAMO I JEDINO NA SOPSTVENU STETU (sama sa sobom i to onako mazohisticki) - i sve pod parolom "mora da postoji nekakavo logicno i jednostavno objasnjenje"
2. odgovorna, slobodno bih dodala i vise nego sto to zivot i ljudi oko mene ocekuju
3. iskljuciva i impulsivna tvrdoglava
4. vrlo i veoma duhovita (kazu ljudi a ja im verujem)
5. atraktivnog fizickog izgleda na kome vrlo i veoma, stalno i radim (da slazem se, kosa najbitiniji detalj)
6. emotivna (naglasavam da je ova osobina na raspolaganju samo najblizoj okolini)
7. odana (najblizima )
8. ne podnosim nepravdu
9. veliki trosadzija
10. obozavam da citam i da lencarim kada god za to imam priliku
I ja sam devica - skorpija i u potpunosti se pronalazim u ovome!

emilya:
Ja sam devica/rak, mesec u biku i mogu reci da:
1.volim da analiziram druge i trazm mane, kritikujem;
2.perfekcionista sam;
3.ne volim da govorim o svojim osecanjima;
4.dosta sam tiha i mirna;
5.prema onima koji me ne znaju sam dosta hladna i kruta;
6.tvrdoglava i ponosna, vrlo retko priznajem svoju gresku;
7.altruista;
8.razum-vazniji od osacanja;
9.ljubazna,uredna;
10.brinem o detaljima (kosa-najvazniji detalj).

Toliko od mene....

I ja sam Devica/Rak mada mi je Mesec u Skorpiji.
I u potpunosti se slazem s tobom

Back