KO SU DEVICE?

Djevice, majstori organizacije i godišnji odmor planiraju godinu dana unaprijed do najsitnijeg detalja. Najviše im leže odmori s ciljem upoznavanja kulturnih vrednota, učenja stranog jezika ili tečaja kuhanja. No, kako su i mistici, mogu se odlučiti i za neko egzotično putovanje. Mjesta za odmor: Turska, Grčka, Kreta, Švicarska te gradovi Boston, Pariz, Jeruzalem, Strasbourg i Los Angeles.

Devica kao vozac

Razborit i promišljen vozač, ali voli stalno kritizirati kako voze drugi. Općenito pretpostavlja koristan ili obiteljski auto, a također voli sjediti u nekom važnom i jakom
automobilu, jer joj to daje veći osjećaj sigurnosti i samopouzdanja. Auto uvijek održava čistim i dobro opranim, a često prekriva sjedišta posebnim navlakama. Vozačke su joj isprave uvijek uredno složene i stoje joj na dohvat ruke. Teško pristaje posuditi nekome svoj auto, ali ako jma povjerenja u ozbiljnost i čistoću prijatelja, moći će čak i to uraditi.
Omiljeni auto: Citroen Xantia

Ljubavni horoskop

I dekada (od 24.avgusta do 31.avgusta )

Osobe ove dekade su bojažljive, uzdržane i sklone ispitivanju, kada je u pitanju ljubav. Odgovaraju im odnosi na bazi drugarstva i treba da prođe dosta vremena da sebi dozvole izjašnjavanje i iskreniji razgovor. U svom povlačenju od okoline često se previše udubljuje u svakodnevni posao te se tako udaljavaju od osoba koje bi želele da ih vide. Ako su to osobe rođene u znaku Bika ili Jarca, onda takve veze nisu baš naivne i prolazne.

II dekada (od 31.avgusta do 11.septembra)

Preterano su oprezni, kada je u pitanju ljubav. Spontanost je za njih nepoznata reč; ne usuđuju se da prihvate rizike koje im ljubav nudi. Na tom polju su veoma nesigurni i tu im treba pomoći. Zato se rado prepuštaju inicijativi drugog pola. Upuštaju se u komplikovana poznanstva i mešaju pojmove - ljubav i prijateljstvo. Njihovom temperamentu odgovaraju osobe rođene polovinom maja, decembra i u znaku Device.

III dekada (od 11.septembra do 23 septembra)

Kad je u pitanju ljubav,osobe ovoga perioda naklonjene su ekonomisanju i računici.Treba da jasnije izražavaju svoja osećanja,kako ne bi bili okarakterisani kao suviše hladni.Osetljivi su na sve primedbe koje im uputi osoba kojoj poklanjaju svoju pažnju.Osobe rodjene u znaku Bika,Jarca ili Device mogu im pomoći da prevaziđu svoje nedostatke.

da i ja nesto kazem: moje iskustvo je da su device divni prijatelji. uvek ce ti se naci u nevolji, dace ti pravi savet, saslusati te i biti iskreni prema vama. oni nisu ona vrsta prijatelja koja ce plakati sa vama kada vam je tesko, ne, device ce vam reci kako stvari realno stoje i nece vam dozvoliti da se upustite u samosazaljevanje. zivot ide dalje... vase tajne su sigurne u njihovim rukama, i iako cesto deluju kao da su od leda kada ste u vecem drustvu, kada ste sami sa vasom prijateljicom devicom ta uzdrzanost se gubi... moja najbolja drugarica je devica, nerazdvojne smo vec 13 god, jako smo bliske, kao sestre. na vise mesta sam procitala da su device i ribe jako dobra kombinacija za prijateljstvo. moj primer to potvrdjuje... pored ove o kojoj sam pisala vrlo sam bliska sa jos 2 zenske device. sjajni su ljudi!

da i ja nesto kazem: moje iskustvo je da su device divni prijatelji. uvek ce ti se naci u nevolji, dace ti pravi savet, saslusati te i biti iskreni prema vama. oni nisu ona vrsta prijatelja koja ce plakati sa vama kada vam je tesko, ne, device ce vam reci kako stvari realno stoje i nece vam dozvoliti da se upustite u samosazaljevanje. zivot ide dalje... vase tajne su sigurne u njihovim rukama, i iako cesto deluju kao da su od leda kada ste u vecem drustvu, kada ste sami sa vasom prijateljicom devicom ta uzdrzanost se gubi... moja najbolja drugarica je devica, nerazdvojne smo vec 13 god, jako smo bliske, kao sestre. na vise mesta sam procitala da su device i ribe jako dobra kombinacija za prijateljstvo. moj primer to potvrdjuje... pored ove o kojoj sam pisala vrlo sam bliska sa jos 2 zenske device. sjajni su ljudi!

Hvala LJUB! :D
I ja sam tu da potvrdim taj primer. Moja
najbolja drugarica je takodje Riba. :D

Chega se plashi Devica

Zazor od nereda

Svesna svog nedostatka hrabrosti, Devica je dovoljno promutjurna da izbegava situacije koje zahtevaju hrabrost kao glavno oruzhje. Ona temeljito i dugorochno planira sve mogutje probleme i svoje reakcije na njih, pa kad se neki problem pojavi, ona spremno vadi iz svog arsenala odgovarajutje reshenje. No, ukoliko se radi o nekoj neuobichajenoj situaciji koju nije predvidela, mogutje je da tje je strah potpuno blokirati. Pomisao da bi mogla zhiveti u neredu ili prljavshtini takodje zauzima zapazheno mesto na listi strahova ovog znaka, kao i strah od dezorganizacije i bezvlashtja. Izuzetno osetljiva, Devica chitav zhivot muku muchi s hipohondrijom, a shto se tiche afektivne sfere, bojatje se izrazhavanja osetjaja, bilo sopstvenih drugoj osobi, bilo tudjih prema sebi samoj.

ma sto posto tacno za sve tri dekade

nista nije 100% tacno :P
i ne teraj me da se ubedujemo oko toga

Nema na chemu drage moje Device. ;)

Samo, volela bih da se malo vishe druzhimo
ovde.. da razmenjujemo mishljenja. :?
about what? :?
ovo neje moja oblas tako da cutim :lol:
btw
meni je najbolja drugarica skorpija/devica
odlicno se slazemo ^_^
hmm.... nisam siguran da poznajem neku zensku ribu
sigurno da
samo ne mogu da se setim trenutno

Gradjevinski horoskop

Shlem (23. 8. - 22. 9.)

Rodjeni u ovom znaku su izrazito intelektualne osobe. Sve postizhu glavom. Glavom najcheshtje shtemaju, a ponekad i misle, iako je nisu skloni koristiti u tu svrhu. Obozhavaju ih Dizalice i Betoni. Chesto se bave poezijom i romantichni su. Hrabre i istrajne osobe, snazhne u svakom pogledu s istanchanim smislom za pravdu i porodicu. Zalazhu se za druge i legalizaciju prostitucije. Boja im je, naravno, bela.

NOVA TEMA:

Napishite mi gde vam se u horoskopu nalazi Fortuna?
Simbol joj je zaokruzheno X.

Fortuna ili tachka sretje, spada medju najpoznatije arapske tachke. Ona predstavlja izliv snazhne energije Mesecheve faze, a kroz polozhaj koji zauzima u znaku i/ili polju (kutji) usmerava energiju koju posedujemo i sugerishe nam na vezu koju treba da ostvarimo sa spoljashnjim svetom. Fortuna ukazuje na koji nacin treba da integrishemo svesni i nesvesni deo nashe lichnosti, i ujedno ona nagradjuje svaki ispravan potez koji uchinimo (sinonim za fortunu je i zlatni tjup).

Nash zadatak je da razvijamo osobine koje donosi karakter znaka u kome se nalazi Fortuna, kao i da kultivishemo polje (ili kutju) koje ona zauzima. Zauzvrat kao afirmacija ili nagrada, ochekuje nas istinsko i vrhunsko ispunjenje kroz karakter odredjenog znaka ili polja.

Ne. Krug sretje se izrachunava sledetjim postupkom: razliku (izrechenu u stepenima) izmedju Sunca i Meseca, treba dodati na Ascendent.
Fortuna predstavlja novu tachku, koju dobijamo kao njihov zbir.

Ostavi mi podatke, ako ti je teshko da rachunash ili pogledaj u svojoj karti, sigurno imash neko
zaokruzheno X. ;)

E to zaokruzeno x mi je u 9 kuci na 0.27' Blizanaca

Fortuna u IX kutji

... je veoma povoljna pozicija, jer je to prenesen trigonski odnos Sunca i Meseca, projektovan od Ascedent. Natus mozhe imati vetju sretju kroz unuke, nego kroz sopstvenu decu, a sigurna je materijalizacija u zhivotu neshto kasnije. Postoje sretja i zadovoljstvo kroz znanja, fakultet, studije, inostranstvo, znachajna mogutjnost zhivota izvan domovine, razvoj vishih stanja. Posmatrati vladara Fortune i dispoziciju koji tje opisati realizaciju ovih zhelja.

Back